Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Topolánku - máš-li "gule", odejdi!

Původně jsem chtěl zvolit mnohem expresivnější výraz pro nadpis, ale nakonec jsem si to rozmyslel. Topolánek má i své pozitivní zásluhy, ale mám pocit, že ty negativní už převažují. Někdy je dobré mít "gule" i na odchod ve správný čas. V případě Mirka Topolánka mám pocit tento "správný" čas sice už minul, ale ještě není pozdě.To co předvedl před pár dny, když jmenoval své možné nástupce, je prostě příliš.

Mirek Topolánek vyjmenoval tři jména, která představují jeho možné nástupce. Učinil tak bez jejich vědomí a snad kromě Drobila těm zbývajícím dvěma pánům přivodil spíše starosti - o které rozhodně nestáli.
Ve finále si ještě rýpl do médií, že se snad o ně zajímají víc a spekulují o jejich vztazích na komunální úrovni s "krajskými" podnikateli.
Nevím co si Topolánek myslel, že se stane, když vykřikl tato jména.
Jenže dle mého názoru má to co udělal dvě roviny a obě mě přesvědčili o tom, že už pana Topolánka bylo v čele ODS opravdu dost. Navíc když jsem psal o "Smutných vítězstvích Václava Klause", došlo mi, že si může připsat ještě jedno - v sms "Falešný Topol" - měl bohužel pravdu!

Rovina První

Nepovažuji za šťastné, aby předseda strany "vypouštěl" takovým způsobem jména svých nástupců. Je něco diametrálně odlišného, když se vyjádří k uchazečům-vyzyvatelům.
Nejen že mi přijde podivné si sám vybírat své nástupce, ale činit tak bez jejich vědomí? Chudáci Zíka a Blažek (Drobil se zapýřil a v očích se mu zablýsklo).
Navíc mám dojem, že když mluví na sjezdu o "kmotrech" a pak si je de-facto vybere za své nástupce, je to zkrátka slušně řečeno nešťastné.
Když ještě navíc dokáže říci, cituji:"Stačilo, abych včera zmínil jen jako příklad tři jména, a hned se rozpoutala mediální střelba. Ti lidé jsou rázem pod uměle vyvolaným mediálním tlakem," mám dojem, že žije na jiné planetě.
Všichni jemnovaní jsou prostě v podezření, že těmi "kmotry" jsou - tečka. Už proto chápu jejich nechuť jít výš, protože by mohli dojít sotva do půli cesty. Existuje-li totiž takové podezření, bývá v rozvinutějších zemích zvykem, že politici buď zůstávají tam kde jsou, nebo (v lepším případě) odchází. Jestli tomu tak není, ať to prokážou oni sami. Bohužel si naši politici musí zvyknout na fakt, že ve chvíli, kdy šli do politiky, přestali být běžnými občany! Obětovali svou vlastní svobodu veřejné službě - se vším všudy co k tomu patří a zájem médií je jen nepodstatný zlomek.
Nechci, abychom se dostali do ještě horší situace, než je v Rusku. Tam je alespoň Putin premiérem. U nás by to mohlo dopadnout tak, že podobně jako mašinfíra Gross nám bude Valach Topolánek vládnout odkudsi z bytu v Kalifornii - tiše a neviděn.

Rovina Druhá

Mirek Topolánek definitivně dovršil rozklad ODS, jako pravicové strany. Byť mi může být pan Hájek sebenesympatičtější, nebo sebe víc mohu nesouhlasit s jeho některými názory, jeho kniha "Smrt ve středu" dostává s panem Topolánkem zcela reálný základ (podotýkám, že tu knihu jsem četl a nečerpám tedy jen z médií).
To co předvedl v posledních měsících - od prázdného gesta odchodu z poslanecké sněmovny, jeho veletoče vůči Klausovi (které nejsou ničím jiným, než populistickými snahami zalíbit se "nevímkomu"), jeho vulgární styl, až po jmenování tří "(ne)korunních princů"; je prostě hloupé.
Za celou dobu, (nikoliv co byl ve vedení, ale od doby...) co vyhrál volby, nepředvedl nic z toho, co by pravicový politik (a ODS byla založena jako pravicová strana) měl dělat.
Nedokázal se razantně postavit za nepopulární reformy, byť to bylo složité - radši se na to měl tedy "vykašlat", ale nehrát si na "hledače" kompromisů - takových je dost v EU.
Jeho Vize 2020 je cár několika papírů prázdných frází a vlastně ukazuje, že žádná Vize není.
Nechá se "trapně" chytit v Itálii - dvakrát (nedělám si iluze, že by ostatní politici neměli svá "Toskánska", ale nejsou tak drzí, aby to takhle blbě "prosekli")!
To kam skutečně dovedl "svou" stranu ukáží samozřejmě až volby, ale začínám mít dojem, že z ní udělal jen a jen zamlžený nový podnikatelský subjekt.

