Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jednou z nejhorších věcí v životě je- srážka s blbcem

Ať chceme nebo ne, náš život se neodehrává ve vakuu, a tak se čas od času setkáváme s lidmi. Mnohdy jsou to lidé přátelští, se kterými trávíme spoustu času. To je přirozené - proč bychom trávili čas s někým, s kým nám není dobře. Po čase se z toho může vyvinout přátelství na život a na smrt. Nebo třeba už při první schůzce potkáme člověka, který nám je neskutečně blízký a máme pocit, že ho známe věčnost. Z toho pak většinou vzniká láska. 

Co ale dělat, když se rozhodnete osamostatnit od rodičů, přestěhujete se na privát, kde už na vás čeká poměrně „milé“ stvoření? Že se nejedná o žádnou křehotinku, zjistíte hned, když vám na pozdrav odpoví slovy: „Nemysli si, že z nás budou kamarádky. Já jsem se sem nepřijela seznamovat, ale studovat.“ V ten moment máte chuť vzít do zaječích nebo alespoň dotyčné ukázat dveře.  Než stihnete ze sebe vykoktat rozumnou větu, už na vás sype další informace, proč si vybrala právě postel a stůl u okna.  Že ji vůbec nezajímá váš názor, je vám víc než jasné. Zabručíte si pod vousy, že je nejspíš slečinka nějaká citlivá a chováte se k ní tak, jak vás obeznámila na začátku shledání.

Jelikož jsem tvor přátelský, občas mi to nedalo a pokusila jsem se s ní navázat kontakt. Musím přiznat, že sem tam jsme nějaké to slovo prohodily. Několikrát se mi také svěřila s dosti citlivými záležitostmi. Později se ale ukázalo, že jsem raději měla být hluchá, protože tato dívčina má nejspíš špatné zkušenosti z předešlých kamarádství a myslí si, že při první příležitosti půjdu a všem to řeknu. To se ve mně ale škaredě spletla. Umím mlčet jako hrob a dokonce po tom všem co mi provedla, jsem to na ni nepráskla. Ovšem co čekat od člověka, který má nejspíš lidi zaškatulkované do krabičky s názvem „všichni stejní“.

Proč se jí vůbec zabývám? Nevím… Asi je k politování. Neřeší nic jiné než jídlo a sport. Pro život je absolutně nepoužitelná a nejspíš si myslí, že se z ní stane velká holka, když si bude své komplexy vybíjet na jiných. Jenže mě nebude poučovat o tom, co jím či nejím nebo jestli cvičím či necvičím. Co absolutně nesnáším je, když na mě někdo při jídle hledí. Při každém jejím pohledu na mé nafukující se tváře mám pocit, jako bych měla minimálně 250 kilo. Přitom mám naprosto normální postavu, která se sice od té její velice liší, ale to není divu, když kromě hromady zelí, kedluben, mrkve a dalších podobně vydatných potravin nic nejí. A tady je nejspíš kámen úrazu, proč mi jí je líto. Je tomu už sice delší doba, ale kdysi jsem se ocitla na pokraji sil- bojovala jsem s anorexií, která naštěstí nedospěla do příliš závažné fáze a díky pomoci mé rodiny jsem se z toho dostala. Dnes můžu říci, že je to za mnou. Proto se snažím pomoct i jí, která teď asi prožívá něco podobné co já před pár lety. Jenže ona o mou pomoc nestojí. Místo vděku se mi od ní dostává jen výsměch a urážky. Jednou se mi svěřila, že už je to za ní, že teď už jen ví jak jíst. Je to její věc. Pak ať se ale nediví, že všichni, kdo můžou, se od ní stěhují.

Než jsem tuto slečnu poznala, byl ze mě poměrně klidný člověk. Jenže po několika měsíčním soužití s ní by nevydržel ani člověk s nervy ze železa, a tak se není čemu divit, když můj pohár přetekl. Tak „moje drahá spolubydlící“ sbohem. Snad potkáš tolerantnějšího člověka, který bude snášet Tvé náladičky. Já se stěhuji!

Autor: Lenka Popelková | pátek 22.6.2012 9:14 | karma článku: 7,81 | přečteno: 855x
  • Další články autora

Lenka Popelková

Klimatizace – ano, ale s rozvahou

Každé léto je to stejné – venku panují teploty okolo třicítky, lidé jsou paralyzování vlnami veder přicházejících hluboko z jihu, a proto si každý hledá kousíček stínu, kde je teplota aspoň o pár stupňů nižší. Ti pokrokovější si již dávno pořídili klimatizace do svých aut či domovů, mnohdy si ale neví rady se správným nastavením teploty.

25.6.2012 v 15:06 | Karma: 6,61 | Přečteno: 833x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Bavte se sportem- speedminton!

Léto už nás svými vysokými teplotami přesvědčuje o svém nástupu a je pomalu načase promýšlet prázdninové aktivity, kterými si zpříjemníme horké dny. Vybírat můžeme mezi širokou škálou sportů od plavání, in-line bruslení, běhání až po cyklistiku, turistiku, tenis, squash či badminton a mnohých dalších. Pokud patříte mezi vyznavače právě posledních tří zmíněných sportů, potom zbystřete. Na trhu se nedávno objevila nová varianta s názvem Speedminton kombinující squash, tenis i badminton.

22.6.2012 v 11:13 | Karma: 8,14 | Přečteno: 772x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Neštovice- dětská nemoc nebo strašák lidstva?

Věděli jste, že v lidské historii nezpůsobily tolik ztrát na životech všechny války dohromady jako epidemie a pandemie infekčních nemocí? Je to paradox, protože v dnešní době nejsou tak časté. Přesto byly zkoumány jako první. Zřejmě za to může i fakt, že např. na pravé neštovice vymřelo 90% původních obyvatel Ameriky. Ale je nezbytné tuto větu uvést na pravou míru- konkrétněji pojem neštovice. Většina z nás si pod tímto pojmem představí naprosto běžné a banální dětské onemocnění, i když ne vždy tomu tak bylo.

9.6.2012 v 20:40 | Karma: 15,08 | Přečteno: 12433x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Řekové opouštějí potápějící se loď- vlastní stát

Finanční krizí postižené Řecko stále balancovalo nad propastí jménem krach, až se neudrželo a padlo. Protože země bojuje s vysokým státním dluhem, hledají se nejrůznější způsoby jak svým občanům pomoct. Vymýšlí se i takové bizarnosti jako pronajímání služeb řecké policie. Je možné si objednat ozbrojeného policistu za 30 eur (cca 745 Kč) na hodinu. Kdyby jeden policista byl málo, nabízí strážci zákona hlídkový vůz za 40 eur (cca 1000 Kč) na hodinu.

16.4.2012 v 20:42 | Karma: 9,75 | Přečteno: 1080x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Život pod závojem

HonorédeBalzackdysiřekl: „Cítit,milovat,trpět,obětovatse,budevždyckyobsahemživotaženy.“ Jakmocsealemusíženyobětovatatrpět,abynevynechalyanijednukapitoluzobsahuživota?Tutootázkujsemsipoložilapoté,cojsemdočetlaknihuJeanSassonové-PrinceznaSultana.AčkolivnázevtétoknihybymohlkonkurovattelenoveleTisícajednanoc,nejednáseožádnoumýdlovouoperu,nýbržoautentickýpříběhjednéarabskéženy,konkrétněprinceznyzeSaúdskéArábie.TavystupujepodvymyšlenýmjménemSultana,abymohlapopsatběžnýživotarabskýchžen.Riskujemnoho-život! Honoré de Balzac kdysi řekl:„Cítit, milovat, trpět, obětovat se, bude vždycky obsahem života ženy.“ Jak moc se ale musí ženy obětovat a trpět, aby nevynechaly ani jednu kapitolu z obsahu života? Tuto otázku jsem si položila poté, co jsem dočetla knihu Jean Sassonové- Princezna Sultana. Ačkoliv název této knihy by mohl konkurovat telenovele Tisíc a jedna noc, nejedná se o žádnou mýdlovou operu, nýbrž o autentický příběh jedné arabské ženy, konkrétně princezny ze Saúdské Arábie. Ta vystupuje pod vymyšleným jménem Sultana, aby mohla popsat běžný život arabských žen. Riskuje mnoho- život!

4.4.2012 v 21:26 | Karma: 14,14 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1992x
Jsem studentkou žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Prý jsem ukecaná se srdíčkem na pravém místě :-)

Seznam rubrik