2 programy v TV jako v roce 1989

Tenkrát jsme ani neměli televizi. Stejně tam většinou dávali nekoukatelné pořady. Večer jsme si pustili nějakou hudbu, ženuška pletla, já si četl a bylo nám krásně. Nebyli jsme z toho naštvaní, jako v sobotu 12. 7. 2014, ač už televizi máme a na ní snad 20 kanálů. Sledovat jsme však mohli pouze 2, protože neslyším. 

Tenkrát jsem ještě slyšel a mohl tu hudbu poslouchat. Jenže teď, když neslyším, nemohu sledovat pořady bez titulků a ženuška si nepustí pořad bez nich, aby jej mohla sledovat pouze ona (slyší), když se na televizi koukáme spolu. A spolu se koukáme (kromě jiných dnů a časů) třeba v sobotu od 20 hod. To si otevřeme lahvinku vína, pytlík bramburků a vybereme si (podle toho co má titulky), nač budeme koukat. Logicky to není výběr z toho, co by se nám líbilo, nýbrž z toho, co je opatřeno skrytými titulky.

V sobotu ve 20 hod. však měl titulky pořad pouze jediný, a to western na ČT 2, na který bych se i možná podíval, ale westerny zase nemusí má drahá polovina a tak byl výběr velmi jednoduchý - nic. Přepnuli jsme na ČT1, kde bylo vyhlášení filmového festivalu (bez titulků),  protože pořady tohoto typu Ivetka sleduje a já si četl na tabletu. Jasně, bylo jí to blbé a ve 20.20 to přepnula na Novu (Kurvahosigutentag), což jsme viděli snad už 10x, ale mělo to titulky.

Pro televize je škoda, že jsme neviděli jejich reklamy prokládané filmem a pro nás je zase škoda, že jsme si nemohli vybrat z dejme tomu deseti kanálů, které vysílají celoplošně, nýbrž jen z jednoho (ze dvou až ve 20.20). Ale je fakt, že nesledování TV v sobotu v hlavním vysílacím čase má také něco do sebe, ačkoli umí naše televize zobrazit kanálů snad 30. Všelijaké hudební kanály nás při společném sledování pochopitelně nezajímají a přehled toho, co bylo v televizi opatřeno titulky v sobotu večer je tady:

staniceprogramtitulky
NE
NE
ČT1NE
NE
SmíchovPrckové
NE
NE
FandaNE
BarandovNE
PrimaNE
N@VAANO
ČT2ANO

Autor: Ladislav Kratochvíl | středa 16.7.2014 7:55 | karma článku: 16,82 | přečteno: 1449x