Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se žaluje "neomylný" aneb Vašek krpy ne/dělá

„Jak si vůbec můžou dovolit žalovat svého prezidenta! Taková nízkost pro trochu zviditelnění!“ ozývá se z reproduktoru rádia. Tyto a podobné věty zaznívají z úst jednoho z představitelů ODS. Jeho jméno si už nepamatuji, nepatřím mezi důkladné posluchače. Při práci nám rádio tvoří spíše zvukovou kulisu. 

Je dobré vědět, že ne všichni jsou obaleni apatií a odevzdánímwww.nfpk.cz

Celé pozdvižení způsobilo získání nezbytného počtu podpisů senátorů pod žalobu na prezidenta republiky z velezrady, které pochází od Nadačního fondu proti korupci založeného panem Janečkem. Té se údajně pan Klaus dopustil svou kontroverzní amnestií. Asi ve své sebestředné neomylnosti nečekal, že by uvedený krok mohl vyvolat tak mohutné reakce a vést až k „radikálnímu“ kroku, jakým bezesporu je podání žaloby na jeho osobu. Začal s ní zmíněný fond a postupně se přidávali další a další organizace.

On náš odcházející pan prezident od doby vyhlášení této amnestie vůbec činí jeden „kopanec“ za druhým. V druhém kole voleb se nejen pan Klaus, ale i jeho rodina velice výrazně podíleli na nechutném způsobu osočování drnkajíce přitom na ty nejodpornější struny lidské povahy: Na xenofobii, pseudonárodovectví, omezenost a úzkost rozhledu části českých človíčků. Nehledě na fakt, že tchán pana prezidenta se nedávno ukázal jako pilný slovenský „estébák“... škoda za to zpoždění, mohlo být zajímavé, co bychom se ještě dozvěděli. Popravdě asi by se to někam zametlo... ono estébák ztělesňuje v podstatě stejnou špínu jako nácek, ale je to naše, česká špína... holt bližší košile než kabát...

Dalším jeho nabubřeným dílem se poté stal rozhovor pana Klause s polským redaktorem, kde se dosti nevybíravým způsobem vyjadřoval o svém zesnulém předchůdci. Nepatřím mezi zastánce ikonizace pana Havla a o některých jeho krocích nám své mínění (jímž jsem se nikdy netajil), ale vzdávat mu čest nad jeho rakví a posléze obrátit „na hlavu“ svůj postoj k dané osobě to o panu prezidentu něco svědčí.

Při zaslechnutí slova „velezrada“ se běžnému člověku vybaví Něco děsivého, něco neodpustitelného. Už proto mě velice zaujal a poučil tento článek: http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/velezrada-pro-zacatecniky . Rázem jsem zjistil, že význam slova velezrada jako právního pojmu není tak úplně jednoznačný. Dále pak, že jeho druhý význam by celkem přesně „seděl“ na amnestijní „kopanec“ (a každý, kdo si, byť jen letmo, přečetl zmíněný článek, mi jistě dá za pravdu).  

Když jsem pobýval v Libyi, studovali se mnou lidé prakticky ze všech koutů světa. Často došla „na přetřes“ různá témata, mezi nimi i svoboda. Tam, při rozhovorech s lidmi různých mentalit, odlišných poměrů a rozdílných prostředí jsem objevil podstatnou věc. Mnozí, příslušníky „západní kultury“ nevyjímaje, vidí na svobodě pouze práva. Práva, jež mají zaručená svobodou, ale fakt, že se svobodou a jí zaručenými právy přichází i povinnosti a zodpovědnost, často ignorují nebo opomínají. I prezident je stejným člověkem jako my ostatní a jeho činy mají své následky jako ty naše, každý člověk je odpovědný za své činy a nutně nese jejich následky... prezidenta nevyjímaje.  

Možná se pan Klaus rozhodl odejít s parádou... a možná, že odejde s mnohem větší parádou než čekal... osobně by mě potěšila ta druhá varianta... i kdyby mu nakonec jeho následník udělil milost.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Beneš | neděle 3.3.2013 14:52 | karma článku: 18,76 | přečteno: 702x
  • Další články autora

Ladislav Beneš

Být muslimem v ČR je tolerovaný nadstandard nebo právo?

