Už je jasný, proč chce Jirka Literárky…

Tak už je to venku. Právo, donedávna vládní list komunistické strany, si chtěla podmanit další strana, tentokrát ČSSD. Není se co divit, že Právu se to nelíbilo, po čtyřiceti letech chomoutu se taky chce nadechnout svobody slova…

Vybralo si ovšem špatnou názorovou orientaci. Na levici totiž u nás působí sociální demokraté, kteří svým myšlením pravděpodobně ustrnuli někde mezi válkami. Jinak si totiž nelze vysvětlit tu neutuchající snahy Paroubkovců po vlastních novinách. Právo psalo až donedávna ve prospěch ČSSD, v posledních letech však přístup změnilo a to se zřejmě lídrům z Lidového domu nelíbilo. Zatoužili proto po nových novinách.
   Vybrali si Literárky, je ovšem otázka, jak budou zdejší redaktoři ochotni poslouchat stranických pokynů. Jsou sice levicoví, ale žijí ve svobodné společnosti. To však zřejmě Paroubek a spol. nepochopili.
   Lídr socialistů stále věří v masy, v možnost je ohlupovat, předkládat servilní články a věřit, že čtenář tomu uvěří. Paroubek však zřejmě zaspal dobu – už nežijeme v prostředí masivních deníků, ale televize, internetu a rádií, o názorech lidí nerozhoduje jeden propagandistický deník, ale pluralita listů. A noviny už nepřetiskují nudné projevy, ale hledají informace samy. A noviny už hlavně nepíšou, co si myslí mocní. Skutečně by o dění ve státě měli rozhodovat lidé s tak zkresleným myšlením?

Autor: Zbyněk Klíč | středa 4.3.2009 13:46 | karma článku: 33,17 | přečteno: 1670x