Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Klíště, piha a čokoláda

Určitě to znáte taky, drhnete flek na novém, pestrobarevném prostírání a pak zjistíte, že ten bílý puntík je jen barevný design a je součástí vašeho servírovacího „outfitu“.

No jasně, přiznávám, že to nebyl zase až tak skvělý příklad, každý z nás ale každou chvíli řeší záměny, výměny, popletení si čehokoliv s čímkoliv.

 

pixers.cz

……………………

Já si třeba pamatuji, že mi děda, jako malé holce,  pravidelně drhnul pusu „nasliněným“ kapesníkem.   Od čokolády, od zmrzliny, od čehokoliv. Každopádně si nikdy nepamatoval, že mám nad rtem dvě pihy. A tak utíral a utíral, slinil a slinil, a kdybych asi neřekla „Au, dědo, to je piha!“…vydřel mi do pusy další díru.

Ono se nemusí chodit zase až tak daleko, docela lehce se s pihou splete třeba i klíště.

Taháte a taháte a zjistíte, že chudák piha neumí mluvit!

„…já nejsem klíště!“

……………………………

Kamarádce se  před lety přihodilo něco o dost horšího. Ta se spletla o level hůř! Borůvka…a klíště. Znáte to, když se klíště pěkně nacucá a nejlépe na našich mazlíčcích,...a pak odpadne?

A jak tak odpadne, tak se doma válí a válí. Válí se,  dokud ho někdo v lepším případě nesebere a nevyhodí, v horším nerozšlápne a v tom nejhorším…..!! Jak píšu – klíště nebo borůvka.

„Čert vem toho, kdo tam ty borůvky tenkrát vysypal!“

…………….

Děda by se dnes asi taky divil. Piha,  ne-piha! Kadeřnice mě přesvědčila, že mi do vlasů přihodí pár třpytivých kamínků. Nechala jsem se ukecat. Takže mi na principu prodlužování vlasů – přihodila jeden, decentní pramínek vlasů se třemi krystalky Swarovského. Říkám si, že to ani nebude vidět. Jen se mi občas,  hezky,  k náušnicím,  zatřpytí tři kamínky ve vlasem. Jupí.  Fakt malinkaté. Je mi přes padesát,  neblázněte, takže úměrně mému věku /haha!

A kdo by to byl řekl, kamarádka, můj muž, dokonce i klient na jednání…, ti všichni se mi snažili odstranit „smítko“ z vlasů. No odstranit, ono, když se z vás hbitě někdo snaží sundat něco, co na vás jakože nepatří, tak to znamená, že vy zařvete bolestí, protože vám někdo, místo smítka, rve vlasy. Několikrát za den!!! Ano záměna čistě nelogická, ale už vím, že šutry z vlasů musí dolů.

……………………………………

Maminka bývá přes týden na chatě sama, a jak je tak poslední dobou horko, necháváme průvan a celý den jsou nejen okna, ale i dveře dokořán.  Když mi maminka volá po desáté večer, většinou se něco děje. Tentokrát zněl hlas klidněji.

„Neboj,  Ali, už je po všem!“

„Jak, po všem?“ stejně se děsím.

A mamka vypráví:

„Tak si tak jdu večer už skoro potmě lehnout, nesu si k posteli pití a knížku a jak si rozsvěcím u postele lampičku, vidím něco černého na zemi.“

/Jasně, klíště to nebylo, bylo to mnohem větší!/

„Došlo mi, že naše čuba je podezřele ticho a zalezlá v kuchyni. Že by mi  tu nechala svůj poklad, který  měl být vykonán venku,  v rámci venčení? Došla jsem si tedy pro hadr a ruličku toaletního papíru.

A…..! Sklonila jsem se! …. jak jsem se ale dostala tváří v tvář,  do opravdu velmi blízkého kontaktu s takzvaným exkrementem,  tááák se zvedl!!!! Začal neskutečně lítat  a tlouct se o stěny ložnice.

Ten šok, když nečekáš, že se něco, co chceš uchopit do toaletního papíru a spláchnout do záchodu, zvedne a začne, jako v hororu řádit, je neskutečný.“

Vypráví to velmi dobrodružně a já jsem už také v šoku!

„Ali, byl to netopýr!“

„Chudák!“ vypadlo ze mě, místo „Mami, bože, lituji tě!“

Ten boj totiž jen tak neskončil, protože se milého netopýra mamce nepodařilo dostat v noci ven. Tak  tam tak  spali spolu, druhý den, třetí den  a mamka větrala a větrala a větrala….až ho vyvětrala a uletěl...

