Jílková pořad zvládla! A ne že ne!

Už v minulém pořadu byla paní Jílkové ve svém pořadu “Máte slovo“ bravurní, a po úraze, když se na chvíli sama dostala do situace "postižené menšiny", byla ještě lepší. Nutila lékaře nazývat věci pravými jmény. „Ne tunel, ale zlodějina! A jmenujte!“vyzývala důrazně přítomné...

foto ČT 24

Kolik negativních článků se dnes vyrojilo na paní Jílkovou a její včerejší pořad "Máte slovo", tentokrát o soužití cikánské menšiny z většinovým obyvatelstvem!

Kolik lidí ji obvinilo, že lezla do zadku cikánům! Jak dovolia, aby přizvaní cikáni, mezi nimiž byl i náš admin Patrik Banga,  udělali ze starosty Bydžova rasistu.

Opak byl pravdou. Paní Jilková chtěla jen přijít na kloub tomu, proč v některých městech soužití obyvatel s cikány probíhá bez větších problémů, jako například v Janově a jinde, zatímco v Bydžově si musejí tamní obyvatelé pozvat na pomoc Vandase a jeho bandu, aby starostovi ukázali jak se na "nepřizpůsobivé" musí.

A tady pozor! Tohle už tady jednou bylo! "Rozděl a panuj". Když se to podaří, bude klidně možné, vystěhovat za město (později za dráty, popřípadě do plynu) bezdomovce a cikány, nakonec tělesně či duševně postižené a důchodce.

Všichni jsme občany této země a všichni k ní také máme stejné povinnosti. Každý kdo chce v této krásné zemi v míru a klidu žít, měl by pomáhat v ní budovat lepší mezilidské vztahy.

To, že se tak dlouho cikánům dařilo nepracovat a pobírat velkolepé dávky, neposílat děti do škol a obtěžovat spolubydlící a okolí hlukem a nepořádkem, je vinou všech minulých vlád. A také starostů.

Tam, kde měli snahu těmto lidem pomáhat a nastolit pořádek, se to za pomoci dobrovolníků z řad cikánů podařilo. A to bez velkých výdajů. Terénní pracovnici, kteří situaci v rodinách znají, vytvořili pojítko -tlumočníky - mezi městem a cikány a spolupráce začala klapat.

Tohle vše se snažila paní Jílková ve svém pořadu panu starostovi Loudovi ukázat. Ten slíbil, že se pokusí...

Před ukončením pořadu se Patrik Banga zeptal pana mistra vnitra je-li normální, aby šedesát let po válce mohli po naší republice pochodovat náckové.

Odpovědí mu bylo pokrčení ramen.

Zůstane jen u toho?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libuše Čiháková | pátek 11.3.2011 14:29 | karma článku: 17,45 | přečteno: 2775x