Paní Čaputová, ústavní soud má bránit nejen liberální demokracii, ale všechnu demokracii!

Slovenská prezidentka Čaputová dnes v Brně vyzdvihla roli ústavních soudců jako ochránců tzv. liberální demokracie. Jenže já tvrdím, že ústavní soudy mají chránit jakoukoliv demokracii, a to i tu bez jakýchkoliv přívlastků.

Tuto informaci jsem si dnes přečetl například na https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/caputova-kritizovala-politiky-rozdelujici-spolecnost-kvuli-hlasum/1862707 nebo na https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3060650-slovenska-prezidentka-caputova-prijela-do-brna-oslavit-100-let-ustavy-ceskoslovenske a v dalších zpravodajských serverech. Stalo se tak v Brně na slavnostním shromáždění k výročí 100 let československé ústavy. Jen by mne zajímalo, proč jmenovala jen tu demokracii liberální?

Co si dnes představíte, když se řekne "liberální demokracie"? S největší pravděpodobností takový politický směr, který představují například Piráti, Zelení, STAN jim a podobné subjekty. Také si pod tím nejspíš představíte i tzv. progresivní politiku a politiku pro menšiny. To znamená multikulturalismus, LGBT, genderismus a podobné "progresivistické" "vymoženosti" (psáno v uvozovkách). 

Já jim samozřejmě tento druh politiky neberu, když je baví a myslí si, že na ni někoho přilákají, tak ať si ji klidně dělají. Ale současně se ptám, co s tou demokracií pro ty ostatní? V demokratickém státě má právo platit pro všechny. Nejen pro liberální demokraty. Ale i pro ty ostatní. Pro voliče Miloše Zemana (a jemu podobné politiky), pro lidi, co mají raději vlastenectví, pro lidi, kteří nějakou multikulturní či genderovou vyváženost zrovna dvakrát nemusí. Atp. 

Takže vážená paní prezidentko Čaputová. Nevím sice jak je to u vás na Slovensku, ale náš ústavní soud by tu měl být pro všechny. Nejen pro demokraty tzv. "liberální", ale i pro ty všechny ostatní bez jakéhokoliv přívlastku.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Čermák | úterý 10.3.2020 18:24 | karma článku: 41,38 | přečteno: 1227x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88