Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prostě je přejeď!

Glorifikace války za nacizmu, sionizmu a liberalizmu. Komu prospívá válka na Ukrajině a na Blízkém východě? Kdo to řekne nahlas a kdy proti tomu něco konkrétního uděláme?

size="11pt"Je spousta důležitých vnitrostátních událostí, které si zasluhují pozornost. Ještě více je veledůležitých osobních a společenských věcí, které ač naprosto pominutelné, plní stránky tisku a zahlcují sociální sítě. Namátkou neschopnost ministra Válka vysvětlit nebo udělat cokoli nebo mouka při předávání Slavíka. Mě už dlouho zajímá naprostá fascinace a okouzlení nejen našich, ale i světových médií novou židovskou válkou.

size="11pt"Ona vlastně není nová a rozhodně není poslední. Začala v roce 1948 a potrvá, dokud se nějakým způsobem nenapraví to,cood roku 1945 prosazovalo USA a tehdejší SSSR - vznik zcela nového židovského státu na území Palestiny.Na arabském území, odkud Izraelce vyhnali před šestnácti sty lety Římané.To by možná nebyl zase až tak velký problém, žili tam pospolu už tisíce let předtím, obchodovali i válčili spolu i navzájem jako lidé na celém světě a po celou svou existenci. Stačí si přečíst sbírku starých bájí a pověstí vydaných později v souboru nazvaném Bible.

size="11pt"První kibucy vznikalyv Palestiněuž ve dvacátých létech minulého století.Pár socializmem pomýlených židů si tam koupilo kus pouště a budovali komunizmus.Teprve sionizmus posílený holokaustem i pogromy probíhajícími i po skončení druhé světové války způsobilymasový návrat židů do "země zaslíbené". Neměli k ní už žádné než historické vazby, nemluvili ani stejným jazykem.Nechali se strhnout myšlenkou bezpečí a svobody a vůbec nehleděli na to, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.Třeba u hranice jeho pole nebo pastviny.Je to asi tak, jako bychom si my Češi dnes nárokovali území Polabských Slovanů. Jak by se asi tvářili Němci, kdybychom začali zabírat pozemky od Drážďan po Rostok a Berlín prohlásili za své hlavní město.

size="11pt"Nehájím arabské extrémisty a už vůbec neozbrojené útoky na cizí (mezinárodně uznané) území, vraždění civilistů a oslavování atentátů a násilí. Proto je mi silně proti srstitakéto, jak je i v našem tisku glorifikován postup izraelské armády v pásmu Gazytřeba v článku z iDnes 28/11/23 "Prostě je přejeď. Jak izraelské vojačky v tancích zneškodnily tucty teroristů". Připomnělo mi to oslavovánívojáků SS vnacistických novináchza napichování ruských nemluvňat na bajonety. Přitom židovští představitelé veřejně mluví o likvidaci a přesunu Arabů což zavánínacistickým"konečným řešením".

size="11pt"Všem zřejmě vůbec nedochází, že v pozadí celého současného konfliktu na Blízkém východě je válka na Ukrajině. Kupodivu jsem se zatím s tímto názorem ve veřejných sdělovacích prostředcích nesetkal. Jsem snad já se svými styky v Mosadu jediným, kdo o tom ví a uvažuje?Bývalý prezident Zeman už zřejmě není tak dobře informován z Kremlu, protože všechno hned vykecal,paní Černochové kvůli indiskrecím nikdo tajemství nesvěří a premiér by to vydával za objev své vlády. Faktem zůstává, že podle principu cui bono jediným, kdo má z této války prospěch, je Rusko.

size="11pt"Je načase, aby už někdo řekl, že osa zla má své centrumotáčenv Moskvě. Ta bezpochyby stojí za oběma současnými velkými válkami na našich hranicích. Jí prospívá hladomor v Africe z nedostatku ukrajinského obilí a následná migrace obyvatel Sahelu do Evropy. Izrael už už se chystal přestat ignorovat žádosti Zelenského o dodávky sofistikovaných protileteckých systémů a ejhle: najednou je všechny potřebuje. Energetická krize, vysoké ceny energií i následná inflace a zchudnutíEvropyjsou jen jinými tahy šachisty z Kremlu.

