Kdo nejde s námi, jde proti nám…

Uvedené heslo bylo nejen oblíbeným bývalé jediné té správné strany let minulých, ale platí i dnes prakticky ve všech sférách, kde hierarchie má své místo, a to ať ve formě navenek více či méně demonstrované.

Politické strany i samotní politici nám prakticky neustále připravují materiál pro diskusi, který se velmi často vymyká zdravému „selskému“ rozumu, ale už jsme si zvykli, že mnozí jsou tady od toho, aby si lacinými prohlášeními a gesty „ohřáli vlastní polívečku“, a bránili ty, kteří to nepotřebují a naopak  svými nesmyslnými zákony dávali vydělat právníkům, jejichž kličkami jsou perzekuováni postižení.

To jsou ale fakta, na která si již pomalu, sice neradi, ale 25 let zvykáme, a jak by řekl klasik, stokrát nic umořilo osla a běžný občan umořen si občas postěžuje, ale opět použiji výroky dob dřívějších, šanci má asi takovou, jako kdyby si stěžoval v lampárně na nádraží.

Poslední zářný příklad naší vyspělé vysněné demokracie, mě opět z letargie částečně probral, a sice Duchcov a povolební koalice. Je opět zbytečné psát o tom, jak jsou kolikrát hystericky chráněni vybranými politiky nepřizpůsobiví občané, jak metr postihu právě rasismu proti bílým spoluobčanům je zlehčován, protože není dostatečně výrazný pro politické zviditelnění a tak pokud selhává legislativa, tvoří se i určité skupiny, které díky tomu, že musí snášet příkoří spoluobčanů, volí radikálnější řešení. Jsem proti jakémukoliv rasismu, ale na hrubý pytel, hrubá záplata, jak říkávali naši předkové a to co pokládají naši zákonodárci jako těžko řešitelné, měla by většina spoluobčanů hotové za dvě minuty. Zákony a postihy pro všechny stejné a sociální dávky pro ty, kteří přišli na určitý čas o práci. Ne pro ty, kteří nepracují nikdy.

Koalice vedení v Duchcově byla sestavena z lidí, kteří byli svobodně voleni a kteří pravděpodobně dobře věděli, proč zrovna oni takto volí. Tím se pravděpodobně splnila kritéria pro optimální vedení tohoto města. A jak ve svobodné zemi zareaguje (jsem rád, že ne mnou) zvolená nejsilnější politická strana. Distancuje se od koaličních partnerů v Duchcově, distancuje se od samotné místní organizace ČSSD. Zrušte buňku, zničte všechny, kdo se chce vetřít do jakéhokoliv vedení mimo vládní koaliční strany, protože všichni z ostatních stran jsou darebáci.

Tak vypadá demokracie po Česku. A možná do budoucna je to signál, který jsme zažili za starých pořádků: „Kdo nejde s námi (ČSSD), jde proti nám“. Už zbývá je jen poslat všechny do dolů… vlastně to by mnozí brali jako výhru.

Autor: Karel Kesl | pondělí 10.11.2014 9:33 | karma článku: 17,24 | přečteno: 523x
  • Další články autora

Karel Kesl

Když to nejde na náměstí...

22.11.2015 v 17:44 | Karma: 30,13

Karel Kesl

Je to na nás, neprojdou!

20.11.2015 v 10:55 | Karma: 22,57

Karel Kesl

Cílem je nejednota...

10.9.2015 v 11:18 | Karma: 21,51