Máme nové vjezdníky - když mají na chodníku přednost auta

Vjezdnik je složen na ze slov "vjezd" a "chodník".  Vjezdníky vymyslel někdo,  kdo upřednostňuje pohodlnost vyjíždějí přes chodník před normálním chozením. Dětem se tato atrakce možná i líbí.

Děti v kočárku ji však stejně neocení a ti, co kočárek tlačí už vůbec ne. Dokonce mám podezření, že se to nelíbí i všem ostatním chodcům.

Aby mohlo vozidlo zcela pohodlně někam vjet přes chodník a neunavilo se, udělá se přes celou šířku chodníku plynulý nájezd. Na chodníku tak vzniknou dvě vlny. 

Pokud jsou vjezdníky třeba tři za sebou, má z nich dítě v kočárku mořskou nemoc a ostatní chodci mají pocit, že nejdou po chodníku, ale že jsou na horské túře.

Zatím je vjezdníků 7 na 250 metrech, ale další se dokončují

 

Jasně. Dávat si před nájezd třeba trámek, aby nebyl moc prudký a nepoškodilo se vozidlo je opačný extrém.

 

Podle mě by bylo prima kdyby byl nájezd třeba jen metr (nebo do čtvrtiny chodníku). To by bylo pro vozidla zcela dostatečné. Chodec, či dítě na tříkolce atd., který by chtěl atrakci s houpáním a "hory doly", by to vzal přes tuto část chodníku a kdo upřednostňuje chození (nebo jízdu s kočárkem) po rovině, zase přes rovnou část.
Ale asi se nedá takový chodník ani vyrobit, jelikož se dělají pouze vjezdníky, nebo nic (Po mé kritice ulice, kterou jsme jezdili kdysi kočárkem ji předělali na "nic", ač je tam snad čtyřmetrový chodník).

 

Autor: Ladislav Kratochvíl | středa 23.7.2014 7:43 | karma článku: 14,83 | přečteno: 1665x