Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Fotbalový národ Švejků

Tento článek začnu strašně kostrbatou větou, protože nevím jak jinak to výstižněji napsat. Nemohu zase nežasnout nad tím, co se děje kolem fotbalové reprezentace. Narážím tím na rozlučku fotbalového „Švejka“ Jiřího Štajnera v Hannoveru se svými fanoušky, kterou má absolvovat mezi dvěma reprezentačními utkáními. K tomuto dostal od vedení reprezentace požehnání.

 

Celá situace se děje v době, kdy je stav naší reprezentace přinejmenším na pováženou. Všichni víme, že situace a postavení mužstva není v rámci kvalifikační skupiny o Mistrovství Evropy zrovna nejrůžovější. Lidé mají pochopitelně v živé paměti výsledkový propadák s Litvou. O trenéru Bílkovi si velká většina lidí sledující fotbal myslí, že je to „břídil“, který toho na národní, nedej bože mezinárodní úrovni příliš nedokázal, notabene ještě s českou reprezentací nikoho neporazil (kromě „B“ týmu USA).

V této pro trenéra Bílka těžké době, kdy hodně lidí čeká na jeho poslední osudovou chybu, se samozřejmě všichni hráči holedbají, jak pro postup na Mistrovství Evropy udělají vše. A v té samé době také přichází bodrá povolenka k účasti „Švejka“ Štajnera na akci, o jejímž charakteru se dá velmi dobře spekulovat. Když pomineme možnost, že se Štajner zraní při exhibici, musíme se ještě obávat, co se bude dít po ní.

Překvapilo mě, že novináři zatím celé věci nepřisuzují zase tak velký význam a nijak jí nedramatizují. Ale případný neúspěch v jednom ze dvou utkání, jim dá do ruky smrtelnou zbraň a to si piště, že tu zbraň strašně rádí použijí a pak se máme na co těšit.

Každý, kdo se pohybuje kolem sportu, musí uznat, že odjezd Štajnera skýtá poměrně dost rizik a určitě se tím vedení vystavuje nařčení, že pro postup neudělalo vše. Co je naší veřejnosti po tom, že měl Štajner rozlučku dohodnutou dlouhou dobu předem? Argumenty předložené samotným Štajnerem, že fyzicky ho exhibice zatíží zhruba jako rozběhání před utkáním se Skotskem, jsou opravdu „silné“. Já mám ale spíše obavy, že ho program po exhibici v Hannoveru zatíží minimálně tak jako kdysi jeho spolureprezentanty narozeniny Tomáše Ujfalušiho v Hotelu Praha.

Po zmíněné aféře v Hotelu Praha zněly z vedení přísné hlasy o kázni a přístupu hráčů. Ve chvíli, kdy je na tom český fotbal mizerně, kdy i mediální obraz našich hráčů není nejlepší, kdy je potřeba se semknout a dřít, protože kvalitou to asi moc už nepůjde, by mělo být vedení tvrdé a nekompromisní. Ono by se pak mohlo stát, že příště zase bude něčí máma slavit narozeniny a někdo jiný zase už slíbil, že bude někde jinde, protože nepočítal, že ho zrovna bude někdo nominovat. Ale takhle bychom se asi daleko nedostali.

Opět si dnes dovolím pohled do budoucnosti: Pokud nezískáme v nadcházejícím dvojzápase 6 bodů (a já si myslím, že nezískáme), novináři Štajnerův výlet do Hannoveru ještě pořádně rozmáznou, nedej bože, aby Štajner nastoupil a nedařilo se mu. Potom bude muset někdo odejít a myslím si, že to nebude jenom trenér Bílek, ale že bude pod obrovským tlakem i Vláďa Šmicer. Ale tohle oba dva musí přece vědět. Kdybych byl v tuhle chvíli na Bílkově místě, vůbec bych Štajnera nepostavil a to ani v jednom zápase a ani jako náhradníka. Je to strkání hlavy do oprátky. Jsem moc zvědavý jak to nakonec dopadne, jestli bude Štajner hrát a jak.

