15/8/2009 Hong Kong III a zivot na 2.7m2

 Tak rano me opustil i OK a na chvili budu zase samocestovat. V urcitych smerech to ma docela vyhody, jednak neni nutny se s nikym dohadovat, co a jak. No a v pripade cestovani s OK to ma velkou vyhodu v tom, ze neni nutny ho kazdych pet minut fotit u kazde blbosti, co na ceste potkame:)

Dopoledne jsem si udelal takovy obihaci kolecko po obchodech s elektronikou, coz mi zabralo fakt dost casu. Jediny vysledek byl ten, ze jsem zjistil, ze se vsude prodavaji za stejnou cenu. Jedine, v cem se nabidky lisi, je pocet darku, co k tomu kdo dostane. Na to jsem se ale moc neptal, protoze darky me nezajimaly, pro me byla zajimava jen cena:( Nakonec jsem ale mel stesti a to, co jsem si chtel koupit, nasel nejlevneji primo v nasem Chuncking mansion v nejake super akci jen za 3k HKD. No tak jsem si vzal dva dny na rozmyslenou:)

Vecer jsem se chtel jet podivat na Jumbo plovouci restauraci. Je to takova to lod, ktere snad hrala v kazdym akcnim HK filmu a nekolikrat se objevila i v 007 filmu. Bohuzel jsem se nejak nedoptal, jak tam, tak jsem to vzdal. Ale aspon jsem si udelal okruzni kolecko po HK dvoupatrovou tramvaji. Za 2 HKD se tu clovek muze vozit skoro jak dlouho chce, nebo spis od konecny na konecnou. Kdyby v HK byla zima, tak asi mistni houmlesasi vyuzivaji tuhle sluzbu:) No a da se platit i mene, protoze se plati pri vystupu a ridic stejne nevi, kolik se mu tam hodi. Ale kdyz to stoji tak malo, tak nema cenu podvadet:) Tak jsem se svezl tam a z5 a prohlizel si ruzne ctvrte v HK, jak se v nich zije. Kazda se od sebe trosku lisi, podle toho, jaky business v tom prevazuje.

Tramvaj v HK:

Tenhle den jsem toho fakt moc neudelal. Vecer jsem se jeste zasel podivat, jak to zije na Kowloonske strane. Ale tam jsem nasel jen takove barorestaurace. Jeste bylo asi brzo, tak to tam moc nezilo. Poradne bary jsem nakonec nasel az posledni noc kousek za Chuncking mansion:( No skoda, tyhle vypadaly fakt vazne dost cool a hip.

HK je fak stejne akcni a sexy, jako je prezentovan v asijskych akcnich filmech. Po ulicich se prohaneji nabliskane limuziny, rozjizdeji to tu neburansky vytuneny sportovi auta a do nich vetsinou nastupuji takove ty asijske holcicky na vysokych podpatcich s dlouhyma cernyma vlasama v kratkych minisuknich nebo minisortkach. Hehe, no pekny pohled na tohlo meste je:)) Byt tu jeste tyden, tak snad i zrak by se mi kvuli tomu sam od sebe vylepsil, haha:) No spis se taky hlavne uz tesim na Vietnam, kam za mnou prijizdi MK:)

A jinak jsem se rano prestehoval do pokoje pro jednoho. Jsem si myslel, ze uz ten, co jsme meli s OK bylo to nejmensi, co je tu k mani. Ale jsem se ukrutne mylil, protoze ten novy byl jeste tak 2x mensi. Jsem si to zmeril a ma to 2.7 m2. V podstate je to dokonce vyssi nez dlouhy, protoze na postel se sotva vejdu, zatimco se tu v pohode postavim:) hahaha. No taky zjisteni, na jak malym prostoru se da prechodne zit:)

Taky se to blbe foti, jak je to maly. Ale jsem rad, ze jsem si na tu fotku zrovna udelal poradek:)

Autor: Jan Kubanek | úterý 25.8.2009 7:03 | karma článku: 12,93 | přečteno: 939x