Vážení, již úvodem předesílám, že nehodlám v tomto textu uvádět nějaký výběr ze statistik ohledně procentuálního či početního stavu muslimů v české kotlině a jiná podobná data. Většina z Vás se pravděpodobně dávno s údaji tohoto typu setkala...

31.1.2015 v 17:10 | Karma: 13,94 | Přečteno: 1325x | Ostatní

Ladislav Beneš

Není islamista jako islamista

Z rádia se dnes neustále ozývají zprávy o islamistických demonstracích v Egyptě. Tu se na mě otočí kolegyně: „Co je to vlastně ten islamista?“ „Nevím přesně, ale zpráva pojednává o muslimech,“ opáčím. „A kde je rozdíl mezi islamistou a muslimem?“ pokračuje ona tónem někoho, jemuž celý život tvrdí, že 1+1 jsou 2 a náhle, přes noc, celý svět procitnul... teď 1+1 jsou sice dvě, ale ta dvojka už není dvojkou... chová se úplně přesně jako každá dvojka, ale svět jí teď říká trojka. „Nevím, já fakt nevím,“ reaguji s lehkou ironií zanechávaje tak v jejím myšlení boj o výsledek tohoto typu "příkladu 1+1"...

18.8.2013 v 14:37 | Karma: 15,13 | Přečteno: 1840x | Společnost

Ladislav Beneš

"Upadla v sektu islámskou"

„Učitelka v mateřské školce konvertovala k islámu,“ zpravodajsky sděluje jednoho dne hlas z rádia. Záhy se rozjíždí šílený kolotoč okolo jejího činu. Televize, noviny, rádia... každý pěkně informačně „zašťárá“ v okolí působení oné „provinilé“...

30.3.2013 v 19:25 | Karma: 18,24 | Přečteno: 1604x | Ostatní

Ladislav Beneš

Muslimové nevolili prasečí chřipku aneb ne každý člověk je prase...

Bylo mrazivé sobotní dopoledne. Oblékli jsme se a vyrazili na cestu k urně. Pro psa, kterého nijak netrápily volby, představovala cesta pěknou procházku. Volební lístek s vybraným kandidátem, vložený do obálky, se snesl do urny. Druhý, zmuchlaný do kuličky, zapadl do koše kousek od volební urny. Ještě při jeho letu mě napadlo, že si jej ponechám, abych se mohl později ujistit, zda jsem zvolil toho „pravého“...

29.1.2013 v 14:44 | Karma: 16,24 | Přečteno: 1081x | Kultura

Ladislav Beneš

Prezident neznaje hymnu... aneb i orel může vypadat jako netopýr

Asi před měsícem přišel do směnárny jeden bezdomovec a vysypal hromadu drobných mincí se slovy, jestli za to něco bude. Kromě centů a pencí se tam objevil i čtvrt dolar. Muž dostal hodnotu valut v korunách a neskrývaje radost odešel „hýřit“. Podíval jsem se znovu na minci a zjistil jednu zvláštnost. Na přední straně je hlava George Washingtona, ale pokud minci obrátíte podle svislé osy, což dělá snad každý neameričan, uvidíte v první moment „netopýra“ visícího na bidýlku. Až poté si uvědomíte, že onen netopýr je vlastně orel bělohlavý a místo bidýlka svírá v pařátech fasci. pokud však otočíte Washingtona podél vodorovné osy, jak činí snad každý Američan, naleznete orlíka, jak má být.

19.1.2013 v 15:15 | Karma: 19,06 | Přečteno: 1420x | Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Nemovitosti bez majitele? Rusové chtějí na Ukrajině zabavit přes 13 tisíc bytů a domů

21. května 2024  7:59

Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které...

Prezident Pavel navštíví Explosii, děti v léčebně i podebatuje ve Vysokém Mýtě

21. května 2024  7:30

Poslední kraj, který v roli prezidenta České republiky Petr Pavel ještě oficiálně nenavštívil, je...

Kolony brzdí provoz na D5 a D8 před hranicemi, důvodem jsou německé kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

Neapolí otřáslo zemětřesení. Bylo nejsilnější za posledních 40 let

21. května 2024  6:16,  aktualizováno  6:29

Okolím jihoitalské Neapole v pondělí večer otřáslo zemětřesení, podle agentury AFP nejsilnější za...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1298x
Jsem občanem ČR, českým muslimem, jenž strávil roky 2005-2011 v Tripolisu-Libye, kde se věnoval studiu na fakultě islámského vzdělání.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky