Poznámka k předvánoční tragedii

Případ střelby na filozofické fakultě propírají všechna media i diskuzí fóra. Je neuvěřitelné, že tento student nikomu nepřipadal nebezpečný či alespoň zvláštní.

Podle mne mělo vzbudit podezření, že doma hromadí arzenál zbraní. Prý je pořizoval legálně. Někde tedy bylo zapsáno, že má větší množství zbraní. Co s nimi míní dělat? Nevyzbrojuje nějakou jednotku? Neobchoduje s nimi? Kde na ně bere peníze? Taková střelná zbraň není levná záležitost. Kde vzal student ve 24 letech tolik peněz?

Nevím, jestli na jedno povolení je možné koupit jen jednu zbraň nebo více zbraní. Spíše bych soudil, že platí: Jedno povolení – jedna zbraň. Pak tedy asi onen nešťastník byl několikrát u psychiatra či psychologa pro potvrzení, že je duševně zdráv. Tomu lékaři nebylo divné, nač potřebuje tolik zbraní?

Asi dosud nikdo neevidoval, zda někdo nehromadí zbraně, byť legálně. Politici si pochvalují, že náš zákon o držení zbraní je v pořádku. Toto by se, podle mě, mělo doplnit buďto do zákona či do prováděcího předpisu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Jílek | sobota 23.12.2023 21:10 | karma článku: 25,77 | přečteno: 1201x