Překvapení

Nedávejte potomkům křesní jména po rodičích. aby vás nepotkalo nějaké nemilé překvapení. Obzvláště velmi mrzuté je, když se popletou dárky pod stromečkem.

 

Vždy jsem si potrpěl na to, dávat manželce pod stromeček zcela netradiční dárky, jako třeba: sněžnice, hasák, cepín, tlakoměr, nebo třeba sadu koleček do bruslí in-line. Vzhledem k tomu, že manželka není sportovkyně, ani kutilsky založena (já také ne), byla pokaždé patřičně v šoku.

Největší překvapení jsem však připravil v roce tak 1991, když jsem si přečetl nabídkový katalog erotického zboží, vložený do jednoho časopisu. Zaujal mne totiž balíček, s obchodním názvem "Překvapení", slibující patnáct druhů vibrátorů, afrodisiak, preservativů, pornočasopisů, či prádla, to vše za necelou tisícovku. Překonal jsem tedy žárlivost na vibrátory a "Překvapení" objednal.

Balíček přišel tak krásně zabalený, že jsem ho ani nerozbaloval. Navíc byl opatřen diskrétním štítkem obchodu s hračkami, což mi připadalo velmi vtipné, a tak jsem jen připsal: "Pro Ivetku", a těšil se, jaké to bude překvapení, to Překvapení.

A bylo. Nastal den vánoční, den nadělovací a celá rodina stála po večeři u stromku. Úkolu rozdat dárky, se ujala starší, v té době asi osmiletá dcera. Vybírala z pod stromku balíčky, četla jmenovky a rozdávala je. Samozřejmě, každý hned rozbaloval, to, co právě dostal, a starší dcera četla: "Pro maminku, pro taťku, pro Kordulku (mladší princezna), pro mě", a tak dál, až vzala do ruky Překvapení, a zajásala: "Jé, to je pro mě!" a než jsem stačil jakkoli zasáhnout, balík rozbalila a užasle zírala do jeho útrob.

V tu chvíli mi došlo, jaká to byla blbost, dávat starší dceři jméno po matce - Iveta a vrhnul jsem se na balík, abych ještě zachránil, co se dá. "Tati, na co to všechno je?" ptala se malá Ivetka. "Na nic." odpověděl jsem, protože jsem jí v tu chvíli nedokázal vysvětlit, na co je dobrá krabice, plná bublifuků.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Kratochvíl | neděle 12.12.2010 11:53 | karma článku: 10,40 | přečteno: 967x