Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak Stalin po válce pozabíjel sovětské frontové válečné invalidy

V den Stalinových narozenin 18.12. v Moskvě z nařízení Putina jezdí v metru jedna vlaková souprava ozdobená Stalinovými portréty, 18.12.2020 Putin zahájil vyšetřování „ genocidy „ sovětských občanů ve volgogradské oblasti,

spáchané nacisty, aby vymazal tvrzení, že Stalin spolupracoval s Hitlerem ( nejvíce Putinovi vadí pravdivý výklad bolševicko-nacistického paktu z 23.8.1939 ). Jeho soukromí vyšetřovatelé, které přímo řídí, k tomuto účelu již v 11/2020 soudními obsílkami předvolali 90leté ruské občany, kterým v době bitvy u Stalingradu bylo 15-16 let, a byli v drtivé většině zajati a posláni do východního Německa na nucené práce.

Světlana Petrenková, mluvčí Putinova soukromého Vyšetřovacího výboru, prohlásila, že Výbor chce vyslechnout přes 1.000 těchto přeživších.

Toto „ vyšetřování“ za účelem boje proti „ falzifikaci historie „  ( mj. Stalinova spolupráce s Hitlerem ) nařizuje ruskému státu Putinova revidovaná neústavní ústava. Až bude „ genocida ruského lidu „ nastolena, její popírání bude trestné, a falzifikovaná historie bude právně stvrzena.

V roce 2009 Putin ustavil tzv. Medvěděvovu komisi pro falšování dějin, která školám nařídila používat pouze Putinovy učebnice dějepisu, viz mj. mé články

Putinova vášeň pro falzifikaci historie - Andrea Kostlánová

kostlanova.blog.idnes.cz › blog

+

Den Rudé armády, další falzifikace dějin - Andrea Kostlánová

kostlanova.blog.idnes.cz › blog

Putin se považuje za Stalinova dědice ( Putinova biologická matka Vera Putina žila s Putinovým nevlastním gruzínským otcem ve Stalinově gruzínském rodišti v Gori )  a pokračovatele jeho Říše zla.  Ke stému výročí Leninova bolševického puče 2017 Putinovo ministerstvo obrany objednalo u známé ruské zbrojovky Zlatoustˇ ručně zdobené zbraně s portréty Lenina a Stalina.

Putin tak logicky pokračuje i ve falzifikaci Velké vlastenecké války, kterou sovětští občané znali jen ze lživé oficiální verze, aniž by tušili, že o oněch 20 miliónů obětí se v drtivé většině postaral sám Stalin svojí bezohlednou taktikou, kdy mu na životech ruských vojáků absolutně nezáleželo, a nejen proto, že většinu války strávil pijáckými orgiemi se svými kumpány, kteří přežili všechny jeho čistky.

Stalin ani Putin nechovají k padlým sovětským hrdinům žádnou úctu – Stalin padlé rudoarmějce po válce ani nepohřbil, jejich těla zetlela na polích a v lesích. Vesničané jejich kosti, ohlodané hladovými vlky a psy, sbírali do pytlů, stát je vykupoval za pár kopějek na kostní moučku.

Přesto Putin, aniž by nějakou oficiální formou rudoarmějce v Rusku pohřbil, organizuje propagandistické imperiální jízdy své úderné motorkářské jednotky Nočních vlků, dobyvatelů  ukrajinského Krymu ( mj. jsou to profesionální boxeři a mistři bojových umění, viz ex poslanec Foldyna a jeho záliba v boxu ) napříč Evropou do Berlína ( informaci, že toaletní papír začali v Sovětském svazu vyrábět až 1967 s návodem, jak se používá, samozřejmě nešíří ).

Je třeba Putinovi a jeho příznivcům připomenout, jak tomu ve skutečnosti v komunistickém Svazu bylo – válka sotva končila, a Stalin již do gulagů deportoval nepohodlné válečné invalidy, válečné vdovy s dětmi a sirotky, viz mj. můj článek  Stalinova čistka dětí a jeho pokus vyvolat 1937 monstrproces v Praze a v NYC .

Všechny výše zmíněné kategorie dle Stalina „ znečištˇovaly „ sovětské městské ulice žebráním, z frontových válečných invalidů často zbyla jen těla bez končetin, a neměli ani rodiny, které by se o ně staraly, a to ani adoptivní, komunistická morálka měla velmi nízkou latˇku.

Během války bylo kvůli zraněním a nemocem demobilizováno 3.798.200 osob, z nich bylo 2. 576 000 frontových invalidů, z toho 450.000 bez ruky či bez nohy, kteří skončili jako bezdomovci na komunistických ulicích.

Komunistický stát jim žádné protézy neposkytl, měli vlastnoručně po domácku vyrobené vozíky ( desky na kolečkách ), od země se odráželi klacky/holemi, za jejichž pomoci se i zdvihali.

Tito váleční invalidé žili až do roku 1949 na ulicích ve špinavých hadrech, neměli budoucnost, přesto hrdě na své hrudi nosili vojenská vyznamenání – ale hlavně se nikoho a ničeho nebáli.

