Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Všichni blogeři vyhráli, aneb Blog bere i dává

Neříkejte, vy nominovaní, že nechcete vyhrát? To bych vám nevěřila. A co já na to? Nic. Prostě jsem si až po půlnoci přečetla podmínky, takže se dozvídám, že mohou dát hlasy pouze registrovaní čtenáři. Nevadí, jedu si koupit mlíko

Proč já se nepodívala ani jednou do podmínek hlasování?  Bože, a co ti, kteří mi píší, že mi dali hlas, ale nejsou zcela určitě registrovaní? Ti tedy hlasovali naprosto zbytečně. Ach jo, je to horší, nežli registrované partnerství homosexuálních párů, které se projednává ve vládě. Jak se budou cítit neregistrovaní čtenáři, kterých je většina? No nic, ale je to divné. Jenom proto, že nejsou registrováni na IDnes, tak nemají šanci dát hlas svému oblíbenému blogerovi, ale číst mohou, takže přeci jenom je tu trochu demokracie. 

Nedávno jsem psala, že jsem byla čtyři roky kojená, takže jedu na benzínku, protože jsem během letošního psaní začala z ničeho nic pít mlíko. Tak si ho tedy kupuji, ale mají normální – tj. s laktózou, snad nebudu běhat v noci po baráku, už tak jsem tady s tím psaním blogu strašila manžela, někdy i syna, když přijel, protože jsem se mnohdy ani nepřevlékla z noční košile. Takže se ptám co mi blog dal a vzal?

Začnu s tím, co mi blog vzal. Přestala jsem denně cvičit, chodit na procházky, přestala jsem mnohdy vnímat čas. Jako důkaz je i tento článek. Mám ležet v posteli a spát, ale to ne, já si tady raději píši. Blog mi vzal svobodu, což se nepodařilo žádnému muži. Co mi to ještě vzal? Aha, moji pohodu, kterou jsem si těžce budovala. Blog mi vzal pohodu a dal mi mlíko.

A co mi dal? To mlíko, to mi dal určitě! A pak mi dal několik e-mailů adminům, kteří museli někdy šílet, ale já šílela také, takže recipročně jsme šíleli, což k blogování patří. A určitě nejsem sama, že ne? Nebo jo? A rozhodně mi dal další vjemy a témata k přemýšlení, dal mi i to, že jsem musela mnohdy studovat prameny, jít do hloubky, vlastně mi dal trochu více vědění.

Asi nejvíc mi dal blog to, že jsem vzpomínala na rodiče, na svoje dětství, na mládí ani tak moc ne, protože to jsem byla hodně zlobivá a hodně temperamentní, takže bych se svými skvělými příběhy na blog nešla. Což o to, já bych šla, ale proč bych se tak úplně svlékala, i tak jsem se svlékla až dost.

Takže mi blog dal ještě imaginární striptýz, což je daleko těžší nežli ten skutečný, kdy bych asi házela podprsenkou, kalhotkami a podvazky po čumilech. Nedalo se nic dělat, vystačila jsem si s tím, co jsem měla. Házela jsem myšlenkami po čtenářích, snad je to nebolelo.

Nevím, co mě k tomu vedlo, že jsem se o finále nezajímala, ale vůbec, nějak jsem to vytěsnila z hlavy. Až dnes jsem si přečetla ty podmínky. Zřejmě mě odradily ty diskuze pod info blogem. Dívala jsem se na ně a kroutila jsem krkem, to by mě tedy nikdy nenapadlo hodnotit ty lidi tak, jak je tady zvykem. Jdu prostě napřímo.

Lidičkové, já vám všem děkuji za čtení mých článků, pomalu se budu připravovat na odjezd do Řecka, kde se budu kriticky dívat na Řeky, prostě to tam mám obráceně, asi si dám volno od psaní, dokončím svoje knihy během léta, pokud ne, tak se nic neděje.  Zatím se budu učit ten skvostný tanec, abych ho předala těm, které učím řecké tance. Vážně mě ten tanec oslovil natolik, že ráno už psát blog nebudu, ale budu uklízet, prát a pak tančit. A určitě půjdu na procházku.

