Pomáhání nelegálním uprchlíkům by měl být trestný čin

Nemůžu si pomoci. Ale když vidím, jak někteří jedinci téměř zfanatizovaně chtějí pomáhat islámským uprchlíkům, napadá mne: Co, když se vlastně dopouštějí trestného činu převaděčství?

Této problematice se věnuje § 340 trestního zákona, kde se píše: „Kdo pro jiného organizuje nedovolené překročení státní hranice nebo jinému umožní či mu pomáhá nedovoleně překročit státní hranici nebo jinému po nedovoleném překročení státní hranice umožní či mu pomáhá přepravit se přes území České republiky nebo takové přepravení organizuje, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.“

A tak se ptám, zda to, co organizují nejrůznější proimigrační iniciativy, není náhodou to, o čem se tento paragraf zmiňuje.

Proč jsem si na to vzpomněl právě teď? Včera jsem sledoval vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana a opět musím říci, že jako vždy se ke všem vyjádřil správně podle mých představ (viz http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1644064-vanocni-poselstvi-prezidenta-blba-nalada-skoncila-je-duvod-ke-kritickemu-optimismu ). 

Jenomže ne všichni moje kladné hodnocení sdílejí. Například zástupce jisté facebookové proimigantské iniciativy chce prezidenta za tento projev žalovat. Ale víte do čeho chce tato iniciativa investovat případnou vysouzenou finanční kompenzaci? Přeci do pomoci uprchlíkům! Pomoc uprchlíkům je přeci něco úplně jiného, než je například pomoc nemocným dětem. A tak moji podporu vžádném případě nemá. Takže vážení soudci, až budete soudit našeho prezidenta na tuto nesmyslnou žalobu, měli byste zvážit, co tato iniciativa chce s případně vysouzenými penězi udělat. Zda ji náhodou nechce investovat do trestného činu, do převaděčství.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99evad%C4%9B%C4%8D_%28pr%C3%A1vo%29

http://www.novinky.cz/domaci/390280-promigracni-iniciativa-bude-zalovat-zemana-kvuli-jeho-projevu.html

Související články:

Stydím se za občankáře.cz

Českou společnost nerozděluje Zeman, ale multikárismus

„Iniciativa Hlavák“ už za 2. světové války

Zelené multikáry prý také chtěly vyznamenat od prezidenta!

Rubrika: NE islamizaci Evropy

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Čermák | neděle 27.12.2015 12:53 | karma článku: 44,63 | přečteno: 4186x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88