Extrém na Nechranicích

Nejen na mořích a oceánech může jachtař zažít ten pravý extrém. Od února se s kolegou Milanem Hájkem připravujeme na katamaránu Predator a po tréninku a závodech ve Slovinsku, Chorvatsku a Itálii jsme se přesunuli na naše milované Nechranice.

RODOP Team - F20 Predator David Krizek a Milan Hajek

Máme to oba něco málo přes hodinu jízdy z domova a tak tam jezdíme na předpověď jako do kanceláře. Čekají nás velké závody a jsme několikrát týdně na vodě, ale máme neuzavřené sponzorské smlouvy a tak musíme být doma a pokoušet se o další a další marně vypadající jednání. Nechranice jsou parádní vodou zejména při západním větru. To je jistota, že si zalétáme po jednom plováku a někdy při katapultech letíme dokonce i mimo loď. Občas se jen těžko vyhýbáme surfařům a kitesurfařům, za což se jim omlouváme, ale když katamarán letí po jednom plováku a přijde poryv, pak neznáme bratra.

Dvakrát nás navštívili novináři a fotografové a byly z toho celkem pěkné články. Jen naposled jsme doufali, že toho předvedeme trochu víc. Strašně foukalo a my bez rozježdění prolétali kolem člunu s fotografem. Loď byla jen těžko kontrolovatelná a tak první převržení přišlo poměrně záhy. Praskl při tom sáling vyztužující stěžeň a bylo po focení i po tréninku. Nicméně máme pěkné video, o které se také chci podělit. Klikni na foto ...

Chcete-li vidět Predatora v akci, pak koukněte na předpověď a když naběhne silný západní vítr, pak přijeďte na Nechra. Jen doufám, že než dorazíte, tak nás to nespláchne na hráz.

Autor: David Křížek | čtvrtek 18.6.2009 8:12 | karma článku: 15,44 | přečteno: 2320x
  • Další články autora

David Křížek

O odpuštění

20.11.2009 v 8:35 | Karma: 34,05

David Křížek

Pyrrhovo vítězství

15.4.2009 v 8:08 | Karma: 12,63

David Křížek

Riskantní trénink

3.4.2009 v 20:52 | Karma: 11,96