Jednou je to prostě  klíště, podruhé chudák  netopýr, příště třeba záměna klíčů od auta, pak už  přímo auta, jednou to je plný vozík v nákupním centru a  když s ním chvíli jezdíte, doházíte pár věcí, zjistíte, že ten zbytek není  váš! Pereme se s tím denně, někdy s úsměvem, někdy  s pěnou u huby.

…………………………..

Na posledním wellnes, s velmi dobrou kamarádkou.

Dobře si pamatuji, jak se mi hrabe v  kosmetické taštičce a obdivuje  všechny  „serepetičky“. Očuchává a otevírá snad všechny lahvičky, až s jednou odchází  do koupelny.

„ Já si to půjčím, ju?“

Po dvaceti minutách se vrací, komplet celá olepená! Pleť, tělo ve spodním prádle,  se jí leskne! No proč ne, že?

Když se celá zmazala místo krémem,  šamponem. Dalších dvacet minut pěnila! Pěnila vzteky, že si to pořádně nepřečetla, pěnila, že to ze sebe nemůže dostat , no prostě pěnila tak, že pěna tekla i  z pod dveří koupelny.

 

A závěr?

Zmažme se  čímkoliv a jakkoliv,  co nám dělá dobře, hledejme, bez adrelinu i s ním, cokoliv, co chceme hledat,  rozčilujme se nad záměnami všeho, co nebolí,  ale  vždy s úsměvem.

 

Krásný den!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alice Kopřivová | čtvrtek 4.8.2022 18:29 | karma článku: 17,84 | přečteno: 455x
  • Další články autora

Alice Kopřivová

Až i vás posere pták!

Když tě potká ptačí nehoda, ...no prostě tě posere pták, říká se, že to přináší štěstí, tak něco podobného potkalo dnes i mě. Navíc, pták si nevybírá a já dnes taky úplně ne!

26.1.2024 v 21:37 | Karma: 18,77 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Co nám vadí při létání?

....a tak toho je celkem hodně, ne? Včera jsem v rádiu poslouchala zajímavou topku deseti věcí, které nás obtěžují v letadle, zbystřila jsem a občas se fakt bavila....

20.10.2023 v 14:46 | Karma: 20,19 | Přečteno: 547x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Marně hledám - cokoliv!

Někdo hledá smysl života, já klíče, mobil nebo brýle. Pro co jdu do ledničky? Ptám se, když ji otevírám. Přemítám hrůzou v autě, co ta žehlička. Znáte to?

27.9.2023 v 13:05 | Karma: 14,31 | Přečteno: 368x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Adrenalin - útok nebo útěk!

Adrenalin je základním hormonem stresové situace.Vyznačuje se zúžením periferních cév, urychlením srdeční činnosti, rozšířením zornic a aktivací potních žláz. A tohle všechno já běžně znám a mám.

6.8.2023 v 18:46 | Karma: 10,88 | Přečteno: 290x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Řeklo by se, zuby – nehty…

..žádná politika, žádný americký triller, žádná česká komedie ani italská detektivka, horor už vůbec ne, jen obyčejný příběh, tak jak jsem to nechtěla.

19.7.2023 v 19:13 | Karma: 16,93 | Přečteno: 440x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1209x
Úsměvy, ale  i smutné chvilky k zamyšlení, příběhy, které nás naplňují a učí žít. Jsem ráda obklopena lidmi, kteří mi život zpestřují, jsem jim za to vděčna. Od mládí jsem si psala deník, skoro deset let. Možná i proto jsem už tehdy brala život až moc vážně. Zůstalo mi to dodnes, všechno až moc detailně řeším,  i když to stejně neovlivním. Každopádně to má i svá pozitiva, snažím se celý život absolutně vychutnat a naplno prožít každou minutu, jako kdybych stále vnímala nenávratnost času. Všem kteří se se svými příběhy v mých knihách objevují upřímně děkuji. Něco úžasného – lidské osudy jsou velmi často sobě tak podobné, nevyzpytatelné a velmi barvité, já  jim jen   trošku  pomáhám, když o nich píši  – kořením je. Příběhy  chaotické, vtipné, někdy strhující. To zbožňuji. Záznamy  života „MEA CULPA“, příběhy které mi dávají šanci psát.“A o tom to vše je!“

V roce 2010 jsem vydala knížku "Povidání pro kamarádky". V roce 2015 nakladatelství Jota vydalo moji druhou kníhu "Nejsem namalovaná".

Seznam rubrik