Mi-čo-ken

"Co jsi dělal o víkendu?" "MI-ČO-KEN!" odpovídám kolegovi s patřičným asijským přízvukem. "Cože?" "Myč oken!" opravuji se. "Myl jsem okna!"

Každý to znáte. Jarní úklid. Do tohoto šíleného procesu jsme leckdy násilně a nevybíravě zataženi i my, muži. V tomto blogu  bych rád požádal naše ženské protějšky o vlídnější zacházení, protože úklid (zejména ten velký) je pro muže z několik důvodů stresující.

Nejprve uvedu některé stresové důvody:

1) Když se všechno uklidí, obvykle nemůžeme nalézt věci, které se někde sice bezděčně povalovaly, ale když jsme je potřebovali, vždycky jsme je tam našli.

2) Klademe si nelogické (leč pro nás muže podstatné) otázky ohledně smyslu "Vždyť to tam leží od ledna, tak proč to tam najednou v dubnu vadí?"

3) My jsme tam tu špínu nedali, tak proč bysme ji měli uklízet?!

4) Stejně budeme celou dobu úklidu jen káráni, že to neděláme dostatečně dobře a bude nám připomínáno, že jsme na uklízení neschopní, jelikož to děláme jen zřídka.

Stresových faktorů je samozřejmě více, ale ty se objevují třeba až při samotném úklidu (Jak mám poznat, že tenhle saponát to rozežere?), nikoliv před ním.

Milé ženy, dívky, dámy, prosím, abyste nás muže do velkého jarního úklidu zapojovaly šetrně. Za pomoc nás pochválily a počastovaly nějakou tou pusinkou. A stačí málo. Jen trochu mírnit reakce.

Namísto: "Sice jsi ty okna umyl, ale máš tam šmouhy a parapet jsi nechal špinavej!"

řekněte: "No ty jsi ty okna umyl krásně, miláčku! A udělal bys pro mě ještě něco? Pokusil by ses doleštit ty šmouhy a umýt také parapet?"

Namísto: "Proč jsi nevytřel ten bodník, než jsi tam ty boty narovnal?"

řekněte: "Krásně jsi ty boty srovnal miláčku. Mohl by jsi ten botník prosím ještě vytřít?"

Namísto: "Tys jenom ten bordel schoval do své skříně!"

řekněte: "No krásně sis uklidil ten stůl, to se mi líbí. Mohl by sis takhle uklidit i ve skříni?"

Prostě se s námi snažte jednat tak, jak byste si přáli, abychom jednali my s vámi. Moje manželka to tak dělá a díky tomu je ze mě už zdatný MI-ČO-KEN.

Za všechny muže tímto děkuji a doufám, že váš MI-ČO-KEN bude fungovat správně. ;-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Jaroš | neděle 17.4.2011 10:20 | karma článku: 11,26 | přečteno: 725x
  • Další články autora

Ladislav Jaroš

Zavřeme koalice do ZOO?

2.10.2016 v 7:00 | Karma: 0

Ladislav Jaroš

Jsem xenofob a fašista?

5.12.2015 v 10:00 | Karma: 38,54

Ladislav Jaroš

Náhradní Němci

2.12.2015 v 5:56 | Karma: 41,34