Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šmoula Mrzout by řekl: "Nemám rád překvapení!"

Není překvapení jako překvapení. To, které mi uchystala má dobrá kamarádka k letošním narozeninám si asi budu pamatovat ještě hodně dlouho, ačkoli by možná bylo lepší rychle zapomenout.

"Mám pro Tebe překvapení!", znělo na druhém konci telefonu. "Mohla bys být tolikátého a tolikátého tam a tam?!"

"Jo, jasně, ale o co jde?", snažím se vymáčknout z ní alespoň náznak, oč by se mělo jednat. Ptám se, zda si mám zajistit hlídání dětí a jediné, co mi prozradí je, že u toho děti být můžou. Jinak je neoblomná a já si tedy píši do kalendáře, zmíněné místo a datum. Tak trochu mi to v hlavě šrotuje, ale jak jde čas, přestávám se tím zabývat.

Asi dva dny před termínem volám ohledně této záležitosti kamarádce a zkouším ji opět nalomit, znovu marně. Snad ne nějaká tantra?! To by jí skoro bylo podobné! I když nějaká klasická masáž by nebyla úplně od věci. No každopádně to místo, které udala, je taková kavárnička s dětským koutkem pro maminky na mateřské. Tak že by třeba kurz vaření?! Nebo nějaká cestovatelská beseda?! Každopádně mně dost znejistí, když zjistím, že ona u toho prý nebude.

Nakonec se rozhodnu, že vezmu jen nejmenšího prcka, kterého ještě kojím a dva starší lumpíky pohlídá babička. Když přijde onen den, absolutně se mi to nehodí do krámu, protože právě zavařuji mošt. No snad mě ty dvě avizované hodiny zase tak nevytrhnou. Urvu se tedy od plotny, hodím na sebe alespoň čisté tričko a frčím si to s pětiměsíčním Adámkem na udané místo.

Ufuněná doběhnu do kavárny a dle instrukcí na baru řeknu heslo. V tu chvíli mi paní barmanka podá vizitku a hra na schovávanou pokračuje dál!

Jdu tedy dle vizitky do jiné kavárny opodál a tam též říkám heslo. Už teď si připadám jak blbec, ale třeba to bude stát za to!

Přivede mě ke stolku, který je připraven pro dva! "Aha, tak to vypadá, že dorazí ještě můj manžel a my si užijeme dvě hodinky času!", uvažuji sama pro sebe. Znáte to, manželé, kteří mají malé děti se sice vidí denně, ale občas nemají ani chvíli, aby si řekli kromě provozních věcí pár slov. Začínám se těšit a jen si tak říkám, jak to na mě s kamarádkou pěkně ušili.

V tom mě z přemýšlení vytrhne známý hlas: "Dobrý den, já jsem Váš dárek k narozeninám! Paní XY mi psala, že byste se se mnou chtěla setkat a pohovořit o divadle!" Hlas je sice známý, ale rozhodně nepatří manželovi, ale jednomu mému oblíbenému herci, damaturgovi a divadelnímu režisérovi! (S ohledem na dotyčného si nedovolím prozradit jeho jméno)

Přemýšlím, zda utéct nebo se schovat pod stůl! "Já ji snad zabiju!", vyhrknu ze sebe ještě dřív než pozdrav. A nebyla bych typická ženská, kdybych si jako první neuvědomila, že nejsem učesaná, namalovaná, na sobě mám domácí hadry a na břiše řvoucího kojence v šátku. No nazdar! Ačkoli člověku na druhém konci stolu je to určitě naprosto šumák.

Kromě superlativů k jeho profesním dovednostem jsem zřejmě kdysi pronesla něco ve smyslu, že tento chlap by stál za hřích. Vzhledem k tomu, že jako vdaná žena a matka od tří dětí, je to už věčnost, kdy jsem seděla v kavárně s jiným mužským než tím svým, tak mám skoro pocit, jako bych ten hřích právě páchala. Když už nic jiného, tak věřte, že by byla spousta žen (vlastně i mužů), které by v tu chvíli se mnou měnily.

