Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Třetí kolo sankcí rovná se III.světová válka na spadnutí

Přestože z historie všichni dobře víme, že mezinárodním společenstvím uplatňované ekonomické sankce vždycky nakonec uvrhly svět do válek, tak si v nich jak vidno tentokrát EU doslova libuje.

Představitelé evropských zemí sice očividně jednají pod nátlakem Bílého domu, nicméně to nic nemění na faktu, že své občany vedou minimálně v prvním dějství do velkých nesnází a problémů, zatímco za mořem si již v teple skýtaného závětří oprašují televizní obrazovky.  Ano, vskutku mi s trochou nadsázky celý nesmyslně a teatrálně smyšlený příběh počínaje sestřelením civilního letounu připadá, jako nově připravovaná reality show pro již znuděnou tamní populaci, která od dob vysílání nekonečného seriálu Dallas, jaksi ztratila zájem bezděčně cokoli sledovat.

Nepodléhejme iluzím, že by regulérní válka na Ukrajině s sebou v dalším svém pokračování nesmetla také země Evropy, protože dvě životně důležité energetické suroviny pochází z Ruska, které je nám stále více a více podsouváno, jakožto agresor a snad dokonce viník celého konfliktu?!? Pozorný čtenář mi teď jistě namítne, že bez plynu se svět ještě obejde, ale bez ropy? Prázdné zásobníky černého zlata vrátí Starý kontinent bez rozpaků zpátky do středověku. Nemohu si pomoci, ale uvedením dalších sankcí proti Ruské federaci už skupinka gentlemanů v nažehlených oblecích a s nimi německy mluvící korpulentní dáma definitivně ztratila pud sebezáchovy. Za daného vývoje událostí lze už s dost velkou pravděpodobností dohlédnout jednak chlad, který pravděpodobně už na začátku příštího roku obestře Evropu a k nedostatku ropného média se na tomto místě nechci raději už vůbec  vyjadřovat.

Jako asi většina občanů států bývalého Východního bloku si proto kladu otázku; čím jsme si prosím zasloužili studený odchov a ještě ukrutnější drahotu, než je ta, kterou v tichosti a její plíživě se zvyšující naléhavosti stále snášíme už celé čtvrtstoletí?

Ořezejme celou trapnou záležitost k jejímu jádru a s ní především mediální balast průvodní štvavé propagandy. Samozřejmě, že nikomu nikdy vůbec se vší vážností nešlo o nějaké sestřelené letadlo, či zabraný Krym, nebo snad údajnou materiální vojenskou výpomoc domobraně stranou Kremlu. Tyto směšné důvody měly podobně jako v jiných případech jenom posloužit k odůvodnění chystané agrese. Jenom díky rozumu velkého státníka je prezident Putin odsunul do kategorie bezvýznamných vějiček, poněvadž jej k tomuto postupu vede nejvyšší zodpovědnost, jakou je zachování života na planetě Zemi. V celé své krásné nahotě se nám tak před očima vyjevuje znovuobživlý odvěký záměr Západu silou dobýt největší ložiska přírodního bohatství na planetě, na kterých se rozkládá „balšoje“ Rusko.

Nejenom u nás, nýbrž všude na našem kontinentu se už otevřeně mluví o vypuknutí velké světové války, mocní představitelé už v rámci osvědčených tradic přesouvají své finanční prostředky do bezpečí bank helvétského kříže, pokud tak již neučinili, ale kde v tom mumraji zůstali běžní lidé? Jsou to snad právě oni, kteří mají být podle mínění oněch velkých reformátorů obětováni na oltář zparchantěle nespoutané chamtivosti a megalomanské nenasytnosti jedince a s ní vnímané určité přelidněnosti?!

Autor: Petr Laierman | pátek 12.9.2014 22:11 | karma článku: 35,99 | přečteno: 2384x
  • Další články autora

Petr Laierman

Od 17. listopadu po současnost

Ohlédnutí za 31 roky svobody a demokracie. Jdeme opravdu vstříc lepším zítřkům a skutečně chceme to, v čem žijeme? Mohou lidé ještě něco na způsobu vedení státu změnit?

17.11.2021 v 17:46 | Karma: 11,29 | Přečteno: 229x | Diskuse| Politika

Petr Laierman

Cyklisté versus řidiči automobilů - souboj na silnici i v legislativě

Čeští politici nadále přesvědčují o svém poněkud zvláštním uvažování. V těchto dnech došlo ke schválení nového paragrafu zákona o provozu na veřejných komunikacích.

21.4.2021 v 19:38 | Karma: 24,45 | Přečteno: 509x | Diskuse| Politika

Petr Laierman

Attila Végh vs. Terminátor Vémola

Pražská O2 aréna viděla spícího Terminátora a zároveň jakoby navrátivšího Muhammada Aliho. Kratičká podívaná, která tentokrát stála za zhlédnutí.

15.11.2019 v 18:00 | Karma: 22,44 | Přečteno: 751x | Diskuse| Sport

Petr Laierman

Moment, který rozhodl jít k urně.

V České republice máme možnost přímé volby prezidenta, to ale ještě neznamená, že jí veřejné sdělovací prostředky mohou přetvářet ve sportovní klání či estrádní show.

28.1.2018 v 20:50 | Karma: 38,35 | Přečteno: 2078x | Diskuse| Politika

Petr Laierman

Krátké setkání dvou světů

S blížícím se závěrem listopadu se zima pomalu chystá převzít vládu nad přírodou. Chladné dny s prvními ranními mrazíky ztěžují volně žijícím zvířatům hledání potravy. Začínáme proto přisypávat nejprve něco málo okolnímu ptactvu.

19.11.2017 v 18:25 | Karma: 21,04 | Přečteno: 397x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Cestu bytí vnímám jako člověk, který trpělivým sbíráním kamínků postupně skládá obraz mozaiky života ve všech jeho souvislostech. Mým životním mottem je „Žij a nechej žít.“ Krédem jsou pak pro mne stromy, které jsou nám všem ostatním živočichům nezištnými dárci životadárného kyslíku. Myslím, že se nám lidem z vyspělé části světa vytrácí ze života a mezilidských vztahů skromnost a pokora, kterou pak najednou zničehonic nalézáme ve chvílích, kdy je však už příliš pozdě cokoli vrátit zpátky.

Seznam rubrik