Bavte se sportem- speedminton!

Léto už nás svými vysokými teplotami přesvědčuje o svém nástupu a je pomalu načase promýšlet prázdninové aktivity, kterými si zpříjemníme horké dny.  Vybírat můžeme mezi širokou škálou sportů od plavání, in-line bruslení, běhání až po cyklistiku, turistiku, tenis, squash či badminton a mnohých dalších. Pokud patříte mezi vyznavače právě posledních tří zmíněných sportů, potom zbystřete. Na trhu se nedávno objevila nová varianta s názvem Speedminton kombinující squash, tenis i badminton. 

Vše začalo u německého vynálezce Billa Brandese, který se odmítl spokojit pouze s halovou variantou badmintonu. Při zápasech v hale si často stěžoval na vydýchaný vzduch a postrádal kulisu venkovního prostředí. Snažil se proto vyvinout speciální raketu a také míček, jehož let by nebyl tak snadno ovlivnitelný větrem.  Po mnoha letech se mu to konečně podařilo, nicméně hře s názvem Shuttleball se nepodařilo prosadit. Už se zdálo, že všechno skončí fiaskem a hra upadne v zapomnění, když se v květnu 2001 našlo pár nadšenců Shuttleballu, kteří koupili práva k tomuto projektu a rozhodli se ho inovovat a vzkřísit pod novým názvem Speedminton.

 

Jak už bylo řečeno, speedminton kombinuje prvky nejznámějších raketových sportů.  Míček je na první pohled identický s klasickým badmintonovým, avšak ten pro speedminton je mnohem těžší a navíc se dá do jeho hlavy přidat světelná tyčinka, takže je možné provozovat tento sport i po setmění. Je také možné přidat další závaží, které ještě více prodlouží dráhu doletu pohybující se od 13 do 30 metrů. Samotná hra je potom dynamičtější a rychlejší.  Hrát můžete „freestyle“ hru, kdy nejsou daná žádná pravidla ani vymezené hřiště a jen si užíváte dlouhé výměny nebo podle regulérních pravidel. Hřiště tvoří dva čtverce o rozloze 5,5x5,5 metru vzdálené od sebe 12,8 metru. Výhodou je, že k samotné hře nepotřebujete žádnou síť, což ovšem neubírá její atraktivitě.

 

Speedminton se prezentuje jako moderní a snadno dostupný sport. K tomuto faktu přispívá i pořizovací cena potřebného vybavení, která začíná od 990 Kč. V setu pak najdete dvě rakety, 3 různé typy míčků, závaží a svítící tyčinky. Pro náročnější hráče jsou pak určeny Profi sety obsahující rakety z grafitové kompozice a dalším příslušenstvím.

 Tak neváhejte a odreagujte se pohybem. Vždyť sport sluší každému.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Popelková | pátek 22.6.2012 11:13 | karma článku: 8,14 | přečteno: 772x