28/11/2009 Australie: Noosa Heads

  Rano se budim uz na sestou, zase ty spankove problemy...:( Preju si stesti, abych se dostal do prvniho aubotusu, ktery odjizdi v pul desaty do Noosy. Mezitim se tedy zabavuji snidani a lelkovani po "ekokempu (jak je komplex stanu nazyvan)", hlavne pak sledovanim drbu v mistni televizi. V Melbourne se vdava nejaky medialni potentat, takze televize tomu venuje velkou pozornost a me nezbyva nic jineho, nez venovat pozornost tadyte medialni masazi.

 Mam fakt kliku a jako posledni pasazer se dostavam do mikrobusku smer Noosa, kam to znovu trva tech naslibovanych 25 min. Vyskakuji v Noose, tak trosku prosmejdim mistni hlavni nakupni tridu a mistni plaz, nez se vydam smer narodni park na nejakou prochazku po necivilizaci. Kazdopadne v Noose narazim na prvni restauraci, kde cepuji Plzen. Dal bych si dal, ale necham to bud na odopoledne nebo na doma:)

Lakacka na Plznicku:)

Plaz takova normos mestka, je to tu v porovnani s ostatnima mirne prelidnen.....

Prichazim ke sprave NP a vybiram si modrou trasu, asi nejdelsi, ale na druhou stranu asi nejjednodussi trasa ktera prochazi celym narodni park az na Sunshine beach. Venku je zase vedro jako prase a jsem tak nejak unevenej, tak se mi nejde zrovna ultra rychle, dokonce me predchazeji i nejake prejedene Anglicanky:( Aspon to vedro zmirnuje prijemny vetrik, ktery vane do vnitrozemi a rozpalene telo krasne chladi.

Nektere vyhledy na more super krasne. Skoda jen, ze zadny zraloci ani delfini nejsou v dohledu:( Tesne pred Sunshine beach je cesta po jine plazi, ktera je nevyhlasenou nudistickou plazi....tady samozrejme narvano neni a kdyz uz tu nekdo je, tak tu 100% plati pravidlo o tom, kdo na nudisticke plaze chodi:)

Dochazim do Sunshine beach, kde chvili pozoruji mistni surfare a cekam, az nektery predvede nejaky trik, ktery bych mohl okopirovat.  Uz se nemuzu dockat, az se taky jeste nekde sklouznu. Vyrazim smerem z5 do Noosy, cesta se zda byt zase delsi, nez LP ukazuje. Navic je to do kopce, slusny vedro, vzduch uz se tady dal od vody ani nehne, no hruza:(

Nachazim mistni supermarket, neboli obcerstvovaci stanici na puli cesty. Jediny zajimavejsi produkt, ktery tu nachazim, je pivo v prasku. Tedy pivo, spis je to material na vareni domaciho pivka, no zajimavy, asi si to domu taky privezu. Cena ok, jen ta vaha, skoro 2kg:(, asi to budu muset nefoukntou heliem....

Pivko v prasku:

Po schlazeni v supermarketove klimatizaci si bohuzel trosku nejak zachazim, coz poznam ale az tak po kilacku cesty do kopce. Vim, ze jdu blbe, ale delam debila a radsi se zeptam. Nejaka pani tu sbira cedulky realitni kancelare, tak mi radi kudy mam jit. Kazdopadne ujdu asi 50 m a uz na me troubi, ze je to daleko, ze je vedro at a ze jestli chci, tak me tam hodi. No byl to asi tak kilak a pul, ale v tom vedru, komu by se to chtelo chodit, tak zase klika....:)

Odpolko uz jenom proficim nekolikrat sem a tam pres hogo fogo Noosu, polelkuju a pokoukam na mistni plazi a ve 4 me vyzvedava bus do meho ecoparku. 

 Cestou nazpatek je, ze tak tak unikne smrti prejetim nasim vozem jeden z australskych klokanu, ktery se z nenadani pred nasim autem objevil. Klokan svym skokem za vterinu dvanact zachranil tedy nejen sam sebe, ale zrejme i nase auto a mozna i nas. Sejmout ho v osmdesatce by asi nebyla moc velka legrace...

Klokan sebevrah - ciha kterymu autu tam ma skocit...

Vecer neni moc co delat, nejaci nove prichozi Anglani a par jinych narodu hraje chlastaci asi velmi vtipne hry, Nemci se bavi nemecky u stolu a zbytek vcetne me se venuji tvorbe cervenych oci pri sledovani 2 filmu strycka Disneyho.

Autor: Jan Kubanek | pátek 4.12.2009 13:36 | karma článku: 15,54 | přečteno: 1251x