Ve kterém státě světa je nejhorší režim ohledně lidských práv?

To je otázka. Člověk by řekl, že asi v Severní Koree. Tam je to samozřejmě hrozné taky. Ale na naší planetě je jeden stát, který trumfne takovéto antidemokratické režimy snad všechny. A který? 

Onen stát si dokonce na své nelidskosti tak zakládá, že si na státní vlajku namaloval symbol tohoto nelidského zacházení, a to šavli na zeleném poli. Zelená je barva islámu, a tak vám už tak trochu napovídám, že v onom státě žijí podle islámského práva šaria. Ženy tu musí chodit celé zahalené v burkách. A na vše, aby to bylo v souladu s islámem, dohlíží náboženská policie, která tvrdě postihuje každého, kdo by v tomto souladu nežil. Snad právě proto je tu v přepočtu na počet obyvatelů jeden z nejvyšších počtů trestů smrti na světě. Ano, nalézáme se v jedné z mála absolutních monarchií na světě vyznávající tzv. wahábismus, v Saudské Arábii.

Právě proto se velice stydím za každého, kdo by se chtěl s tímto režimem jakkoliv bratříčkovat. Stydím se například na některé přední představitele TOP 09, kteří se snaží kamarádíčkovat s nejvyššími představiteli tohoto režimu (viz můj článek "Kalousek ať lidských právech raději mlčí" http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501059. Stydím se i za představitele některých západoevropských zemí, kterým Saudská Arábie financuje výstavbu mešit a muslimských modliteben. A v neposlední řadě se stydím i za ty politiky, kteří si z této a jí podobných zemí nechají na účty svých nadací posílat jakékoliv množství peněz (viz např. tato aféra: http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/74274/hillary-se-topi-ve-skandalu-nadace-clintonovych-brala-penize-i-od-totalitnich-islamskych-rezimu.html).

Proto se ptám, co vůbec země s takovýmto režimem dělá ve světových organizacích zabývajících se lidskými právy na světě? Podle mne je to výsměch všem státům, kde se taková zvěrstva jako v Saudské Arábii a jí podobných zemích nedějí. Ale, jak jsem se dozvěděl v článku http://echo24.cz/a/wugdf/saudska-arabie-nesmi-zustat-v-rade-pro-lidska-prava-ozyva-se-z-britanie, tak mnozí pracovníci nevládních organizací už začínají tlačit například na Velkou Británii, aby podpořila vyloučení Saudské Arábie z Rady pro lidská práva OSN. Už aby to bylo. Takovéto země nemají v takovéto organizaci co dělat. Naopak by měly být terčem těchto organizací, aby svůj přístup k lidským právům co nejdříve přehodnotily.        

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Čermák | pondělí 22.8.2016 15:39 | karma článku: 37,35 | přečteno: 1894x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88