Pokud čekáte nějaké zajímavé a žhavé drby, tak můžu jen říci, že mi trvalo ještě několik dní, než jsem toto setkání rozdýchala, takže si bohužel z našeho sedánku téměř nic nepamatuji. Snad jen to, že jsem něco nesouvisle blábolila. Do toho se ozýval Adámek, kterého to tam absolutně nebavilo, takže jsem ho musela průběžně kojit. No prostě trapas na entou.

Dotyčný herec je evidentně víc než profík, protože nevypadal, že by ho tam cokoli jakkoli rozhodilo. Rozhodně kvituji, že si ve svém nabitém programu vyčlenil dvě hodiny života na někoho, koho absolutně nezná, jen proto, aby mohl potěšit. A ač jsem o něm slyšela, že je dost arogantní, tak já nic takového nemohu v žádném případně potvrdit. Ba naopak!

V první chvíli jsem tento zážitek hodnotila jako velké faux pas a říkala jsem si, že snad budu muset vyhodit svou abonentku do divadla, abych dotyčného již nikdy nepotkala. Když si na to teď tak s odstupem vzpomenu, uchlácholí mě myšlenka, jaký má tato příhoda význam pro můj život, světově dějiny a celý vesmír... takže mi nezbývá víc, než se upřímně zasmát. Přeci jen někde musím posbírat náměty na své blogy. Nehledě na to, že z jeviště není díky reflektorům do hlediště naštěstí téměř vidět;)

Takže Evi, touto cestou díky! Jo a ještě mám ráda Alaina Delona a narozky mám za třičtvrtě roku;) 

 

 

 

 

 

 

Autor: Denisa Legnerová Jandová | pondělí 10.10.2016 7:10 | karma článku: 13,82 | přečteno: 463x
  • Další články autora

Denisa Legnerová Jandová

Měl to být takový normální „pohodový“ den

Den po oslavě synových třetích narozenin jsem si naordinovala pohodový den. Přeci jen měsíc před třetím porodem jsem už unavenější z jakékoli aktivity.

25.3.2016 v 15:36 | Karma: 16,54 | Přečteno: 710x | Osobní

Denisa Legnerová Jandová

Jak přežít zimu ve zdraví a s úsměvem

Podíváme-li se z okna, tak to tak sice úplně nevypadá, ale astronomicky je zima v plném proudu. Ne, že bych zimu vyloženě neměla ráda. Ba naopak!

14.1.2016 v 11:14 | Karma: 8,70 | Přečteno: 238x | Ona

Denisa Legnerová Jandová

Otevřený dopis LIDLu

Sbírali jste též razítka za nákupy s tím, že dostanete jako poděkování vánoční dárek a nakonec Vám řekli - nože došly. Aneb jak z nás někteří prodejci dělají blbce...

18.12.2015 v 17:32 | Karma: 21,24 | Přečteno: 1000x | Diskuse| Ostatní

Denisa Legnerová Jandová

(Ne)obyčejné lidské příběhy - Vejminkáři

Staříčci Vávrovi se rozhodli na sklonku svého života odkázat svůj domek v Českém ráji (roubenou chalupu s vejminkem a celkem velkým pozemkem) svému milovanému vnukovi Pavlovi, kterému bylo tou dobou 18 let.

3.12.2015 v 21:23 | Karma: 17,81 | Přečteno: 906x | Ostatní

Denisa Legnerová Jandová

Vzpomínky na vejšku

Včera jsem jela do Prahy za bývalými spolužačkami a za kulturním zážitkem. Jak jsme tak šly večerní Prahou, ocitly jsme se v té části Prahy, kde jsem coby studentka léta žila, a jakoby se mi vrátily...

1.12.2015 v 11:28 | Karma: 17,22 | Přečteno: 703x | Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41

Na 24 ze 168 stanic fungujících alespoň 30 let v úterý, poslední den měsíce dubna, kdy se tradičně...

Chci víc peněz na vědu i bezúročné půjčky pro doktorandy, říká nový ministr

30. dubna 2024  15:37,  aktualizováno  18:29

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30. dubna 2024

Premium Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
...normálně nenormální ženská...

Seznam rubrik