Steak z vodního buvola

21.2.2008 Je sobota. Můžu se válet. Ale Mára má práci a tak musí vstávat, jede do Delhi.

vodni buvol

 Včera jsem upekla bábovku, protože jedeme po dlouhatánské době na návštěvu k Evče a Járovi a spojíme to také s nějakou tou tenisovou aktivitou a grilováním. Už se nám po nich stýskalo.

A aby měl Marouš něco ke snídani, aby mi nešel na tu bábovku, koupila jsem mu čokoládové koblížky, které tak zbožňuje. Ráno se ploužím po kuchyni, když tu mě zaujal upižlaný konec bábovky…jeje. Tak to abych začala péct další, přece nemůžu na návštěvu dovézt ožranou buchtu. Marek mi to osvětlil tím, že přece ráno, když snídá, tak ještě spí J No naštěstí  s tím pečením takové práce není, až na to nádobí.

Ve dvě hodiny mě Marek vyzvedl a jedeme směr ambasáda. Hodinu a půl jsme zápasili na tenise. Sluníčko na nás pražilo a nejen já jsem byla pěkně upachtěná. Dokonce mi naskákaly pihy. Na našem stylu byla vidět dvouměsíční tenisová abstinence. Nicméně jsme z téhle pohybové akce měli radost, i když já jsem se opět neskamarádila se svou raketou. Ale to je otázka času J

Popravdě nevím, jak tady přežijeme léto, když je teprve únor a už je třicet stupňů. Poté, co jsme spálili pár kilojoulů je třeba je zase doplnit. Na zahradě jsme tedy ugrilovali rybičku, kebab z ovečky a steak z vodního buvolaJ Popravdě jsem nevěděla, co si pod pojmem vodní buvol mám vlastně představit. Tak jsem koukla na internet a dozvěděla jsem se, že: je to skot, převážně se vyskytující v Asii, odkud i pochází, ale najdeme ho i v jižní Evropě, Americe a severní Africe. A má maso podobné našemu hovězímu. Jiné hovězí, než z vodního buvola se v Indii asi jen tak nesežene, takže nepohrdneme.  

Pochutnali jsme si, nacpali bříška, pokonverzovali,  dokonce i na bábovku došlo, i když to po té grilované mňamce šla trošku ztuha…jen kdybych si vzpomněla, že Evča neholduje čokoládě…udělala jsem totiž mramorovou bábovku…takže uždibovala jen ty žluté ostrůvky. Na příště musím vymyslet jiný desertíček. Přece jen mi babička dala tu kuchařku po prababičce. Tam jistě nějakou dobrůtku najdu.

Kluci si dali pivo a my s Evčou usrkávaly výborné Mojito. Pohodové odpoledne. Domů jsme opět odjížděli, jak jinak, než přejezení , přepití a nabažení dobré společnosti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Misa Krpina | úterý 10.3.2009 11:47 | karma článku: 13,88 | přečteno: 1143x
  • Další články autora

Misa Krpina

Indický půlmaraton 2

22.5.2010 v 18:22 | Karma: 10,76

Misa Krpina

Kousnutá indickým pavoukem?

3.5.2010 v 19:14 | Karma: 19,08

Misa Krpina

Indický půlmaraton 1

9.2.2010 v 7:00 | Karma: 13,90

Misa Krpina

Polibek jako úplatek?

26.1.2010 v 17:50 | Karma: 15,81