JV

Když slyším mluvit Danuši Nerudovou, nemůžu pochopit, že tahle dáma je nositelkou profesorského titulu a že z tak z mého pohledu jednoduchá žena mohla být rektorkou univerzity. Záhada.

JH

J33a71n 22H71a71r94v94a34n

28. 5. 2024 10:52

Jakápak záhada - nastrčili ji tam, aby to prodávání titulů bylo na ni. Já zase nechápu, že za to nebyla neodsouzena (ani nikdo jiný) a dokonce ji ještě chtěli procpat na prezidentku.

Když si představím, jaká to by byla s ní fraška ...

Foto

J15o38s87e96f 65B59á15r44t86a

28. 5. 2024 12:43

Paní Nerudová patří mezi politiky, kteří dříve mluví než myslí.

PC

... no, spíše než mluvením by se daly její výstupy nazvat žvaněním. A myšlení? O tom se v jejím případě nedá vůbec mluvit.

LP

Tož vítajte do řad populistů, prorussáckých trollů a kolaborantů.

Foto

Boháčům je celkem fuk v čem si budou vozit pozadí a při rozhodování, pro jakou značku se rozhodnou, je rozhodně nezabrzdí cena. A navíc, čím více bude muset karbonizaci omezovat Evropa, tím více bude dovoleno "smradit" velkým firmám v Asii.

PB

P23e97t62r 89B64u48r19i14a72n

28. 5. 2024 14:20

Danuše Nerudová je takový politický fenomén, jakým byla i Karolína Peak, anebo je Markéta Pekarová. Nedělá nic špatně, neříká nic špatně, ale je nejhorší hlavně u těch, kteří na ni nemohou nic špatného najít. A tak si to musí vymyslet. Jako vy teď. A jako ti blábolilové níže v diskuzi.

Poslouchal jsem celou debatu a na rovinu: Niedermayer a Peksa jsou jasně zelení zaslepenci. Jeden hysterčí kvůli CO, druhý glorifikuje elektroauta nad reál a zdravý rozum.

Hlaváček s Machem mluví rozumně, až na ty bludné vsuvky pro hloupé voliče o tom, že zvolením jich a jim podobným rozumní lidé ovládnou EU a zastaví Green Deal. Typicky předvolební lež.

Sama přiznáváte, že Nerudová neřekla nic špatně a proto se provinila jen tím, co neřekla. Asi máte na mysli to, že neřekla, že Green Deal za nás v Evropské radě odsouhlasil Babiš a v europarlamentu pro něj hlasovali poslanci z ANO, TOP 09 a Pirátů, proti byla ODS, Starostové a nezávislí, SPD a KSČM. Poslanci za KDU-ČSL se zdrželi. A Babiš jasně řekl, že GD je už nevratný proces.

Fit for 55, jak se zelený úděl pro Evropu správně jmenuje, už od počátku obsahoval drastické omezení spalovacích motorů.

Zde: Akční plán doprovázející strategii zahrnuje politiky zaměřené mimo jiné na podporu používání vozidel s nulovými emisemi a související infrastruktury. Přechod na vozidla s nulovými emisemi zabrání znečištění a zlepší zdraví našich občanů; podporuje také ambici nulového znečištění v rámci Evropské zelené dohody, jak je stanoveno v akčním plánu nulového znečištění .

A zde: Návrh sleduje tři konkrétní cíle . Za prvé, má za cíl přispět k dosažení cílů v oblasti klimatu pro roky 2030 a 2050 snížením emisí CO 2 z automobilů a lehkých užitkových vozidel.

---

Tedy Nerudová správně popisuje kroky v reálně dané situaci. Kdežto vy jste ještě na začátku boje proti GD. Bylo by lépe, kdybyste uvedla, co konkrétně Nerudová řekla špatně, protože vyčítat ji to, co neřekla a podle vás měla říct je jako soudit někoho za to, co neudělal, ale mohl by.

LP

nebo jak to populistickým dezolátům správně natřela, když řekla, že Populistické strany akorát straší, žádní migranti tady nejsou.

LV

Slunce, moře a vítr ve vlasech. Klid, pohoda a uvolnění. Sklenka dobrého vína a společnost milých lidí. Děti a rodiče. Víc toho člověk k životu většinou nepotřebuje. A pardon, ještě zdraví.

Rozumět tomu, o čem píše, zjevně podle Vás člověk nepotřebuje.

Napadlo Vás třeba, proč dnes v Číně jsou 4 z 110 prodaných aut čisté elektromobily? Napovím - souvisí to s tím, že Čína nemá dostatek ropy a ovzduší zejména ve velkých aglomeracích je prakticky nedýchatelné. Nejsou to náhodou důvody jakoby opsané z Green Dealu?

MP

Green Deal je nutnost.Green Deal podepsalo myslím 170 států světa na základě dlouhodobých výsledků a zpráv vědců a odborníků celého světa.Planetu jsme svými stupňovanými požadavky na svoje pohodlnější žití využívali a kazili dlouho.Jestliže nechceme aby se příští generace dostaly pro ně do neřešitelného, tragického dilematu jak dál, musí si lidé především v průmyslových zemích utáhnout opasky.Jiná cesta není.Nelze akceptovat rádoby pláč mnohých lidí neznalých skutečně situace, která je docela vážná. Tedy aby paní Kešnerová a ostatní se nemuseli loučit s "slunce, moře, a vítr ve vlasech, sklenka dobrého vína a společnost milých lidí", pak by všichni ti lidé měli s Green Dealem souhlasit a nenadávat, že budou mít o jednu zmrzlinu a jednu sklenku vína méně...... EU přiřkla České rep.76 miliard korun na vypořádání se s problémy které vzhledem k plnění Gree Dealu u nás bezpochyby nastanou.

  • Počet článků 39
  • Celková karma 33,59
  • Průměrná čtenost 1287x
Slunce, moře a vítr ve vlasech. Klid, pohoda a uvolnění. Sklenka dobrého vína a společnost milých lidí. Děti a rodiče. Víc toho člověk k životu většinou nepotřebuje. A pardon, ještě zdraví.

Seznam rubrik