Ještě bych chtěl napsat vzkaz Jiřímu Štajnerovi, kdyby náhodou tento článek četl: „Ty vole Jirko, co blbneš, dyť má mít Tom třicetiny, to bude taky dobrá kalba, určo tam budeš chybět“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Knápek | čtvrtek 7.10.2010 13:26 | karma článku: 13,41 | přečteno: 1592x
  • Další články autora

Jan Knápek

Policie ČR zvýší počty policistů pracujících v utajení

Úspěšný zásah policisty v civilu provedený v Pardubicích na mezinárodně hledaného zločince, po kterém bezúspěšně pátral Interpol již 10 let, jasně prokázal společenskou prospěšnost přítomnosti neuniformovaných policistů na českých přechodech pro chodce. Tisková mluvčí policie ČR k celé věci dodává:

17.4.2015 v 10:09 | Karma: 25,53 | Přečteno: 846x | Diskuse| Společnost

Jan Knápek

Běžecké orgie v chorvatském Igrane

Letos v srpnu jsme se s rodinou vydali do chorvatského Igrane. Cesta nakonec proběhla docela bez obtíží a po krátkém hledání našeho apartmánu, který postrádal jakékoliv označení, jsme se ubytovali. Těšil jsme se na to jak si budu chodit každý den ráno zaběhat.

17.10.2014 v 11:52 | Karma: 11,24 | Přečteno: 701x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Knápek

Životní volba

V čase, který předcházel počátku, začala snít. Její nitro se odpoutalo od celku a začalo se formovat do její znovunabyté jedinečnosti. Nitky minulosti ze všech segmentů jejího dosavadního bytí se pospojovaly do jedné linie, která měla mít brzy dalšího pokračování. Snila o těch, pro které měla být novým darem.

13.8.2014 v 10:26 | Karma: 5,60 | Přečteno: 224x | Diskuse| Ostatní

Jan Knápek

Takový normální nesoudný den.

Seděla na zemi svého dětského pokojíčku a snažila se složit puzzle s kačerem Donaldem. Šlo jí to rychle, složila ho před tím už nejméně tisíckrát. Průvan, který v pokoji byl, si pohrával s jejími jemnými vlásky. „Takhle ne, to takhle to patčí...“ říkala si v duchu a její myšlenky plynuly stále dál s každým dalším složeným puzzlíkem. Do andílka jí zbývalo jen to, aby jí narostla křidýlka.

6.8.2014 v 15:57 | Karma: 6,91 | Přečteno: 382x | Diskuse| Ona

Jan Knápek

Návod pro ženy: Jak se zbavit muže v 7-mi krocích

Jako žena jste perfektně naprogramovaný stroj na přetvářku, citové vydírání a psychologické úskoky. Tyto vlastnosti vám v pradávné minulosti zajistily přežití a zachování rodu. Nebojte se tyto vlastnosti využít v případech, kdy toho svého „mamlase“ máte prostě už dost anebo ho zkrátka potřebujete jenom pořádně „našlápnout“. V případě, že chcete dosáhnout prvého případu, musíte všechny kroky provádět s maximálním úsilím, protože někteří jedinci mají až masochistický pud u podobného stvoření setrvávat, ba co víc, začít zpytovat své svědomí.

1.8.2014 v 11:22 | Karma: 17,89 | Přečteno: 2397x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28

Nejméně osm lidí zahynulo v indické Bombaji po pádu obřího billboardu, který v pondělí strhla...

Američana zadrželi v Istanbulu s 1 500 štíry a pavouky, přitom měl povolení

13. května 2024  19:13,  aktualizováno  21:08

Turecká policie zatkla muže, který se podle ní pokoušel ze země propašovat vzácné jedovaté pavouky...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1112x
Zaměstnanec stavební firmy sledující veškeré sportovní a politické dění...

Sportovní blog na: http://johnymcknapssportblog.webnode.cz