Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pasivita jednotlivce znamená prostor pro špatnou náladu

Jakákoliv odevzdanost kohokoliv z nás a pocit vlastní nemohoucnosti cokoliv měnit, či se o to jen pokusit není na místě. Jistě že jednotlivec může sám sebe měnit proti proudu dnešní doby, ale pokud přemýšlíme o vlastní zásahu do rozběhnutého systému, s kterým nesouhlasíme, musíme vycházet z podpory skupiny s pevným řádem a morálně čistým štítem. Není na místě snít o ideálním světě, je třeba podporovat ty, kteří jsou schopni ze své pozice ovlivnit to, co my považujeme za nezbytné.        

             
Náš Řád preferuje pro následující optimální cestu společnosti bez kliček a zřetelně:
Ve školství jenaprosto nezbytné nezatěžování žáků pochybnými nic neříkajícími letopočty, ale pro zachování pocitu národní hrdosti vědět kdo byl Jan Hus, Jan Žižka, Karel IV, Tomáš Garyk Masaryk. Je třeba pro další generace vštěpovat co znamená mnichovská zrada, včetně dalších událostí, které zásadně měnili strukturu naší vlasti i občanského postoje, jako únor 1948, srpen 1968, listopad 1989.
Je třeba nechrlit žáky dle svých ekonomických potřeb, ale prioritně dle potřeb společnosti.  
V oblasti sociální považujeme jako nezbytné, aby stát měl povinnost místo sociálních dávek zajistit práci, a všemi možnými dostupnými prostředky prosazovat, aby došlo k omezení sociálních podpor pro občany úmyslně odmítající přinášet společnosti prospěch. Chceme redukci sociálních dávek pouze na stanovené. Ušetřené finanční zdroje použít na posílení stanovených sociálních oblastí tak, aby mohly 100 % plnit svůj účel, tedy zlepšení podmínek života občana. Za nezbytné považujeme starobní a invalidní důchody, příspěvek na péči o invalidní občany, příspěvek při rodičovské dovolené, přídavky na 2 děti, sirotčí důchod, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti (ale jen pro ty občany, kteří mají v předešlé době odpracováno minimálně 5 let a pouze na takové období, které se rovná jedné třetině celkově odpracované doby. Jiné sociální dávky a příspěvky nechceme. Základním pravidlem je pravidlo rovnoprávnosti využívaných sociálních dávek pro všechny občany bez rozdílu. Nelze zneužívat sociální dávky jako stimul pro zakrývání hlubších sociálních problémů, které vyžadují jiná řešení. Chceme redukovat veškeré státem financované programy spojené se začleňováním menšin do společnosti, rekvalifikačních programů, programů zaměstnanosti atd. Tato cesta není cestou asociální, ale cestou reálných možností naší ekonomiky. Nerozumná a příliš ambiciózní sociální politika bez reálného ekonomického základu je sice voličský hit, ale také cesta národní i lidské zkázy.  
Ve zdravotnictví nepřipouštíme jinou variantu, než že stát musí mít povinnost přistupovat ke zdraví občanů jako k národnímu pokladu a tím automaticky dojít k navýšení odpovědnosti státu. Stát musí být odpovědný za rovnoprávný přístup všech občanům k zdravotní péči. Reálnou cestou v tomto směru je omezení vlivu zdravotních pojišťoven a přesunutí jejich vlivu do oblasti nadstandardního zdravotnictví, postaveného na ekonomické zdatnosti pacienta. 
Pro problém národních menšin všeobecně chápaný jako dosud nevybuchlou minu máme pouze jedinou reálnou cestu řešení, a sice okamžité ukončení násilné rasistické převýchovy menšin a ukončení násilné ekonomické vázání menšin na život v naší zemi a přesun ušetřených ekonomických prostředků do zdravotní sféry.
Prosazování dalších priorit pro optimální řízení státu a návazně tím spokojenost většiny českého národa považuje Řád za jedinou možnou cestu.
Zavedení povinnosti pracovat během výkonu trestu odnětí svobody.  Zavedení povinného šestiměsíční branného výcviku obyvatelstva.  Obnovení trestu smrti při recidivě brutální trestné činnosti.  Podpora soukromníků a živnostníků státní podporou a to formou bezúročných půjček určených na rozvoj podnikání jako páteře národní ekonomiky.  Zrušení finančních dotací pro politické strany ze státního rozpočtu dle volebních výsledků. Strany by měli být financovány pouze příspěvky svých členů. 
V rozporu s EU obnovit potravinovou samostatnost země, přičemž jde o sektor, jehož zanedbání má katastrofální následky.  Zamezit diktátu nadnárodních společností v oblasti cenové politiky a jakosti potravinářských výrobků.  Buďme součástí EU, ale za jiných podmínek - ponechme si svoji národní měnu.  Zavedení  jednotné sazby daně z příjmu – netrestejme lid za jeho práci, zavedení jednotné sazby DPH ve výši 15 % s výjimkou na potraviny, léky a knihy, kde by sazba měla činit 5 %, snížení spotřební daně na pohonné hmoty, zvýšení spotřební daně na alkohol a tabákové výrobky. Vytvoření bankovního ústavu vlastněného státem. Obnovení struktury státních podniků a to především pro realizaci státních zakázek.  Obnovit základní manažerskou činnost státu v rámci ministerstev, kdy současná činnost kontrolního a řídicího charakteru musí přejít do části tvůrčí, která přinese mimo jiné tolik nutné pracovní příležitosti – v rámci práce ministerstev nejen kontrolovat, ale také tvořit. 
Pro obnovu dobrého jména církví je třeba činnost těchto církví hradit pouze s příspěvků věřících dané církve, nebo náboženské společnosti.
Obnovit a přezkoumat, všemi dostupnými prostředky, uzavřené smluvní vztahy " Odluka státu od církví“. Anulování veškerých darovacích smluv mezi církvemi a obcemi, kdy se jednalo pouze o přesun ekonomické odpovědnosti na obdarovaného. 