size="11pt"Bylo by už načase, aby se našel nějaký nový Fisher, prokoukl jeho hru na pár tahů dopředu a přišel s našimi vlastními rošádami.Bezzubé sankce, které obcházet prostřednictvím firem z Maďarska nebo Turecka je jen nepříjemnost, jsou zbytečné naparování. Musíme si přiznat, že i my, celá Evropa, jsme ve válce a alespoň částečně na válečnou výrobu a hospodářství přejít. Jinak nás rusové prostě přejedou.Jako Židé Araby.

Autor: Josef D. Kortan | úterý 28.11.2023 17:01 | karma článku: 10,63 | přečteno: 775x
  • Další články autora

Josef D. Kortan

Dobrá zpráva 3

Nikdo nechce válku. Nikdo se nepřipravuje na válku. Nikdo se nepřipravuje na možnost války. Nikdo se nepřipravuje na obranu.

11.6.2024 v 14:27 | Karma: 8,17 | Přečteno: 202x | Diskuse| Společnost

Josef D. Kortan

Dobrá zpráva 2

Permanentní důchodová reforma, která se doposud nikdy nepodařila se může podařit. Sáhnout k drastickým opatřením není nutné. Stačí uvědomělost občanů.

31.5.2024 v 16:23 | Karma: 12,94 | Přečteno: 214x | Diskuse| Společnost

Josef D. Kortan

1 Dobrá zpráva

Nikdy není dost dobrých zpráv, přestože je mezi nimi jistě i nějaká špatná. Každý den si ale můžete mezi všemi špatnými najít i jednu dobrou.

30.5.2024 v 13:35 | Karma: 7,38 | Přečteno: 145x | Diskuse| Společnost

Josef D. Kortan

Nenekrolog

Co nebo kdo zabil Karla Schwarzenberga? Znamená víc šlechticů i víc slušných lidí nebo naopak? Jak se do lesa chodí na dříví, až se hajný naštve.

12.11.2023 v 12:20 | Karma: 16,45 | Přečteno: 433x | Diskuse| Osobní

Josef D. Kortan

Slepý a prázdný Jan Žižka

Jak jsem (ne)natáčel nejdražšího a nejhoršího Jana Žižku v historii filmu a proč se tak stalo a jestli se stane.

4.11.2023 v 16:14 | Karma: 20,78 | Přečteno: 807x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

ANO s Le Penovou v nové superfrakci? Budete překvapeni, prozradil Babiš

24. června 2024  14:30

Premium Hnutí ANO vystoupením z frakce Obnova Evropy otřáslo Evropským parlamentem. Andrej Babiš pro...

Dostálová se vzdala pozice místopředsedkyně Sněmovny, ANO nominovalo Juchelku

24. června 2024  14:06,  aktualizováno  14:19

Zvolená europoslankyně Klára Dostálová (ANO) se vzdala funkce místopředsedkyně Sněmovny. Rezignační...

Černý kašel v Česku minulý týden mírně polevil. Za týden se nakazilo 1137 lidí

24. června 2024  14:17

Případů černého kašle v Česku již deset týdnů přibývá za týden vždy o více než 1100. Za uplynulý...

Soud obdržel stížnosti na eurovolby v Česku. Šojdrová zpochybnila zvolení Koláře

24. června 2024  13:57

Nejvyšší správní soud (NSS) ve lhůtě obdržel 14 stížností na evropské volby v Česku. Na soud se...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 9,50
  • Průměrná čtenost 656x
Skeptik a nevěřící, pokud se na vlastní oči, uši a mozek nepřesvědčím o faktu, a i potom si vyhrazuji možnost, že jsem se zmýlil. Stalo se mi to jednou, a to jsem se spletl.

Seznam rubrik