Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Vy jste hluchý, ne? Tak zkuste taky někdy myslet na slepé.

A ještě dodávám, že dětem houpání kočárku nevadí, ba právě naopak.

0 1
možnosti
Foto

Co to má s hluchotou a slepotou společného. Houpání ano. Ale ne to dítě pomalu vyklopit. :-)

1 0
možnosti
JN

Milý pane, vaše připomínky jsou možná oprívněné a návrh jejich technického řešení zajímavý.  Dovoluji s vás ale upozornit na jednu skutečnsot. Podle fotografie, kterou jste zvolil pro ilustraci odhaduji, že vámi popisované místo je v ulici nějaké vesnice na jižní Moravě, která byla vybudována někdy v polovině 19. století. V době vzniku v této ulici žádné chodníky nebyly a nejfrekventovanějším silničním vozidlem byl žebřiňák tažený krávou.  Chodníky byly vybudovány dodatečně v druhé polovině 20. století a zřejmě nedávno upraveny. (Možná se mýlím, ona se ta vaše ulice podobá ulici ve které bydlím) Podstatné ale je, že v té ulici z 19 století dnes máte chodníky.

Opravdu elegantní řešení Vámi popsaného problému naleznete ve Zlíně, konkrétně v ulicích vybudovaných v první polovině 20. století, které jsou prohlašovány za ukázku architektonické a urbanistické dokonalosti.  Ve většině těch ulic váš problém řešit nemusí, protože tam chodníky nejsou a nikdy nebudou, takže chodci chodí středem vozovky.

0 0
možnosti
Foto

Je to v New Bubu (5 000 obyvatel).

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 12,58
  • Průměrná čtenost 1301x
V roce 2003 jsem ohluchl. Nemám v hlavě ta "slyšítka", hlavně ony šneky (cochlea), takže nemohu být ani uživatelem kochleárního implantátu.
Považuji se za srandistu a optimistu. Kromě srandiček jsem také autorem a provozovatelem webu osob se sluchovým postižením
http://www.kochlear.cz
jenž si vybrala Národní knihovna ČR k archivaci jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví, což je pro mě obrovská pocta a mám z toho větší radost, než kdyby mi poslali milion korun.



stránky osob se sluchovým postižením