Autor: Karel Kesl | úterý 17.9.2013 13:40 | karma článku: 5,83 | přečteno: 282x
  • Další články autora

Karel Kesl

Nejvyšší čas místo úklidu nepřipustit nepořádek

Předvánoční úklid je nejen naším národním zvykem, kdy se většina z nás snaží, abychom doma měli čisto, útulně, příjemně a zkrátka se cítili nejen spokojeně, ale i svátečně.

25.11.2015 v 10:12 | Karma: 12,61 | Přečteno: 390x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Když to nejde na náměstí...

Kritiku na EU, naší zkorumpovanou vládu, blížící se novodobý diktát, slyšíme prakticky všude, pochopitelně mimo veřejnoprávní televize. Nespokojenost je tedy evidentní, ale návod jak z toho ven nikde.

22.11.2015 v 17:44 | Karma: 30,13 | Přečteno: 695x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Je to na nás, neprojdou!

Roztříštění naší společnosti je evidentní, ale úkaz v celosvětovém měřítku nijak výjimečný a z tohoto hlediska jsme na tom pořád dobře.

20.11.2015 v 10:55 | Karma: 22,57 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Nejmocnější zbraň, jednotou proti manipulaci EU

Uložme na chvilku do archívu veškeré staré i novodobé dějiny a zkusme se oprostit od polemiky, kdo v minulosti dělal větší zvěrstva při prosazování víry, zdali islámisti či křesťané.

19.11.2015 v 11:17 | Karma: 32,58 | Přečteno: 894x | Diskuse| Politika

Karel Kesl

Cílem je nejednota...

Informací o emigrantech a současně manipulace občana medií pod taktovkou vrchnosti (EU) je tolik, že pokud se budou opět překrucovat dějiny, beletrie několika svazků bude na světě.

10.9.2015 v 11:18 | Karma: 21,51 | Přečteno: 472x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Karatista, mistr Evropy i světa, člen Řádu strážců koruny a meče krále železného a zlatého, člověk jdoucí cestou Dó...

Seznam rubrik