Hon na veterináře.

Odmítl pomoci umírajícímu psu! Kupujte Nedělní kurýr! Na mstu strážníkům doplatil pes! Krásně se to poslouchá a lehce odsuzuje. Kdo? Veterinář Stanislav Daníček z České Lípy. Přišli za ním strážníci, zda by ošetřil či utratil psa, kterého srazilo auto. On jim odpověděl, že mu nedávno odtáhli auto a když odmítne psa ošetřit, bude to 1:1.

Když se ho novináři ptali, zda toto opravdu řekl, potvrdil to. Avšak připomněl, že to bylo s nadsázkou a že měl čekárnu plnou lidí. Televizní reportáž vyzněla jako by byl hyena a mstít se na zvířeti je ubohé. Možná neujde trestu, že odmítl přijet k ošetření psa. Slova, která vyslovil jsou jistě nemístná a zaslouží odsouzení, avšak jiní veterináři z České Lípy potrestáni nebudou. Buď nebyli k zastižení nebo měli také plnou čekárnu pacientů.

 Plná čekárna pacientů je jejich omluva, pana Daníčka však ne. Ten to totiž doprovodil nemístnou poznámkou a proto musí pykat. Prostě nemohl a jen popíchl strážníky. Ti nelenili a skóre 1:1 nemohli nechat jen tak. A tak to pěkně rozmázli, zvýšili skóre na 2:1 zase ve svůj prospěch. Teď je řada na panu Daníčkovi, ale myslím, že on už o vyrovnání nestojí.

 O strážnících, kteří běží za novinářem a o novinářích, kteří o tom natočí reportáž do hlavního zpravodajství, si myslím své. Hned se toho chytil J.X. Doležal a musel napsal článek s titulkem Doktor Psí Smrt. Chápu rozhořčení pana Daníčka nad odtaženým autem a myslím, že své popíchnutí vůči strážníkům přehnal. Přesto stojím na jeho straně, protože šlo pouze o popíchnutí. Asi bychom se divili, jaké poznámky pronášejí lékaři před či po operacích lidí. Divili bychom se jaký mají slovník, ale uvědomme si, že je to jejich práce a oni mají právo si ji zlehčit.

Pro lidi, kteří mají doma psy a podívají se na ně, je jim vše jasné. Veterinář si zaslouží trest. Rozlišujme a nepranýřujme. Odsuďme jeho slova, ale měřme všem stejně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Konop | čtvrtek 31.1.2008 22:31 | karma článku: 15,47 | přečteno: 1041x
  • Další články autora

Radek Konop

Pořád je o čem psát (1)

3.9.2008 v 7:45 | Karma: 8,03

Radek Konop

Ojetá auta jsou méně ekologická?

22.7.2008 v 22:19 | Karma: 23,70

Radek Konop

Kašpárci v hlavní roli.

16.7.2008 v 17:53 | Karma: 16,44