Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

s-s-in

9. 1. 2008 14:41
no možná to bude i tím

že ČR i Norsko nejsou zeměmi ze kterých by se příliš často rekrutovali dopingoví hříšníci... Naopak když někdy vidím např. ruské běžkyně...:-©

0 0
možnosti

Jiří

8. 1. 2008 16:57
Nechápu, o co jde

Někdo umí běžet, vydá maximum svých sil a porazí o pár vteřin či tisícin vteřiny své soupeře. A je z něj slavná osoba. Nebo fotbal - dopraví se míč do branky, dle pravidel, je uznán gól. Které mužstvo jich dá víc, vyhraje. Jako zábava či podívaná hezké, ale vid to je jen hra, ne? Tj sport pro zábavu, pro zlepšení kondice, to jistě ano.

Vrcholový sport ale zdraví jedině huntuje, i bez dopingu, nadměrnou zátěží. Ti lidé často neznají jiného než sport, i když formálně třeba získají diplom z nějaké vš. Pak se živí zas sportem jak trenéři apod. Chápu, že sport je o obrovské peníze, ti lidé jsou slušně placeni. Mají prestiž, ale výsledek jejich práce je v podstatě k ničemu. Produkují jediné zboží - zábavu. Ne ale produkty jako banka, továrna či neprodávají zboží jako obchod.

Takže mi ta hysterie kolem medailí připadá hloupá. Jako celý vrcholový sport. V podstatě je o ničem a k ničemu - jen zábavní průmysl nebo jako cirkus.

0 0
možnosti

Jiří

8. 1. 2008 17:00
Re: Nechápu, o co jde

Já nejsem proti sportu - pro zábavu, relaxaci, k získání určité kondice. Ale to je zcela jiná kapitola, nemá s tímto sportem co do činění. Na sport je nabalená televize a další média, pak taky reklama a ještě prodejci - např. sport. oblečení, vybavení atd.

Já uznávám vysoké výkony těch lidí, je to ale branže podobná zpěvákům, hercům a lidem od cirkusu. Prostě tvrdý boj o peníze, s vším negativním, co bývá - intriky, doping atd.

0 0
možnosti

český venkovan

8. 1. 2008 11:41
..díky za nadhled...

..a odpoutání se od jakési české zapšklosti a malosti....Už to k nám tak nějak patří......máme sportovce na světové úrovni...a sami hledáme a hnidopišíme...je jestli nežere nějaké bobule...místo abychom oslavovali jeho úspěch.... Už to vidímjaké se objeví titulky za rok...rozhodne-li se Lukáš jet Ski-tour...a dojede (třeba jen pátý..desátý..dvanáctý) ...BAUER ZKLAMAL..to bude titulek našich novinářů....

ještě jednou

Díky za optimistický nadhled

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Kdo jsem nepoznáte z této fotografie, snad se Vám lépe představím tím, co napíši :))

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky