22/11/2009 Australie: Agnes Water -> Hervey Bay

 Po docela probdele noci vstavam v pul sesty. Zajimave je, ze pokazde, kdyz musim vstavat brzo a budit se budikem, prijde do pokoje nejaky cirkularkovy chrapac. Probiha rychla snidane s Kanadankou ze vcerejsiho surfovani, ktere se presouva az do Noosy, coz je snad skoro 11h jizdy. Ja to mam oproti ni jen "kousek".

Loucim se v hostelu, znovu se tu uklizi, to je fakt skoro neuveritelny. Autobus je na miste, nemam ho zase zamluveny, ridic neco zablekota, ale v autobuse je spoustu volnych sedacek, takze o tom, ze by tu nebylo misto, to asi nebylo.

Autobus ok, ridi ho nejaky typos, ktery ma bile podkolenky natazeny az pod kolena. No zajimavy, jestli je to jeho australska adaptace bavorskeho obleku nebo soucast ridicske uniformy spolecnosti Greyhound, netusim. Kazdopadne to vypada docela komicky. Cesta probiha zcela standardne bez sebemensich vystrelku. Zatim se zda, ze Greyhoundem tu snad opravdu jezdi jen batuzkari. Z tech autobusu, co jsem zatim jel, tak "normalnich" cestujicich bylo vzdy velmi malo, vzdycky tak pod 10% a obcas taky nikdo.

Autobus dojizdi do Hervey Bay (40tis) docela na cas, bezim na hajzlik behem ktereho mi, jak pozdeji zjistuji, ujizdeji vsechny minibusy do mistnich hostelu. Ach jo, jsme netusil, ze je to tu do mesta tak daleko. Mistni doprava stoji dneska v nedeli taky za to. Jestli se da oznacit za verejnou mestskou dopravu to, ze tu 3x za den projede jedna autobusova linka, tezko rict, mozna tady jo:)

Dalsi mi jede za dve a pul hodiny...no a podle LP zjistuji, ze jsem docela pekne v pr...na nejakym predmesti. Obklopen supermarkety zjistuji, ze do nejblizsiho hostelu je to asi 4km. No co mi zbyva, strasne jsem si pral, aby se nademnou nekdo slitoval a vzal me, ale nakonec jsem to byl nucen ujit pesky. Cesta v polednim vedru v plne polni me docela vycerpala, takze v hostelu musim chvili relaxovat, nez se z tohoto napadu, jet do Hervey Bay, vzpamatuju. Asi to byla trosku minela, protoze to tu vypada hrozne mtve.

Po relaxu si beru knihu a cela odpoledne ji docitam na plazi.

Plazove zatisi...

Puvodne jsem myslel, ze bych se jel podivat na mistni velryby, ktere se tu pry kazdorocne mezi snad dubnem a listopadem objevuji, ale posledni lod odplouvala v hodinu, kdy jsem se moji chuzi dostal do hostelu. Navic uz tu mozna taky ty velryby nejsou a vylet stoji 100AUD, coz se mi vzhledem k tomu, ze uz jsem je jednou videl, tolik investovat asi nechce.

Takze odpoledne probiha cetba na plazi. Nakonec se na me stesti usmalo, protoze kousek od plaze jedna z velryb priplavala. Dokonce si s ni hraji nejaky deti. No stesti nad stesti, takhle kousek a navic jsem usetril kilco za lod:) A jeste vlastne slo o takove velrybatko...

Velrybatko s detma:

Odpo a vecer jenom prochazim mistni plaz, protoze asi nic jineho se tu bez auta neda delat, tedy krome jezdeni na kole podel plaze, ale tu uz jse si prosel s batohem.

Na hostelu neni s kym kecat, protoze vsichni tu cumi na televizi...navic je tu hrozny vedro, tak vyrazim ven dopsat si denik a mam dneska po te velrybe druhou kliku. Na jedne z lavicek jsem objevil otevrenou wifi, prvni nemekacovskou v Australii:) Az prectu vsechny okurky v nasich novinach, trosku dohonim blog, emaily, jdu spat.

Zapad slunce nad hervejskou plazi..

 

Autor: Jan Kubanek | úterý 1.12.2009 4:11 | karma článku: 15,38 | přečteno: 846x