 Co dodat? Je jedno koho volíme a zda souhlasíme s tím či oním názorem v rámci boje mezi pravicí a levicí. Ať jsou ale oba póly čitelné, stojí si za svými názory a já jako volič se mám možnost rozhodnout, kterou stranu si zvolím. Platí to totiž i o té "druhé" straně - ČSSD, resp. Jiřím Paroubkovi!
To co se tady děje, je prostě nečitelná, šedivá, ani pravá ani levá - zkrátka jen líbivá politika, zavánějící navíc dohodami mezi zdánlivě nesmiřitelnými rivaly.
Kdysi mohl voliči vadit Klaus nebo Zeman - dneska by si zasloužili oba omluvu - byli to totiž politici, kteří prostě byli čitelní - buď vpravo, nebo vlevo.

Tedy: Vážený pane Topolánku, máte-li gule, odejděte, ať se ODS může pokojně vrátit na skutečnou pravou stranu politického spektra a ukázat, že ještě má co nabídnout.

P.S.

Do čela nepatří ani Gandalovič a možná ani Bém, škoda, že se Tošenovský nechal "uklidit", ale i to možná o něčem svědčí...snad se někdo najde - stejně jako někdo za pana Paroubka v ČSSD...

Autor: Sebastián Kazowski | středa 25.11.2009 12:53 | karma článku: 19,29 | přečteno: 1537x
  • Další články autora

Sebastián Kazowski

Sociální síť LinkedIN ohlásila problémy s hesly

Jedna z nejznámějších sociálních síti LinkedIN ohlásila problémy s hesly některých uživatelů, které se dostaly do rukou hackerů! Problém ohlásila mailem všem uživatelům. LinkedIN patří k sociálním sítím, které využívají lidé hlavně pro práci. Znovu se tak otevírá otázka, nakolik jsou účty na podobných službách skutečně bezpečné a především jak se chovat při práci s hesly k veřejným internetovým službám.

9.6.2012 v 15:58 | Karma: 5,68 | Přečteno: 377x | Diskuse| Ostatní

Sebastián Kazowski

Koukej pořádně trpět - vrahu!

Takový trest si přeje hodně lidí pro mladíka Nifesta, který pobodal tři děti. Znovu vyvstává otázka - kdo za to může nejvíc a koho potrestat - samozřejmě kromě útočníka, který si to zcela nepochybně zaslouží. Kdo vlastně selhal? Kdo nese za celou smutnou situaci největší díl odpovědnosti a jak trestem zamezit, aby se něco podobného nestávalo v budoucnu?

1.12.2010 v 11:19 | Karma: 12,73 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Ostatní

Sebastián Kazowski

Patří Islám mezi ideologie, které je třeba zakázat?

Francie se přidala a zakázala nošení určitého oděvu, který je součástí kulturních, náboženských a v podstatě i etnických zanků. V Afgánistánu a Iráku bojuje NATO, v Palestině Izrael, Íránský prezident vyzývá k vymazání Izraele z mapy i za cenu použití jadernýh zbraní. Je to jen pár dní po výročí, kdy ve jménu Islámu zahynulo po teroristickém útoku několik tisíc lidí instantně v jeden okamžik. Fakticky na světě zuří urputná válka hodnot, postavená na sporu dvou zcela odlišných světů. Je to smutné - víc než smutné! Nejhorší na tom je, že mě osobně to vede k myšlenkám a srovnáním, které ať jsou jakkoliv nebezpečné (z pohledu trestní odpovědnosti), je třeba je říci nahlas a nahlas o nich mluvit (nebo psát).

15.9.2010 v 10:25 | Karma: 16,74 | Přečteno: 1102x | Diskuse| Ostatní

Sebastián Kazowski

Mračno - povídka o tom, jak bylo konečně ve vesmíru něco "slyšet"

je to jen takový pokus... SciFi filmy jsou plné hovadin a svištící laserové střely nebo rány tachyonových děl jsou jedny z nich...tady je nabídka, jak by to "mohlo být"...abychom ve vesmíru měli možnost slyšet něco jiného, než jen náš vlastní dech ve skafandru.....a byla to pokud možno "menší" blbost... :-) Bude-li se líbit, třeba pro pobavení budu psát dál...je to na vás...

16.8.2010 v 16:00 | Karma: 8,94 | Přečteno: 867x | Diskuse| Věda

Sebastián Kazowski

Hloupý T-mobile

Zase jedna povedená reklama, která dle mého názoru jde za hranice dobrého vkusu, odpovědnosti a stává se skutečně nebezpečnou! V první chvíli, když jsem "megaboard" viděl z auta, mě napadlo, že se jedná o kampaň na úplně jiné téma...

16.8.2010 v 12:00 | Karma: 14,01 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2102x
Zajímají mě hvězdy a to nejen ty na nebi - i o ty politické se zajímám...

Seznam rubrik