Jsem Čech, a kdo je víc?!

Fotbalová úplatkářská aféra, političtí lídři už chystají vzájemná trestní oznámení, dům v plamenech, násilné přepadení a nejspíše nepřizpůsobivý občané dobili náhodného řidiče, který chtěl pomoci zraněnému dítěti. Zprávy za námi a kdo ví, jak ten náš stát bude existovat, když se každý den dějí hrozné věci. Někdy nás musí napadnou, jak media přišli na to, že pozornost běžného Čecha zajistí pouze katastrofickými či tragickými událostmi. Národní hrdost je třeba čerpat tam, kde jsem nejlepší a není toho málo. Náhodou jsem se dostal k informaci, kterou nenajdete ani v televizi ani v tisku.

Světové policejní a hasičské hry mají svou tradici od roku 1985, kdy se poprvé konaly v San Jose, USA. Je to sportovní akce, takové olympijské hry příslušníků bezpečnostních složek včetně hasičů. Pravdou sice je, že náš stát oproti ostatním státům, nevysílá oficiální reprezentaci a tím ani nepřispívá na veřejnou propagaci těchto složek, ale to nebránilo našim skvělým borcům, cestovat na vlastní náklady pouze s myšlenkou, reprezentovat co nejlépe naše národní barvy.

Letošního ročníku se zúčastnilo 7000 sportovců z 67zemí v 56 sportovních odvětvích. Naši policisté a hasiči získali celkem 20 zlatých medailí, 9 stříbrných a 9 bronzových a konečné skvělé 19 místo ze všech národů. Výraznými osobnostmi byli hlavně v atletice Stanislav Kalvoda a Zdeňka Plesarová, oba zlaté medaile i další kovy v ostatních disciplinách. V plavání Pavel Obr 5 zlatých medailí a Andrea Zátopková 2. V karate Jiří Faktor, Martin Sláma a Martin Hermann zlato. V kulturistice Radek Málek a Pavel Brožek stříbro, Výběh do věže Josef Vlk, Dušan Plodr, Jiří Friedel a Jan Semerádt zlato. V zápase řeckořímském i volném stylu Jan Hocko dvakrát zlato, veslování Tomáš Zeman 1. místo a v zápase ultimátním se pozlatili Josef Vlk, Josef Kroupa, Jan Šeps, Stanislav Kalvoda, Tomáš Zeman. A tak až opět budeme slyšet v mediích jen o těch zlých a zkorumpovaných policistech a hasičích  kteří něco nestihli, budete vědět, že určitě i mimo sport jsou to skvělý lidé, ke kterým je třeba mít úctu a respekt. Kdo byl v Belfastu, asi byl hodně rád a hrdý že je Čech! 

Autor: Karel Kesl | čtvrtek 19.9.2013 10:55 | karma článku: 8,10 | přečteno: 402x
  • Další články autora

Karel Kesl

Když to nejde na náměstí...

22.11.2015 v 17:44 | Karma: 30,13

Karel Kesl

Je to na nás, neprojdou!

20.11.2015 v 10:55 | Karma: 22,57

Karel Kesl

Cílem je nejednota...

10.9.2015 v 11:18 | Karma: 21,51