Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Me and my victory

I won't go away until you say so I don't till it'll be late I’m wasting your time We woke up And I certainly got to know It's something between me and my victory (Khoiba – Me and my victory)

Jaro. Martin - kamarád, kterého jsem ani moc neznala, mě pozval na video dýchánek – znáte to, sejde se pár lidí, chlastá se, drbe se a kouká se u toho na filmy..... To odpoledne nemělo chybu, ale především proto, že jsem se tam seznámila s Ivanem. Zamilovala jsem se okamžitě. 

 

Podnikali jsme pak všichni společně ještě několik akcí. I když jsem byla s Ivanem v kontaktu nějak se mi nedařilo a tím hůř pro mě. Čím víc jsem ho poznávala tím mi přišel zajímavější a v jeho hnědých očích jsem se přímo utápěla. Přesto jsem nebyla schopná ho přesvědčit, že jen já jsem ta pravá a jedinná.  A pak jsem udělala tu osudovou chybu. Martin i Ivan mě pozvali na výlet a já řekla Eleně Ani jsem jí nestačila říct, že mám nového objeva, studuje teď mimo Prahu, takže nebyla příležitost. Aspoň jí ho ukážu rovnou „live“. 

 

Výlet neměl chybu, pili jsem, blbli jsme a užívali si. Svítíčko slunilo, zpěváčci ptáčkovali a cesta zvesela ubíhala. Ale všechno jednou končí i to hezké....  A končilo to ve chvíli, kdy jsem zaznamenala, že Elena a Ivan si nějak moc dobře rozumí.  

 

Léto. Elenu jsem dlouho neviděla.....Až pak jsem jí potkala, kráčeje zamyšlená po Příkopech, jsem míříla na Můstek.

„Ahoj Káčo!“ Elena.Zvedla jsem hlavu.

„Ahoj!“ Ivan.Myslela jsem, že mám vlčí mlhu.

„Kam tak chvátáš, nečumíš na levo na pravo...“Drží se za ruce.

„No já....“Panebože....

„.... já pospicham, nezlobte se. Musím domu.“

„Jo... tak pa.“

„Co jí je?“

Co mi je, co mi je? Vrazila jsem do metra a sedla si...... Dojela jsem na Skalku.... Hm, na to že bydlim kousek od Hradčanský je to slušnej výkon.... 

 

V červnu Elena úspěšně ukončila školu, natrvalo se přesídlila blíže ku Praze a ja jsem s ní začala být víc v kontaktu. Ne že bych o to stála... od rána do večera poslouchat jak je Ivan užásnej, jak chystají společnou dovolenou atd... Nějak jsem se prostě nedokázala vzdát představy, že Ivan je můj. To já ho viděla první, to mě se první líbil. Ano měla jsem se chovat rozumně a navenek jsem se tak opravdu chovala. S úsměvem poslouchala Eleniny plány, ale uvnitř jsem trpěla a nechtěla se smířit s tím, že to Elena měla tak jednoduchý, že ji stačil jeden výlet a měla ho. Přesto jsem pořád měla na paměti, že Elena je moje kamarádka a že bych jí měla přát štěstí, že bych neměla být tak sobecká... Koneckonců příležitost k získání Ivana jsem měla a zjevně o mě nestál, tak proč nepřát štěstí někomu dalšímu. Sama ho přece nemůžu mít....  

 

Podzim. Ozvala se mi Elena  a z jejího tónu mi nebylo jasný, jestli vyskočí z okna štěstím nebo neštěstím. Situace se měla tak - Elena dostala příležitost odjet na stáž do Anglie – vždycky tam chtěla a vždycky o tom hodně mluvila. Teď tady byl ale problém: Ivan. Chápala jsem jí a bylo mi jí líto... Ale v duchu.... v duchu jsem si prostě přála ať odjede..... A ona opravdu odjela.... na jeden semestr..... 

 

Strašně jsem se za sebe styděla, za to, že jsem jí domlouvala ať jede, proč jsem to sakra dělala, když jsem věděla, že tím nemůžu nic získat? Ale opravdu, jsem nemohla nic získat? Závist je hrozná, deptá duši a já byla zdeptaná nejen na duši.. 

