Za největším zlem ve světě jsou politické ideologie

Co může za největší zla současného světa? Co může za občanské nepokoje? Co může za největší války a další podobné tragédie? Můžou za to především politické ideologie, které se někdo snaží vnucovat lidem jiného názoru.

K takovému názoru jsem dospěl, poté co sleduji, co všechno se ve světě v poslední době děje. Jsem přesvědčen, že za všechno můžou nejrůznější politické ideologie, které si někdo vymyslel v přesvědčení, že má patent na rozum a které chce vnucovat lidem druhým. Nechci žádnou takovou ideologii jmenovat, protože většina těch ideologií, které šíří zlo ve světě, jsou svým způsobem na jedno kopyto. Na jaké? Na takovéto:

"A běda, jestli ti druzí budou chtít proti té mé ideologii něco namítat. Buď musí být na ni převychováni, aby se to pro ně stalo normou. A pokud se je na tu správnou politickou ideologii převychovat nepodaří, že jim bude ukradena nebo dokonce proti ní budou protestovat, tak se tito lidé musí nějak potrestat."

Tak takto ne! Pokud narazíte na člověka, politika či ideologa, který tímto způsobem uvažuje, tak si je třeba na něj dávat dobrý pozor. To není člověk, který by nechtěl rozdělovat lidi! To je naopak tvůrce zla ve společnosti. A bylo by dobře, kdyby se právě takovíto lidi přestali v politice pohybovat. Protože dokud tam budou, tak žádná společnost nebude v pořádku.

Proto se vyhýbejme všem těm politickým dogmatům a politikům, kteří je chtějí šířit. A za jedinou přijatelnou politickou ideologii berme tu, která se chce snažit o to, aby co nejvíc mohlo žít spokojeně, poctivě a ku prospěchu společnosti. A aby jim život neotravovali nějaké ty -ismy. Spokojenost co největšího počtu lidí je prevence, proti všem těm zlům ve společnosti, které jsem zmínil na začátku svého článku.

Související články:

Kéž se tzv. "cancel culture" do Česka už nikdy nedostane

Proč jsem proti pronikání genderismu do dětské literatury

Rozdělujme se pouze na slušné a neslušné, a nikoliv na rasy, menšiny a většiny!

Ať se nám laskavě tzv. pokrokáři do českého jazyka nehrabou!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 7.1.2021 12:21 | karma článku: 28,11 | přečteno: 663x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88