18/8/2009 Z velke Ciny do mensi Ciny, aneb z HK do Taipei

 Nakone se ze me vstal vzorny vstavac, nebot rano jsem uz asi v devet byl venku a pochutnaval si na vajickach na slanine:) No skoda, ale vzhuru do nebes na objevovani dalsi "Ciny":)

Cestou z vajicek jsem docela zmoknul, protoze se spustil docela pekny megaslejvak:)

Hongkongsky megaslejvak: 

Super bylo, ze bus na letiste jezdil kousek od meho slavneho Chuncking mansion house. Za 33HKD jsem se krasne svezl na letiste, cestou z busu videl ultra velky honkongsky pristav, odkud se dovazeli me milovane klavesnice do Holandska, haha:)

Letiste v HK je sice pry na umelem ostrove, ale neni to vubec nejak videt videt. Hnedka jsem se nechal odbavit, slecnu u prepazky jen mirne prekvapilo, ze nemam letenku z5 do HK, ale pak tak nejak rekla, ze to neni pb. Prosel jsem par obchodu az jsem z toho dostal hlad hlad. Super bylo, ze tu byl takovy food court, takze si clovek za super rozumnou cenu mohl dat normalni obed. Maso, nudle, polevka, tohle vsechno za asi 120 korun - za cenu, za kterou ty prazsti letistni vydridusi snad neprodavaji ani suchou bagetu:)

Let naprosto v pohode s prijemnyma turbolencema, jen skoda, ze jsem nedostal misto u okenka. Bohuzel neslo si presednout, protoze bylo plno:( Letadlo podle vybaveni asi nove, vsichni meli pred sebou vlastni obrazovku, jen ja u nouzoveho vychodu ne:( Aspon jsem si to tedy myslel. Nejdriv jsem tedy precetl vsechny casaky, co byly k mani a pak si typos vedle me, vytahnul nejak tu obrazovku ze sedadla. Huraa, tak mam taky vlastni.

Tak jsem to hned vytahnul, jenomze jsem neprisel na to, jak se to ovlada. Myslel jsem, ze je to dotykovy display, ale nejak mi to neslo:( Jsem na to sahal a tlacil, co to nejvic slo, ale zadne pokrok jsem nevytlacil. Nakonec jsem prisel na to, ze v operce je ovladac. Jsem to ale ale letadlovy buranek:) Tak uz jsem sledoval vlastni obrazovku, poustel si hudbu a uzival jsem si let. Pri tom jsem jedl muj druhy obed, vcelku jsem si i na tom cinskem leteckem pokrmu pochutnal:) Obcas byly docela turbolence, tak jsem aspon stihnul pokecat s tajwanskou letuskou, ktera si sedala na sklopne sedatko prede mnou:)

Pristani presne na cas, jen odbaveni moc na cas nebylo. Byla fronta Cinanku. Letadlem prilitlo spoustu pravych Cinanu, ktery se zaradili do stejne fronty jako ja, protoze cestuji na nejakou specialni propustku:( Skoda, ze tu neni prepazka jen pro EU, to bych tam byl jediny, stejne jako jsem tu byl jediny beloch na celem letisti:) Ale Cinanci si me tak nejak nevsimali, stejne jako Tajwanci. Az tedy na maleho kluka, ktery mi neustale rikal helou helou, tak jsem mu dvakrat taky rekl helou, ale pak uz jsem ho ignoroval. Helou konverzaci jsem opravdu zrovna nevyhledaval.

Nastesti me do dalsi Ciny pustili zcela bez problemu, vzal jsem batoh, ktery ocuchali mistni biglove, a v infocentru na letisti nabral asi kilo propagacnich letacku a vyrazil busem za 140NTD do Taipei.

Prijel jsem na misto urceni, poslal SMS KB (moje exkolegyne z byvale prace, ktera je tu momentalne pracuje). Za ctrt hodky tu byla a vydali jsme se do meho prechodneho hotelu jmena "KB".

Jinak na Taiwanu je rozhodne prijemnejsi klima nez v HK. Jednak tu bylo o poznani chladneji (ne 40, ale tak 35) a take mene vlhko. Takze nez jsme dosli ke KB domu, nebyl jsem tak propoceny, jako kdyz Standa Gross vysvetluje jeho aferky.

Vecer jsme byli jen u KB doma. Dostal jsem super kure s nivou s bramborem, mnam mnam:) Zapil jsem to jednim Taiwan Beer, to uz tak mnam mnam nebylo, ale je to taky pitelny:)

Jinak v Taipei jsem si vsimnul, ze se tu jezdi dost na skutrech a to dost kaskadersky. Zadny kocoury jsem tu nevidel, ale skutromysky tu behali jedna za druhou. Kdyz dojedou skutrari na semafor a cekaji na zelenou , tak rozjezd pripomina start Moto GP, alespon tou zvukovou kulisou:)

Vecer uz jsme byli jen doma. Stejne jsem moc vecer nikam nemohl, protoze jsem nemel nic moc cisteho na sebe:) Vsechno jsem si nechal u KB vyprat, bohuzel s tim i podplacavacskou dolarovou hotovost, kterou s sebou mam:) No nasteti jsou $ kvalitni penize a vyprani po dlouho dobe klavlitnim praskem bankovky prezily:)


Autor: Jan Kubanek | středa 26.8.2009 23:40 | karma článku: 11,24 | přečteno: 696x