Bauer a norské fair-play.

Hodně se spekuluje o Lukášovi Bauerovi a jeho famózním zvládnutí letošní Tour de Ski v běžeckém lyžování. Spekulace jsou spojeny s dopingem. Nikdo z nás neví, jak náročné je používat různé prostředky proti nemocím a vyhnout se zakázané látce v nich. To je úkol pro profesionály. Myslím, že okolo našich běžců je tým, který svoji práci dělá dobře a žádného dopingového skandálu se nemusíme obávat.

Je pravda, že dnes se stále hůře zdolávají různé rekordy – časové, dálkové, výškové. I běžecké lyžování zažilo aféru finských lyžařů, ze které se dodnes nevzpamatovali. Ale na druhou stranu. Nemůže být suverénní vítězství dané naopak dané tím, že ostatní prostě nedosáhli v této sezóně na formu, kterou má Lukáš Bauer. Spekulovat se bude stále a jak řekl Lukáš – není čas zabývat se fámami. Kdo nechce věřit v čisté vítězství, bude hledat pochybnosti stále.

Mě však tato pochybnost a především vyjádření norských běžců, že Lukášovi věří, přivedla na jinou myšlenku. Samotná podpora severských kolegů je něco velmi cenného z lidského hlediska. Je to důkaz, že i ve sportu, kde jde o velké peníze fungují férové vztahy. Vzpomněl jsem si na to, jak jeden z norských běžců pravděpodobně omylem zlomil Bauerovi hůlku v Novém Městě na Moravě a za chvíli jeden norský servismen Lukášovi podal novou.

Možná právě tyto skutečnosti je dobré připomenout, abychom nebyli jen neustálými pochybovači a viděli zde i to dobré, málo slyšitelné, protože to se do titulku novinářů příliš nehodí. Lukáši díky a jedno děkuji i norským běžcům.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Konop | úterý 8.1.2008 11:05 | karma článku: 26,34 | přečteno: 2128x
  • Další články autora

Radek Konop

Pořád je o čem psát (1)

3.9.2008 v 7:45 | Karma: 8,03

Radek Konop

Ojetá auta jsou méně ekologická?

22.7.2008 v 22:19 | Karma: 23,70

Radek Konop

Kašpárci v hlavní roli.

16.7.2008 v 17:53 | Karma: 16,44