 

Po asi dvou měsících jsem potkala Ivana – opět na nějaké akci. Dala jsem si už asi třetí skleničku vína a začala se s ním bavit. Po pár pivech se trochu víc rozpovídal a začal nenápadně vyzvídat.

„Káčo, psala jsi si teď někdy s Elenou?“ 

„No, psala, děje se snad něco?“

„Hele ja fakt nevim, neustále se hádáme – ať už po mailu, nebo telefonu. To nemá vejšku, ja tady bez ní ty tři měsíce nevydržim.“

„Hmmmm......“

„Ale chápeš, já s ní prostě musím být. Mně nebaví čekat až se ona vyřádí v Anglii a splní si svý sny. A co moje sny? Sice jsem za ní parkrát byl, ale někdy mi přijde, že ji v tý Anglii snad vyměnili.“

„Hele taky jsem byla chvíli v zahraničí a myslím si, že mě to tam hodně změnilo.“„Ale já nechci, aby se Elena měnila.“

„Koukni, jestli to spolu myslíte opravdu vážně tak vás přece půl roku nemůže rozhodit, ne? A ty nebuď sobeckej a měl bys mít pro tohle pochopení.“

„Asi máš pravdu... Hele fakt ti Elena nic neříkala? Nestalo se tam něco“ 

 

Na chvíli jsem se ve svých uvahách zastavila. Ale ano Elena mi psala z Anglie spoustu věcí, že jí baví poznávání nového, že Anglie je přesně taková jakou si jí představovala. Věděla jsem, že s Ivanem mají nějaké problémy. Asi je Ivánek o trochu víc majetnickej, než by se Eleně líbilo. Naše svobodomyslená Elena..... A pak jsem  řekla tu větu, která by mě měla mrzet a která dala do událostí mnohé. Nevím, proč jsem to udělala a ani nevím, kde se ve mě něco takovýho vzalo.... a ani jsem se u toho nezačervenala. 

 

„No víš Elena..... Ja bych ti to neměla říkat, ale nepřipadá mi správný, co Elena dělá....“Uplně jsem viděla, jak se v něm všechno napnulo, že ani nedýchá..... Ještě pořád je čas, to neříkat.....„Prostě.... Elena tam někoho potkala. Nechci tím říct, že tě podvádí, ale potkala někoho, kdo jí připadá zajímavej.....“

„Zajímavej?!“ Opakoval po mě, jakoby nevěděl, co to slovo znamená. Pohladila jsem ho po ramenou.„Promiň já musím odejít.“

 

 Zůstala jsem tam sedět sama, styděla jsem se, do hloubi duše, ale něco se ve mě v tu chvíli zlomilo, jako by to dobrý odešlo... Podivala jsem se na sebe do zrcadla na protejší stěně … a nebyl to hezký obrázek. 

 

Brzo na to se události daly do pohybu. Moje jediná věta ve správnou chvíli zavinila jejich rozchod. Ano měla jsem trochu výčitky, ale zastavit jsem to nedokázala, nebo spíš nechtěla. Nejdřív mi brečela do telefonu Elena, že se jí Ivan neozývá, že ta Anglie byla vážně chyba.... Pak jsem mluvila s Ivanem a ten mi řekl, že je neskutečně zklamanej z toho, jak se zachovala. I když jsem se mu snažila vysvětlit, že Elena ho nepodvádí jeho ješitnost dostala zabrat. Zbytek už byla jen souhra náhod. Elena se v Anglii z neštěstí opila a její ctitel využil situace. Vlastně jsem až tak nelhala, Elena sice o nikom neuvažovala, ale někteří uvažovali o ní. Telefonát ve špatnou (nebo snad správnou?) chvíli od Ivana byla prostě jen konečná tečka... No hádejte kdo zvedl v neděli v devět ráno telefon u Eleny na pokoji.  Osud mi hrál do karet, ale štěstí sedělo u jiného stolu.  

 

Zima. Seděla jsem doma a otupěle koukala na televizi až moje rozostřené smysly probral telefon. Volal Ivan. Zvedla jsem to a poslouchala jeho monolog plný vysvětlování, omlouvání a prošení. V krátkosti – ujel mu autobus a neměl kde přespat. Jasně, že jsem mu nabídla nocleh. 

