Najdi hospodu nejblíž škole aneb jak být pilným studentem

Být studentem je těžký úděl, především kvůli té pyramidě věčných flámů, následných kocovin, završené nějakou tou seminárkou. Ale stojí to za to! Nejeden exstudent vzpomíná na vejšku jako na to nejlepší období svého života.

No a tohle je tedy malý úvod do toho nejdivočejšího období a hlavního oboru všech správných vysokoškoláků - hospoda a lelkování. Ale pozor, tahle část studia se rozhodně nesmí podcenit a příprava ze středních škol je nutná, protože večírků, studentských akcí, skoků na jedno po škole/před školou a v neposlední řadě povalování se u seriálů je vážně hodně. Dá se to vůbec všechno stihnout?

Samozřejmě, že dá, ale je důležité být připraven na vše (a nemyslím tím VŠE, ten nejtěžší gympl), protože každý bez přípravy končí o půlnoci poblitej na konečný autobusu, nejlépe v nějaký vesnici hezkej kousek od místa svého bydliště. Správný student totiž rozhodně nekončí o půlnoci a rozhodně nekončí doma, protože z nějakýho nechutnýho nonstopáče se jede rovnou do školy na přednášku. Jednak je dobře, když jste ve škole alespoň někdy vidět, jednak je to sranda, protože nic nerozjasní školu víc než pár studentů s namazanou tlamou. 

Takže jako první bod, na který musíme myslet, je jídlo, protože bez plnýho bříška budete dříve nebo později kňourat, že máte hlad a věřte mi, že utopenec to úplně nezachrání a ještě z vás potáhne cibule, tudíž budou všichni sedět co nejdál od vás a vy zůstanete na ocet. Doslova. To je tedy jedna možnost, jenže spousta z nás studentíků se zkrátka nestíhá najíst, tudíž další možnost je naučit se pít nalačno. Pokud si někdo říká, jak moc nechutný, nebezpečný a pitomý to je, tak alespoň vidí, že procházíme tvrdým tréninkem, který je reprezentován prohlášením "hlad je převlečená žízeň". Nic nechutná líp než panák zelený nalačno, jedině víc panáků zelený nalačno. 

Ač je pro někoho jídlo jedinou esencí v životě, důležitost jiných propriet na dlouhé noci se nesmí opomíjet. Například prachy, to je taková drobnost, bez které se nemá do restauračního zařízení lézt. Mějte jich buď dost, nebo mějte výstřih až k pupíku a buďte roztomilé. Nevím, jestli to můžou zkoušet i pánové, ale za zkoušku nic nedáte. Ale jak může takový chudý student mít pořád dostatek peněz? Je několik možnosti, jedna z nich je, ač se to zdá naprosto neuvěřitelné, jít občas makat. Ale protože taková práce by mohla kolidovat s vaším důležitým posláním vypít všechno pivo na světě, můžete taky podojit rodiče. Budou nadšení a pyšní, že mají takové pilné dítko. Ačkoli si nejspíš zpětně s láskou vzpomenou na antikoncepci. 

Taky nikdy neplánujte. Neplánujte, že po pátý skleničce půjdete domů, neplánujte, že se neopijete, neplánujte, kolik hodin se chcete vyspat, protože žádný z těch plánů nevyjde. Vždycky ji budete mít jak prase cvičky a budete objíždět hospody a po zavíračce nonstopáče jako byste umírali žízní, vždycky domů přitáhnete buď ráno nebo za pár dnů a vždy budete spánek dohánět v ty vzácné dny, kdy zůstanete doma a budete si lízat rány. A těch moc není. 

Proto se snažte rozvrh upravit co nejvíce na míru své potřebě spánku. Spánek je totiž dar, jehož vzácnost si uvědomíme až ve chvíli, kdy během zkouškového sedíme v celonoční studovně nad hromadou poznámek nebo s čerstvým titulem v nějakým nevětraným kanclu nebo když ve tři ráno vstáváme k ubrečenému svišti, kterého jsme si omylem upletli. Právě proto a kvůli večírkům si nezapisujte předměty dřív než na desátou ráno. Není totiž větší idylky než vstávat za světla, ještě lépe do slunečného dne, a ještě ve chvíli, kdy všichni členové rodiny odchází někam otročit, tudíž máte pro sebe celou koupelnu, kuchyni i televizi a nemusíte tiše vrčet na holícího se tátu v koupelně. Prostě pohodička, žádné nervy, že přijdete pozdě, protože i když přijdete, je to všem vlastně jedno. 

Tak se tedy hezky v klidu opijte a do dalšího semestru vstaňte s úsměvem na rtech, připravte si anglickou snídani a mazlete se s kočkou, dokud od vás neuteče (a to si pište, že brzo uteče, protože s takovým množstvím času to zvíře umazlíte k smrti, v lepším případě se bude schovávat) a pak v klidu za cvrlikání ptáčků vyrazte do hospody blízko školy a znovu se opijte. 

In omnia paratus!

Pouze poznámky jedné prvačky!

Autor: Kateřina Časarová | pondělí 1.2.2016 18:50 | karma článku: 11,86 | přečteno: 426x
  • Další články autora

Kateřina Časarová

Zrcátko

17.3.2023 v 10:22 | Karma: 11,79

Kateřina Časarová

Frnda jako věc veřejná

2.1.2021 v 19:30 | Karma: 36,69

Kateřina Časarová

Chci se jenom namazat

3.2.2019 v 22:54 | Karma: 14,37

Kateřina Časarová

Bezdětná máma

26.1.2019 v 0:12 | Karma: 22,07

Kateřina Časarová

Salámova nehoda

23.1.2019 v 19:00 | Karma: 6,89