Proč jsou kuličky v koberci aneb blbiny velkého a malého Lukáše

   „V mešitě mají zbraně, tvrdí bývalý muslim a ukázal fotky s airsoftovou puškou“, zní nadpis, pod nímž čtenář nalezne článek ozdobený fotografiemi „malého Lukáše“ (tedy L. Větrovce - „velký Lukáš“ je označení pro L. Lhoťana ;) ) s airsoftovým „ákáčkem“. Link na zmíněný článek mi poslala známá osoba s dovětkem: „Mr Lhoťan opět září, tentokrát na titulní straně lidovek.“ Po přečtení onoho článku jsem se podíval i na jeho zdroj – blog pana Lhoťana a usoudil, že by bylo vhodné trochu objasnit některé fakta a okolnosti...

Kdopak se nám to tu začernil ;)

   Hned na začátek bych rád uvedl jednu skutečnost: O airsoftových zbraních v mešitě jsem slyšel pouze jednou, z vyprávění jednoho bratra, českého muslima. Vykládal mi, jak „velký Lukáš“ přinesl do mešity svoji „airsoftku“ (shodou okolností AK-47), samozřejmě se nejednalo o žádnou součást výcviku atp. Spíše se „velký Lukáš" chtěl „pochlubit“. Mimo jiné onen bratr s úsměvem vzpomínal na Muníba (pana Alrawiho), který se jich později ptal, jestli nevědí, odkud se vzaly na koberci v mešitě ty malinkaté kuličky… prý si myslel, že děti a oni ho při tom nechali… ani nevěděl, že tyto kuličky slouží za munici… taková nevzdělanost!

   No, a nyní k blogovému článku „velkého Lukáše“: „Níže uvedené fotografie“ jsou velmi pravděpodobně od autora článku. Z pohledu „malého Lukáše“ šlo přece jen o legraci, navíc to „ákáčko“ patřilo fotografovi (velkému Lukášovi), tak proč by si ho nevyfotil? Zveřejněné fotky ne možná, ale jistě ukazují na jednu zásadní věc: Brněnští muslimové jsou otevření lidé, jež by si měli dávat pozor na nově příchozí a nedůvěřovat každému bez hranic. Nikdy bych netvrdil, že muslimská komunita v Brně je nějakou partou „svatoušků“. Nalezneme mezi nimi stejné lidi jako mezi nemuslimy.  Tedy i paranoidní, jež jsou schopni nahrávat své přátele pro případ, že by se to v budoucnu mohlo „hodit“ nebo blbou klukovinu nafouknout a předložit ji jako VELKOU HROZBU.     

   Když teď vzpomínám na různá focení s „velkým Lukášem“ – ať již byl součástí foceného nebo osobou za objektivem – mohly by se v budoucnu objevit i jiné fotky, třeba ty kde máme na hlavách kipy… jen bych rád věděl, jaký k tomu napíše komentář... :)

Ale vlastně mě to až tak moc nezajímá… mám teď v hlavě jiné věci… Chanuka za dveřmi (slaví osoba mě blízká)… a pak hned Vánoce (slaví zbytek mojí rodiny).          

  

 

Autor: Ladislav Beneš | úterý 27.11.2012 21:50 | karma článku: 15,52 | přečteno: 1180x