Táta jako máma? aneb příděl tatínkovské péče I.

Klasická scéna: Otec a dospívající dcera, která se stará o celou domácnost, zatímco tatínek sedí v křesle a dumá o nedostatku masa na rodinném jídelníčku a přemýšlí, jak by mu měla dcera přežehlit ponožky. 

Takhle to vidím hned v několika filmech a seriálech a nějak tomu nevěřím. Asi zkrátka proto, že můj tatínek nikdy neměl problém si uvařit, vyprat, vyžehlit, uklidit a přitom mě uklidňovat během maturity a příijímaček (přestože z toho měl sám nervy v kýblu). I přesto, že s tátou válčím doma sama a nemám pocit, že by mi něco chybělo, existují tady velké rozdíly mezi mým životem doma a životem jiných holek, které buď tátu nemají nebo mají, jak se tak říká, normální domácnost (čti: máma, táta, možná sourozenec a zlatý retrívr).

Jestli něco závidím ostatním holkám, tak je to svěřování mamince o všech tajnostech. S tímto se můžu svěřit možná tak do dětské poradny Alík.cz nebo plyšovému medvídkovi Oscarovi, který je nejspíš gay a skvěle si s ním rozumím. Pochopte, nejde prostě přijít za tátou a zeptat se ho, jestli vás neobjedná ke gynekoložce, protože na to nemáte samy čas. 

Taky nepřichází v úvahu řeči o přítelovi, myslím, že dost na hraně jsou už jen řeči o kamarádech opačného pohlaví. Podle mého skromného pozorovacího talentu usuzuji, že pro otce je každý chlapec, muž či jen pes, potencionální nechtěný zeť a nebezpečí pro jeho dceru, který se jí chystá odvléct za vlasy z domu. Pro tátu je vymalováno v okamžiku, kdy se dcera přihrne domů a oznámí, že má přítele. Ne, ne, takhle to rozhodně nejde. V tomto okamžiku je nejlepší přijít domů s provinilým výrazem psa, co se vyčural na koberec, a prosit o svolení mít přítele, se kterým nebudete trávit více než sedm hodin týdně a to pod přísným dohledem některého z rodičů, nejlépe v dobře osvětlené cele s kamerami. A ani tak to nebude stačit.

Ale nebojte, to není šílenství. Tatínek, který zůstal se svojí dcerou sám, se jen bojí, aby se tomu andílkovi nic nestalo. Je totiž jedno, jestli je jí pět nebo dvacet, vždycky se najde někdo, kdo jí chce ublížit. A tatínek se tedy snaží převtělit do královské gardy a chránit svojí princeznu. Myšlenka o devateru ocelových zdí okolo dcery není tak úplně nedosažitelná. 

Nakonec jsem ráda, protože vím, že jsem v bezpečí a vím, kde je doma. Doma je u tatínka.

Stay tatínkův mazánek.

 

Autor: Kateřina Časarová | pondělí 7.9.2015 21:57 | karma článku: 27,84 | přečteno: 2312x
  • Další články autora

Kateřina Časarová

Zrcátko

17.3.2023 v 10:22 | Karma: 11,79

Kateřina Časarová

Frnda jako věc veřejná

2.1.2021 v 19:30 | Karma: 36,69

Kateřina Časarová

Chci se jenom namazat

3.2.2019 v 22:54 | Karma: 14,37

Kateřina Časarová

Bezdětná máma

26.1.2019 v 0:12 | Karma: 22,07

Kateřina Časarová

Salámova nehoda

23.1.2019 v 19:00 | Karma: 6,89