Tak to ne! Takto si děti politicky oblbovat nenechejme!

Nová kampaň má v dětech prý vychovávat soucit. Ale jaký? No přeci k tzv. uprchlíkům. A tak říkám: To ne, takto si děti politicky oblbovat nenechejme!“

Jedná se mimo jiné o jakýsi komiks o jakémsi Hamídovi, jenž žije na území ovládané Talibanem. A tak se pak rozhodne pro strastiplnou cestu do Evropy. Taliban, jak známo, je politická ideologie vycházející z islámu. Ale zajímalo by mne, že když už se rozhodl odtamtud utéci, zda je to alespoň člověk, který islámem opovrhuje. Jestli ne, tak proč odtamtud utíká nebo alespoň nejde do jiné muslimské země? Projekt by prý měl vést žáky a studenty i k projevům soucitu s uprchlíky.

Jsem toho názoru, že soucit i empatie jsou v životě člověka důležité. A jak je vychovávat v dětech?  Vzpomněl jsem si, jak se tenkrát i ve mne, jakožto třináctiletému školákovi ve mne hnula empatie a soucit. A z čeho? Nikoliv z žádných uprchlíků. Bylo to krátce po sametové revoluci. Dozvěděl jsem se, že někde na severní Moravě žije vážně nemocný asi pětiletý chlapec, který potřebuje přispět na složitou operaci, která by mu snad mohla zachránit život. A tak jsem z vlastního kapesného a za pomoci mého dědečka přispěl na konto jeho léčby. A tak si myslím, že pokud někdo chce vychovávat děti k soucitu a empatii, měl by si zvolit podobné téma, jako tenkrát já. A nikoliv nějaké pochybné islámské uprchlíky.

Možná se teď ptáte, že když se dokážu empaticky vžít do problémů vážně nemocných dětí, zda se dokážu vžít i do těch islámských uprchlíků. Dokážu. Už například vidím, jak oni jedou sem, a to s vidinou islamizace Evropy. Už se vžívám do jejich myšlení, jak se na to přímo těší. Jak se těší na to, až my tady v Evropě budeme pětkrát denně mlátit hlavou o zem směrem k Mekce, jak si tu budeme sekat ruce a kamenovat. A jak tu budeme dělat ty „chuťovky“, které i přesto, že naprosto odporují logice, tak vycházejí z té jejich muslimské víry. A to jenom proto, že to řekl ten jejich Mohamed.

Ne. Jsem toho názoru, že škola nemá dítě vychovávat k nějakému konkrétnímu politickému (v tomto případě multikulturnímu, sluníčkářskému) názoru. To naprosto považuji za alfu a omegu vzdělávacího systému. A pro výchovu k soucitu a empatii bych rozhodně zvolil nějaké jiné a vhodnější téma, než jsou uprchlíci.

Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/392386-nova-kampan-ma-naucit-ceske-deti-soucitu-s-uprchliky.html , http://evavaleriemaxova.blog.idnes.cz/c/492117/pozor-uprchlicka-propaganda-miri-do-ceskych-skol.html , http://zpravy.idnes.cz/kampan-hello-czech-republic-dft-/domaci.aspx?c=A160119_143015_domaci_zt

Související články:

Vánoční doba: Třikrálová koleda s malým zázrakem

Co je mi nejdivnější na uprchlické vlně?

Televize se zřejmě bojí hlasu lidu

Učit o islámu? Opatrně a hlavně seriozně!

Odmítám dětem plést hlavy konkrétním politickým názorem. A zvlášť na uprchlíky

Rubrika: NE islamizaci Evropy

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 21.1.2016 5:03 | karma článku: 40,62 | přečteno: 1741x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88