Ne, s rouškou se fakt fotit nebudu!

V poslední době se objevila podivná móda, a to focení se s rouškou. Tyto fotky se objevují na profilech na FB, v úvodníkách časopisů i jinde. Tak abyste věděli všichni, kteří jste této módě propadli, tak je se mezi vás nepřidám.

Já osobně totiž nepovažuji roušku za nic jiného než za aktuálně nutné zlo, o kterém věřím, že co nejdřív pomine. A fotit se to v tom v žádném případě nechci. Například já dělám pro své přátelé každý měsíc dva pdf časopisy. Jeden pro členy, rodiče a přátelé našeho turistického oddílu a druhý pro členy naší Oblastní organizace ČSBS. A skutečně ani do jedno jsem se nenechal a ani nenechám na úvodník vyfotit v roušce.

Jednak proto, že nošení roušky je nepříjemné jak po tělesné, tak psychologické stránce. Dále proto, že chci, aby mě mí čtenáři znali tak, jak skutečně vypadám. A také proto že si v tom připadám poníženě, jako kdybych byl "stoupenkyně" nějaké politicko-náboženské ideologie neslučitelné s naší kulturou.

O to víc se divím, že si mnozí lidi například mění profilovky na FB, kde mají rouškou zakrytou část obličeje. Také se to objevuje i v úvodnících časopisů, jako kdyby si někdo v té roušce liboval nebo si pavědecky myslel, že mne z té jeho fotografie nakazí. Ne, tak já se k vám určitě nepřidám, já chci, abyste mi viděli pěkně celý obličej.

A kdyby na mne někdo někdy mermomocí přece jen chtěl, abych se nechal takto vyfotit, tak raději než v roušce se nechám vyfotit v plynové masce. Jednak se domnívám že taková plynová maska ochrání člověka lépe než nějaká rouška. A pak se v ní člověk alespoň podobá nějakému příslušníkovi nějaké teoretické vyspělé civilizace z vesmíru. A z takových civilizací by si lidstvo mělo brát přece jen větší příklad než z nějakých pozemských kultur, které jsou s tou naší neslučitelné.

Související články:

Povinná branná výchova do škol? Samozřejmě, že jsem pro

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Čermák | sobota 25.4.2020 8:09 | karma článku: 24,32 | přečteno: 646x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88