Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bídáci a ti hodní

Sedím s kamarádkou v naší oblíbené kavárně, každá zahloubaná do svých problémů respektive mužů.

Podívala jsem se na svojí zadanou kamarádku. Konečně potkala někoho opravdu výjmečného, kdo si jí, alespoň podle mého, zaslouží. Ale není to její přítel. Její přítel je takovej ten typickej Čech, vcelku hodnej, vcelku chytrej, vcelku schopnej vydělat peníze.... Ale taky dost sobeckej ... ve všem. 

Tím, kdo jí momentálně popletl její hezkou hlavinku je naopak typický kosmopolita. Atraktivní zaměstnání, atraktivní vzhled, žádnej pitomec + další vlastnosti, kterými její drahý rozhodně neoplývá. Třeba kouzlo osobnosti, kouzlo podržených dveří, kouzlo komplimentu. Ale nic není dokonalé, manželka, 2 děti.... a taky pochopitelne zajímavá pověst. 

Narozdíl od své kamarádky jsem sama. Nezadaná – singl. Potkávám hodné i špatné kluky. Vzpomněla jsem si na Marka – na rukou by mě nosil (nebo to alespoň tvrdí).... ale byla by s ním trochu nuda. Zato Petr – spousta zajímavejch myšlenek, spousta zážitků.... ale také spousta žen. 

Ani s jedním z nich bych nebyla šťastná, stejně jako moje kamarádka není šťastná, i když je má oba. V čem spočívá kouzlo těch zlých kluků a v čem spočívá nudnost těch hodných? Musí být muž sukničkář, aby se vám podlomila kolena? 

Marek – prototyp hodného kluka. Bydlí s maminkou, studuje, pracuje, dělá všem radost, hlavně mamince. Ale tak nějak nemá šťávu. Je tak úžasně dokonalej. Ale ničím vás neohromí. Nenapadne ho připálit vám cigaretu – vždyť přece nekouří. Nenapadne ho koupit vám drink a opít vás, abyste se k němu tiskla. Nabízí vám samé intelektuální zážitky – intelektuální hudba, intelektuální filmy, intelektuální knihy.... Ale já nechci chodit na intelektuální filmy, ani číst knihy, ani poslouchat hudbu, já se chci smát,  žít, cítit, prožívat, plakat ...   

Petr – zlej, zlej kluk. Přijde k vám, dá vám pusu. Sedne si vedle vás a nabídne vám cigaretu, koupí drink. Poslouchá. A aspoň na malý mikro okamžik jednoho jedinného večera máte pocit, že jste potkali spřízněnou duši. Někoho, kdo vám ukáže život se vší jeho sladkostí.... Ale i se vší hořkostí. Budu se smát, budu žít, cítit, prožívat, plakat (hodně plakat).... A to všechno se vejde jen a jen do jednoho večera. Zítra bude dávat pusu nové dívce, připálí jí a koupí jí drink a ona bude žít, prožívat, cítit, smát se a plakat (hodně plakat).... 

Takže tedy jak? Chci se usadit nebo užívat? Chci obojí? Nechci ani jedno? Možná, že kdybych s Petrem strávila víc než jen jeden večer, byl by nudnej. Možná kdybych s Markem strávila jen jeden večer, byl by zajímavej. 

Podívala jsem se na kámošku. Tak nějak ví, že ten její přítel je lepší. A taky ví, že kosmopolita je zábavnější. A život není zábava, ne? Alespoň většinou ne....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Klára Hüttlová | středa 3.9.2008 11:11 | karma článku: 20,97 | přečteno: 2619x
  • Další články autora

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (2. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem. (První část naleznete tady)

13.4.2015 v 22:19 | Karma: 12,44 | Přečteno: 647x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (1. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem.

11.4.2015 v 22:13 | Karma: 12,26 | Přečteno: 858x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Koktejly a sny

- Žádní negramotní taxikáři, žádní kokrhající kohouti uprostřed noci, nikdo se se mnou nechce vyfotit, nikdo mi nenabízí úžasný naušničky, netroubí se tady, nedávaj tu super hindy filmy, zima je tu, krysy tu neběhaj... Je to tady strašně sterilní. - Zaúpěla jsem při pohledu na listopadovou Prahu. Taxikář na se na mě otočil a pozdvihl obočí.

9.12.2012 v 15:07 | Karma: 11,19 | Přečteno: 1346x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Uměleckoprůmyslový víkend

Chodit na muzejní noc je čistej nerozum. To ví každém malej harant. Vzpomínám si, bylo to před lety, nic zlého netuše, dojela jsem na Staroměstskou a vstoupila do Uměleckoprůmyslového muzea. Temno, mraky lidí, někde v dáli tušené, chabě osvícené exponáty.Dav mě nesl, sotva jsem popadala dech a marně hledala ceduli s nápisem „Východ“. Svůj omyl jsem nakonec rozdýchávala na schodech s výhledem na židovský hřbitov. Snažila jsem se najít pokoj v duši.

1.7.2011 v 16:20 | Karma: 10,25 | Přečteno: 1726x | Diskuse| Kultura

Klára Hüttlová

Kolik stojí sex? A kolik láska?

Doba konzumu a nakupování nás mění ve zvířátka. Nejdříve sedíme dlouhé hodiny připoutání ke kancelářské židli, abychom posléze trávili volné chvíle lovem v nákupních centrech. Všechno má svojí cenu – víno z Francie, nový parfém od Gucciho i boty od Baťy. Víme, kde nakoupit levně i kde nakoupit luxusně. Dovedeme si spočítat, kolik utratit za pravou pashiminu a je nám jasné, že ta od vietnamského klenotníka z rohu ulice, je dobrá leda tak na vytření podlahy. Ocenit dokážeme všechno. Ale jaká cenovka visí na komoditách jako sex, vztah a láska?

30.6.2011 v 23:03 | Karma: 16,49 | Přečteno: 2891x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Opilci, nahý zadek i prsa. Nápad sblížit města přes portál se proměnil v chaos

14. května 2024  22:04

V Dublinu a New Yorku před týdnem začal fungovat kruhový videoportál. Je součástí veřejné umělecké...

Je třeba zastavit válku, pro vítězství v terénu je pomoc dostatečná, míní Pavel

14. května 2024

„Potřebujeme zastavit válku a začít debatovat o budoucím uspořádání.“ Tak odpověděl prezident Petr...

Novotný je pro vedení ODS nepřijatelný, jeho konec stvrdí výkonná rada

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  21:52

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného, který čelí kritice za své výroky, to nebyl...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2608x
Prý vypadám exoticky a mám docela hezký … oči. Miluju umění, muže (někdy, některé) a ženy. Často tlachám v kavárnách a občas hraju divadlo. Jsem naivní cíťa a podle toho tento blog vypadá.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky