Nevoďte psy do restaurací!

Výstižný název článku, zdálo by se, netřeba nic dodávat, ale o psech ani restauracích se psát nechystám. Proč? Chtěla jsem se dodatečně vyjádřit k mým dvěma předchozím příspěvkům a k horké diskuzi, která se poté rozpoutala. Na nápad mě nevědomky přivedla moje dlouholetá kamarádka, tvrdý kritik a věrný čtenář mých příspěvků v jedné osobě. Nezávisle zhodnotila co se jí líbilo a přidala i pár kritických poznámek, nakonec celou tu vášnivou diskuzi pojmenovala jako hádku přívrženců psů a koček.

Jejímu komentáři jsem se srdečně nasmála, neboť její suchý a velmi trefný humor mě vždycky dostane. Umí takhle sarkasticky mluvit o svém manželovi, rodičích, bráchovi, ale i o sobě a samozřejmě nešetří ani mě! A já to beru, kritiku potřebuje každý, aby se držel pevně nohama na zemi, když začíná lítat příliš vysoko. Ovšem takovou kritiku lze brát jenom od někoho, kdo vás opravdu zná, ví jakého jste přesvědčení a ještě ke všemu jsou mu známy všechny okolnosti, jedině potom je kritika akceptovatelná, i když není lichotivá.

Otázka zda můžou psi do restaurací se může odvíjet takto - jeden praví: "pes je lepší" natož druhý dodá: "kočka je nejvíc" a zbytek se bude dohadovat o tom, že se v hospodách ještě pořád kouří. Někteří si povedou svou, když budou tvrdit, že je lepší si uvařit doma a někteří dokonce přidají, že nejlepší mazlíček je stejně křeček. Je evidentní, že z původního "jádra pudla" vznikne úplně jiná debata, což je na jednu stranu docela přirozené, ale pokud chci kritizovat něco konkrétního, měl bych být věcný.

Ať už je kritika pozitivní či negativní měla by být fér, věcná, možná vtipná, ale určitě ne vulgární, a proto vám v novém roce přeji, ať jsou vaše myšlenky vytříbené, komentáře trefné, ať jste autorsky plodní a kromě psaní ať máte štestí v čemkoli, na co sáhnete, plno pohody, spokojenosti a úsměvů navrch :)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Kalčíková | úterý 31.12.2013 13:39 | karma článku: 9,01 | přečteno: 1034x
  • Další články autora

Kateřina Kalčíková

3 ro(c)ky mrtvá!

10.7.2019 v 20:21 | Karma: 10,35

Kateřina Kalčíková

Výlet do pravěku

2.3.2014 v 13:33 | Karma: 8,07

Kateřina Kalčíková

Typicky česká zákeřnost

28.10.2013 v 3:40 | Karma: 21,13

Kateřina Kalčíková

Se Swissem snad už nikdy!

25.10.2013 v 19:53 | Karma: 16,64