Slyšeli jste už o Trojnožkové skále v New Jersey ?

Během svého pátrání po nerůznějších archeoastronautických i archeoastronomických záhadách jsem narazil i na tzv. "Tripod Rock v americkém státě New Jeresy. Na první pohled obyčejný viklan. Ale na ten druhý pohled...

Místo, o které se chci dnes zmínit, leží asi jen 30 kilometrů severozápadně od New Yokru. Tam se poblíž města Kinnelon nalézá oblast, která má tajuplný název "Pyramid Mountain". "Pyramidové hory". A v nich skutečně jedna tajuplná lokalita. Jmenuje se "Tripod Rock", což je v překladu "Trojnožková" nebo "Stativová skála".

Naprvní pohled obyčejný viklan, který vznikl působením eroze v době ledové. Jenomže na druhý pohled zas tak úplně obyčejný není.

1) Taková trojice bodů, v našem případě tř ccai metrové kameny a tedy i trojnožka, na kterých se 127 tun těžký balvan o rozměrech 6 x 3 x 2,5 metrů nalézá, je i dnes poavžovaný za základ každého stativu, neboť se takto neviklá.

2) Kámen je umístěn na další skále, což je podloží, které vede zrovna ne z mírného kopce. Počítal tu snad někdo někdy nějakou tu statiku?

3) Tři kameny, které tvoří nohy, navzájem vytvářejí tzv. "pythagorejský trojúhelník, tj. pravoúhlý trojúhelník, jehož strany jsou v poměru 3:4:5. 

4) Kolmice vedená k odvěsně onoho pythagorejského trojúhelníku ukazuje ve změru západu slunce o letním slunovratu.

5) U Tripod Rock se nalézají i další tři balvany uspořádáné tentokrát do rovnoramenného trojúhelníku, jenž opět ukazuje na západ slunce o letním slunovratu. A toto je navíc pozorovatelné přímo od rohu dalšího balvanu nazvaného jako "Bedrock Outcrop"

Uspořádání kamenů u Tripod Rock

A tak se ptám, zda to jsou všechno jen náhody a nebo si tu někdo v dávnověkých dobách s tímto místem vyhrál? V tom případě je také třeba se ptát, jak dokázal pohnout se 127 tunovým balvanem. Ostatně, podobné megalitické památky je možná spatřit na Britských ostrovech, v Bretani nebo ve Středomoří. Je snad Tripod Rock další z řady oněch památek?

Zdroj: Wilson C.: Místa, kde se lidé setkávají s bohy, Knižní klub – Balilos, Praha, 1998, https://en.wikipedia.org/wiki/Tripod_Rock

Související články:

Slyšeli jste už o záhadném dvojviklanu Al-Naslaa?

Méně známé archeoastronautické záhady v USA

Rubrika archeoastronautika

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 1.3.2018 8:53 | karma článku: 14,56 | přečteno: 505x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88