A jednoho dne ze sovětských komunistických ulic tito frontoví invalidé zmizeli. Násilím je sebrali ( mnozí se bránili) , nacpali do dobytčích vagónů a odvezli daleko od měst do uzavřených internátů se speciálním režimem ( dnes někteří putinoidní občané šíří přesvědčení, že za Covid -19 mohou domovy důchodců, a že je třeba důchodce vyvézt z měst na zdravý vzduch do „ internátů v přírodě „, aby se městům lépe dýchalo – viz skandály v domovech důchodců, v nichž důchodci umírají na následky chladu a hladu ).     

Dle dokumentu ministerstva vnitra  č. 6778 z roku 1954 měli ulice „ vyčistit „ jen od jednonohých, ale sebrali všechny, i ty, kteří měli rodinu, která o nich již nikdy nedostala žádnou zprávu – co sovětští občané, komunisté, pro frontové invalidy udělali, když z ulic zmizeli ? Tak jako vždy, když jejich sousedy odváželi do gulagů, neptali se, mlčeli.

Vzali jim vnitřní pasy i vojenské knížky. Vnitřní pasy ( vnútrennyje pásporty) bránily migraci do bohatších měst/regionů,  zaznamenávaly etnický původ za účelem segregace/diskriminace ( viz, jak Rusové zavedli přísnou segregaci Mongolů a Rusů v Mongolsku ) nebo bránily v přístupu k vojenským oblastem nebo uzavřeným městům. Dnes vnitřní pasy stále používá Ruská federace, Čína a Severní Korea …

Do těchto uzavřených internátů se speciálním režimem vězeňského typu bez kontaktu s vnějším světem, de facto koncentráků spravovaných ministerstvem vnitra, postavených v nepřístupných místech ( např. na mrazivém karelském ostrově Valaam ) byli na doživotí zavřeni veteráni stalingradské bitvy, výsadkáři, tankisté – mladí lidé ověšeni medajlemi byli sovětským komunistickým režimem pohřbeni zaživa.

Někdy je vynesli na dvůr a přivázaly ke kůlům – to byla občasná „ procházka „.

Na karelský ostrov Valaam dorazil první nedobrovolný transport frontových invalidů v roce 1950, elektrifikace ostrova proběhla až 1952. Váleční invalidé těžko přežívali v hadrech, ve kterých je přivezli. V mrazivých kobkách bez světla polovina z nich zemřela ( viz Jevgenij Kuzněcov Zápisky z Valaamu ).

Takto Stalin a sovětští komunisté zacházeli s veterány, kteří „ zvítězili nad fašismem „ , jistě litovali, že nezahynuli v boji.

Pohřbili je bez hrobů a beze jmen, jen je zakopali. Oficiální hrdinové se svatojiřskou stužkou na ně určitě během okázalých oslav  „ vítězství nad fašismem „ 9.5. nevzpomínají.

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 22.1.2021 21:04 | karma článku: 32,14 | přečteno: 2243x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Jak Putin používáním žoldnéřů pošlapává ruskou ústavu

Na základě článku 359 trestního zákoníku RF, který vstoupil v platnost 1996, je žoldnéřství nezákonné a protiústavní. Toto ustanovení odvozuje svoji legitimitu z čl. 13 odst. 5 Ústavy.

8.8.2022 v 13:30 | Karma: 13,98 | Přečteno: 270x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ruská taktika na Ukrajině je stejná jako 1979 v Afghánistánu

Jihoamerické vojenské diktatury se svými represemi proti levicovým silám usnadnily Kremlu, aby zde šířil komunistickou ideologii a zakládal polovojenské skupiny s cílem vyvolat občanskou válku a dosadit Kremlem sponzorované loutky

5.8.2022 v 20:01 | Karma: 19,42 | Přečteno: 416x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Putinovi žoldnéři wagnerovci totálně pohořeli v Mosambiku

Poté, co byla před několika lety objevena ropa a zemní plyn ve východní Africe, zejména v Mosambiku a v Tanzanii, objevili se v této části světa i Putinovi žoldáci wagnerovci, načež 2017 vypukly nepokoje proti prozápadní

28.7.2022 v 18:41 | Karma: 18,79 | Přečteno: 540x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Největší záhada Putinových žoldáků – jak vstoupili do neprodyšně uzavřeného Jemenu

Kongo 23.5.19 Putin ceremoniálně podepsal v Kremlu dohodu o vojenské spolupráci s prezidentem Konga (Kinshasa) DenisemSassou Nguessa.Nikoliv o dodávkách vojenské techniky, kterou do Konga již poslal, ale o vyslání „ vojenských

15.7.2022 v 21:33 | Karma: 20,46 | Přečteno: 626x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Rozdělení zisků z těžby zlata, diamantů a uranu mezi Kreml, oligarchy a Touadéru

Dohoda o rozdělení zisků z těžby zlata, diamantů a uranu mezi Kreml, s ním spřízněné oligarchy a Touadéru ( Středoafrická republika III ) 2017 v Soči Lavrov Touadérovi nejen slíbil zasadit se v RB OSN o zrušení zbrojního embarga,

29.6.2022 v 15:09 | Karma: 9,81 | Přečteno: 275x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,82
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz