Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bavte se sportem- speedminton!

Léto už nás svými vysokými teplotami přesvědčuje o svém nástupu a je pomalu načase promýšlet prázdninové aktivity, kterými si zpříjemníme horké dny.  Vybírat můžeme mezi širokou škálou sportů od plavání, in-line bruslení, běhání až po cyklistiku, turistiku, tenis, squash či badminton a mnohých dalších. Pokud patříte mezi vyznavače právě posledních tří zmíněných sportů, potom zbystřete. Na trhu se nedávno objevila nová varianta s názvem Speedminton kombinující squash, tenis i badminton. 

Vše začalo u německého vynálezce Billa Brandese, který se odmítl spokojit pouze s halovou variantou badmintonu. Při zápasech v hale si často stěžoval na vydýchaný vzduch a postrádal kulisu venkovního prostředí. Snažil se proto vyvinout speciální raketu a také míček, jehož let by nebyl tak snadno ovlivnitelný větrem.  Po mnoha letech se mu to konečně podařilo, nicméně hře s názvem Shuttleball se nepodařilo prosadit. Už se zdálo, že všechno skončí fiaskem a hra upadne v zapomnění, když se v květnu 2001 našlo pár nadšenců Shuttleballu, kteří koupili práva k tomuto projektu a rozhodli se ho inovovat a vzkřísit pod novým názvem Speedminton.

 

Jak už bylo řečeno, speedminton kombinuje prvky nejznámějších raketových sportů.  Míček je na první pohled identický s klasickým badmintonovým, avšak ten pro speedminton je mnohem těžší a navíc se dá do jeho hlavy přidat světelná tyčinka, takže je možné provozovat tento sport i po setmění. Je také možné přidat další závaží, které ještě více prodlouží dráhu doletu pohybující se od 13 do 30 metrů. Samotná hra je potom dynamičtější a rychlejší.  Hrát můžete „freestyle“ hru, kdy nejsou daná žádná pravidla ani vymezené hřiště a jen si užíváte dlouhé výměny nebo podle regulérních pravidel. Hřiště tvoří dva čtverce o rozloze 5,5x5,5 metru vzdálené od sebe 12,8 metru. Výhodou je, že k samotné hře nepotřebujete žádnou síť, což ovšem neubírá její atraktivitě.

 

Speedminton se prezentuje jako moderní a snadno dostupný sport. K tomuto faktu přispívá i pořizovací cena potřebného vybavení, která začíná od 990 Kč. V setu pak najdete dvě rakety, 3 různé typy míčků, závaží a svítící tyčinky. Pro náročnější hráče jsou pak určeny Profi sety obsahující rakety z grafitové kompozice a dalším příslušenstvím.

 Tak neváhejte a odreagujte se pohybem. Vždyť sport sluší každému.

Autor: Lenka Popelková | pátek 22.6.2012 11:13 | karma článku: 8,14 | přečteno: 772x
  • Další články autora

Lenka Popelková

Klimatizace – ano, ale s rozvahou

Každé léto je to stejné – venku panují teploty okolo třicítky, lidé jsou paralyzování vlnami veder přicházejících hluboko z jihu, a proto si každý hledá kousíček stínu, kde je teplota aspoň o pár stupňů nižší. Ti pokrokovější si již dávno pořídili klimatizace do svých aut či domovů, mnohdy si ale neví rady se správným nastavením teploty.

25.6.2012 v 15:06 | Karma: 6,61 | Přečteno: 833x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Jednou z nejhorších věcí v životě je- srážka s blbcem

Ať chceme nebo ne, náš život se neodehrává ve vakuu, a tak se čas od času setkáváme s lidmi. Mnohdy jsou to lidé přátelští, se kterými trávíme spoustu času. To je přirozené - proč bychom trávili čas s někým, s kým nám není dobře. Po čase se z toho může vyvinout přátelství na život a na smrt. Nebo třeba už při první schůzce potkáme člověka, který nám je neskutečně blízký a máme pocit, že ho známe věčnost. Z toho pak většinou vzniká láska.

22.6.2012 v 9:14 | Karma: 7,81 | Přečteno: 855x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Neštovice- dětská nemoc nebo strašák lidstva?

Věděli jste, že v lidské historii nezpůsobily tolik ztrát na životech všechny války dohromady jako epidemie a pandemie infekčních nemocí? Je to paradox, protože v dnešní době nejsou tak časté. Přesto byly zkoumány jako první. Zřejmě za to může i fakt, že např. na pravé neštovice vymřelo 90% původních obyvatel Ameriky. Ale je nezbytné tuto větu uvést na pravou míru- konkrétněji pojem neštovice. Většina z nás si pod tímto pojmem představí naprosto běžné a banální dětské onemocnění, i když ne vždy tomu tak bylo.

9.6.2012 v 20:40 | Karma: 15,08 | Přečteno: 12433x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Řekové opouštějí potápějící se loď- vlastní stát

Finanční krizí postižené Řecko stále balancovalo nad propastí jménem krach, až se neudrželo a padlo. Protože země bojuje s vysokým státním dluhem, hledají se nejrůznější způsoby jak svým občanům pomoct. Vymýšlí se i takové bizarnosti jako pronajímání služeb řecké policie. Je možné si objednat ozbrojeného policistu za 30 eur (cca 745 Kč) na hodinu. Kdyby jeden policista byl málo, nabízí strážci zákona hlídkový vůz za 40 eur (cca 1000 Kč) na hodinu.

16.4.2012 v 20:42 | Karma: 9,75 | Přečteno: 1080x | Diskuse| Ostatní

Lenka Popelková

Život pod závojem

HonorédeBalzackdysiřekl: „Cítit,milovat,trpět,obětovatse,budevždyckyobsahemživotaženy.“ Jakmocsealemusíženyobětovatatrpět,abynevynechalyanijednukapitoluzobsahuživota?Tutootázkujsemsipoložilapoté,cojsemdočetlaknihuJeanSassonové-PrinceznaSultana.AčkolivnázevtétoknihybymohlkonkurovattelenoveleTisícajednanoc,nejednáseožádnoumýdlovouoperu,nýbržoautentickýpříběhjednéarabskéženy,konkrétněprinceznyzeSaúdskéArábie.TavystupujepodvymyšlenýmjménemSultana,abymohlapopsatběžnýživotarabskýchžen.Riskujemnoho-život! Honoré de Balzac kdysi řekl:„Cítit, milovat, trpět, obětovat se, bude vždycky obsahem života ženy.“ Jak moc se ale musí ženy obětovat a trpět, aby nevynechaly ani jednu kapitolu z obsahu života? Tuto otázku jsem si položila poté, co jsem dočetla knihu Jean Sassonové- Princezna Sultana. Ačkoliv název této knihy by mohl konkurovat telenovele Tisíc a jedna noc, nejedná se o žádnou mýdlovou operu, nýbrž o autentický příběh jedné arabské ženy, konkrétně princezny ze Saúdské Arábie. Ta vystupuje pod vymyšleným jménem Sultana, aby mohla popsat běžný život arabských žen. Riskuje mnoho- život!

4.4.2012 v 21:26 | Karma: 14,14 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1992x
Jsem studentkou žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Prý jsem ukecaná se srdíčkem na pravém místě :-)

Seznam rubrik