Mnohdy mě blogování hodně bolelo, tak moc, že mě to překvapilo. Takže znovu dávám odkaz na tanec zimbekiko, který je vždy o tom, že se tančí, aby se vytančila bolest. Tanečník může vyjádřit i naději. Ale je to tanec bolesti, bez úsměvu, ale s plným nasazením celé osobnosti. Každý si ten tanec může tančit tak, jak ho cítí. Nemá pravidla, i když určitá ano. "Sám mezi všemi," je můj název pro tento tanec, cítím to tak, jak to i mám. Tančím, tedy žiju, mluvím, tedy jsem, ale jsem taková sólistka. Rozumíte mi? Nehraju nic, to by nešlo, i proto ještě jednou dík všem, kteří cítí a vnímají.

https://www.youtube.com/watch?v=AF5YGSiV5VY

A mám to, moje blogování je jako ten tanec. Nevím, jestli budu pozvána na sraz blogerů, ale pokud ano, tak mám chuť zatančit, nechci mluvit, nemá to smysl, nechci nic už říkat, chci být vnímána taková, jaká jsem.

Navíc si myslím, že my nominovaní jsme vlastně všichni dost dobří, vždyť je tu tolik blogerů a blogerek. Je to i tak naše malé, možná i velké vítězství.

A na konec? Držím palce všem nominovaným, protože vím, co je to psaní, protože vím, co je to blogování, protože vím, jak náročný životní tanec tančím, abych mohla tou rukou třísknout o zem a pak zvednout dlaň, otevřít ruku a udělat otočku, aniž bych spadla. A vlastně držím palce všem blogerům, aby jim blog více dával, nežli bral.

DRŽÍM VÁM VŠEM PALCE! 

P. S.

Mohli hlasovat i nezaregistrovaní čtenáři, tak to je skvělé.

Autor: Katerina Kaltsogianni | úterý 23.4.2019 2:16 | karma článku: 20,03 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Katerina Kaltsogianni

Chce být Prymula prezidentem nebo premiérem?

Vzít funkci ministra zdravotnictví, to už chce notnou dávku odvahy nebo velkou dávku naivity, protože toto ministerstvo hostilo tolik nevydařených ministrů, že na chodbě je celá galerie těch, kteří byli ministry po roce 1989.

23.9.2020 v 7:22 | Karma: 14,87 | Přečteno: 542x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Koronafronty připomínají čekání na mandarinky

Už vím, proč jsem napsala předchozí článek "Za komoušů to bylo lepší." Nevěděla jsem, co mě vedlo k této úvaze, ale včera mi to totálně docvaklo. Jsem v Řecku, kde jsou přísná pravidla, najednou musím stát frontu. Něco příšerného.

5.9.2020 v 10:47 | Karma: 17,83 | Přečteno: 611x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Za komoušů byla větší legrace

Neznám člověka, který by si přál vrátit minulý systém zpět, protože kdo by chtěl žít v nesvobodném světě a pod taktovkou SSSR nebo i jenom Ruska. No jo, ale my nyní žijeme pod taktovkou Číny a EU, která neví, že existuje Česko.

3.9.2020 v 7:41 | Karma: 22,45 | Přečteno: 734x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

To je situace s tím Erdoganem a s COVIDEM

Nestačí, že se Řekové naprosto bojí koronaviru, nepouští sem cizince, na hraničních přechodech jedou kontroly naplno, nestačí testování lidí v letadlech, ještě jsou na Krétě francouzské a řecké stíhačky 4. generace. Proč asi?

1.9.2020 v 5:16 | Karma: 20,06 | Přečteno: 609x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Proč dnes tančí po celém Řecku věřící i nevěřící?

Protože je 15. srpna, kdy se slaví svátek Sv. Panny Marie.Bez Panny Marie si nedovedu vůbec Řeky představit. Není rodiny, která by neměla ikonu této svaté Marie. Samozřejmě, že ji mám i já, protože mi tady zůstala po mamince.

15.8.2020 v 17:00 | Karma: 19,62 | Přečteno: 552x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

KOMENTÁŘ: Po dvaceti letech v EU je načase skončit naši hru s Evropou

30. dubna 2024

Premium Evropskou unii dodnes tak trochu vnímáme, že jsou to „oni“. Přitom v ní sedíme a držíme ústa a...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:43

Třináctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po útoku muže ozbrojeného mečem v...

Kolumbijská univerzita zavřela kampus, podmínečně vylučuje protestující

30. dubna 2024  8:35,  aktualizováno  14:39

Newyorská Kolumbijská univerzita v úterý oznámila omezení přístupu na svůj kampus na severu...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik