Doba je zlá, je třeba zapomínat? Ani omylem!

Občas je třeba si od běžného života odpočinout, posedět s kamarádkou ve vinárně a probrat vše, co má člověk nastřádané v hlavě a nechce řešit doma, či v práci. Patří k tomu i politika a vzhledem k očekávaným těžkým časům o to víc.

Zazvonil mi mobil a na druhé straně se ozval důvěrně známý hlas jedné mé letité kamarádky, říkejme ji pracovně Martina, s tím, že bude příští týden tři dny pracovně v Praze a že se musíme sejít a probrat život.  Martina se narodila v Mělníku, vyrostla tam a vychodila školy, dnes žije na jihu Čech.

Sešly jsme se pod orlojem a zapadly do nedaleké vinárny. Na řadu přišly děti, partneři, rodiny, společné kamarádky, známí a politika, seriály, filmy, diety, prostě klasika. Z Martiny pak vypadlo, že po hodně dlouhé době byla ve svém rodném Mělníku na srazu s bývalými spolužáky a spolužačkami ze základní školy. Užila si s nimi fajn odpoledne a večer,  když se ale řeč stočila na politiku (kdo ji dneska neřeší) a blížící se komunální volby, nestačila se však divit jaká špína se tam děje a téměř slovo od slova mi reprodukovala rozčilený přednes jendoho jejich spolužáka:  "Ti, kteří zanechali na městě ty nejhorší šrámy se hrnou znova k vládě a tvrdí, že jsou profesionálové, kteří umí hospodařit a jsou jakási "nová" ODS měnící příčinu za následek, arogantně spoléhající na to, že volič je hlupák, který si nic nepamatuje. Jinak si totiž nelze vysvětlit, že mají tolik drzosti tvrdit, že za nevýhodný pronájem a vybydlení krematoria z 90. let a jeho nutnou rekonstrukci může současná radnice. Vážně si myslí, že jsou lidi takoví tupci? Vážně si myslí, že lze zapomenout na prodej obecních vodáren zahraničnímu koncernu stejně jako na zpackanou privatizaci nedostavěného kulturáku v centru města, který je dnes v dezolátním stavu a jsou jen drahá a dražší řešení jeho stavu? Jestliže s takovou arogancí nahlíží na voliče teď, když se ho snaží před volbami ulovit, tak jak pak budou vypadat ty čtyři roky jejich vládnutí? Ne, děkuji nechci."

Doba je zlá, je třeba spoléhat na vlastní mysl a nebýt stádem hloupých oslíků co smeká kozlům zahradníkům (dík Roberte Kodyme ta slova jsou stále platná i v roce 2022).

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Kešnerová | pondělí 19.9.2022 7:45 | karma článku: 13,80 | přečteno: 381x