 

Přišel a zazvonil. Otevřela jsem mu a podívala jsem se mu do očí. Místo abych ustoupila a pustila ho dovnitř, jsem udělala jeden krok k němu. Stále jsem se mu dívala do očí. On neuhnul a obtočil svojí roku okolo mého těla. Přitiskla jsem se k němu.  

 

Ráno jsem se probudila. Sama. Slyšela jsem, že odešel. Nebylo mi dobře (morální kocovina?) Už jsem nechtěla být ta hodná holka. Hodný holky jdou do nebe a zlý kam chtějí. Do nebe určitě nepůjdu. Je to moje vítězství – něco mezi mnou a mým vítězstvím...  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Klára Hüttlová | středa 2.4.2008 15:32 | karma článku: 12,44 | přečteno: 1253x
  • Další články autora

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (2. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem. (První část naleznete tady)

13.4.2015 v 22:19 | Karma: 12,44 | Přečteno: 647x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (1. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem.

11.4.2015 v 22:13 | Karma: 12,26 | Přečteno: 858x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Koktejly a sny

- Žádní negramotní taxikáři, žádní kokrhající kohouti uprostřed noci, nikdo se se mnou nechce vyfotit, nikdo mi nenabízí úžasný naušničky, netroubí se tady, nedávaj tu super hindy filmy, zima je tu, krysy tu neběhaj... Je to tady strašně sterilní. - Zaúpěla jsem při pohledu na listopadovou Prahu. Taxikář na se na mě otočil a pozdvihl obočí.

9.12.2012 v 15:07 | Karma: 11,19 | Přečteno: 1346x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Uměleckoprůmyslový víkend

Chodit na muzejní noc je čistej nerozum. To ví každém malej harant. Vzpomínám si, bylo to před lety, nic zlého netuše, dojela jsem na Staroměstskou a vstoupila do Uměleckoprůmyslového muzea. Temno, mraky lidí, někde v dáli tušené, chabě osvícené exponáty.Dav mě nesl, sotva jsem popadala dech a marně hledala ceduli s nápisem „Východ“. Svůj omyl jsem nakonec rozdýchávala na schodech s výhledem na židovský hřbitov. Snažila jsem se najít pokoj v duši.

1.7.2011 v 16:20 | Karma: 10,25 | Přečteno: 1726x | Diskuse| Kultura

Klára Hüttlová

Kolik stojí sex? A kolik láska?

Doba konzumu a nakupování nás mění ve zvířátka. Nejdříve sedíme dlouhé hodiny připoutání ke kancelářské židli, abychom posléze trávili volné chvíle lovem v nákupních centrech. Všechno má svojí cenu – víno z Francie, nový parfém od Gucciho i boty od Baťy. Víme, kde nakoupit levně i kde nakoupit luxusně. Dovedeme si spočítat, kolik utratit za pravou pashiminu a je nám jasné, že ta od vietnamského klenotníka z rohu ulice, je dobrá leda tak na vytření podlahy. Ocenit dokážeme všechno. Ale jaká cenovka visí na komoditách jako sex, vztah a láska?

30.6.2011 v 23:03 | Karma: 16,49 | Přečteno: 2890x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28

Nejméně osm lidí zahynulo v indické Bombaji po pádu obřího billboardu, který v pondělí strhla...

Američana zadrželi v Istanbulu s 1 500 štíry a pavouky, přitom měl povolení

13. května 2024  19:13,  aktualizováno  21:08

Turecká policie zatkla muže, který se podle ní pokoušel ze země propašovat vzácné jedovaté pavouky...

Že necítíš prsty? Nevadí. Decimovaná Ukrajina drží ve službě nezpůsobilé muže

13. května 2024  20:49

Mnoho ukrajinských vojáků, kteří utrpěli v boji trvalé poškození zdraví, považují armádní lékaři za...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2608x
Prý vypadám exoticky a mám docela hezký … oči. Miluju umění, muže (někdy, některé) a ženy. Často tlachám v kavárnách a občas hraju divadlo. Jsem naivní cíťa a podle toho tento blog vypadá.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky