Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 4 /

Děkuji Jiřímu Kindlovi, který mne upozornil v diskusi pod posledním článkem na fakt, že považuji za nejhorší vládu posledních let právě onu Nečasovu neprávem. Tato vláda má podle EU údajně nenižší míru chudoby, šestou nenižší nezaměstnanost, zahraniční obchod vloni skončil přebytkem 310 miliard, čisté příjmy osob vzrostly o pět procent, veřejný dluh je sedmý nenižší v Evropě a naší zemi byl rating zvýšen o dva stupně atd. Doporučuje mi méně podléhat mediální masáži a více používat svoji hlavu. 

Děkuji za upozornění, ale přesně to dělám. Pan Jiří Kindl má ve svých ekonomických parametrech možná pravdu, ale nějak si nevšiml, že moje hodnocení vlády Petra Nečase / a nejen jí, ale i celé politické scény / není spojeno ve všech dílech mého seriálu s vývojem ekonomického, ale morálního stavu naší země. Když dva čtou totéž, nemusí to být totéž. Věty vyslovené nebo psané vědomím srdce je nutno číst vědomím srdce, nikoli vědomím hlavy. Jinak nikdy ke shodě nedojdeme.

K tomu, aby dnešní člověk porozuměl  řeči srdce, je nutno se dopracovat. To je pravým cílem oné v esoterických kruzích tolik ve všech pádech skloňované transformace. A tohle se nedá udělat bez pochopení informací, které se alespoň v naprosto základní podobě pokouším vám zde dát k dispozici.

Pan Vladislav Svoboda si zase nad mými řádky povzdechl v diskusi pod čarou, že nemají žádnou vypovídací hodnotu. Ano, je to možné. Nikdy nebudou mít žádnou vypovídací hodnotu pro toho, kdo vnímá jen to, co se dá změřit, zvážit či co se dá nahmatat. Nebudou mít žádnou vypovídací hodnotu pro toho, komu závoj iluzí, ve kterých žije v této realitě, nepřekáží v jeho každodenní seberealizaci. Pro toho, koho nezajímá, že existují i jiné reality, než je tato, kterou běžně vnímáme. Pro toho, kdo nikdy nepřipustí, že naše skutečnost tady a teď, ať už politická či jiná, se tvoří právě tam, mimo náš běžný obzor.

Oba tato pohledy jsou charakteristické pro duševní obzor člověka ponořeného do ega, jak zde o něm hovořím. Samozřejmě, že to chce odvahu, odpojit se od schváleného oficiálního programu rozhlasu po drátě, na který nás všechny tahle společnost a ti, kdož ji z povzdálí ovládají, napojili už v dětství a raném mládí. A tohle ne každý dokáže případně se o to vůbec pokusí.  

Posledně jsme hovořili o vstupu ducha do lidského těla a o tom, že s ním bylo původní zvířecí bytosti dáno do vínku tvůrčí myšlení a možnost svobodné volby mezi dvěma programy ve vlastním nitru. Ovšem úplně základní existující dualitou je dualita neprojeveného a projeveného světa. Neprojeveným světem je svět ducha, projeveným světem je svět hmoty. A vy dobře víte z praxe, že základní vlastností každé duality je směřování k rovnováze. Horká voda chladne, studená se otepluje, obojí postupně vchází na společnou teplotu v závislosti na teplotě okolí, obojí vchází do duální rovnováhy.

V dualitě neprojeveného a projeveného vesmíru se snaha o zachování rovnováhy projevuje jako vyrovnávání vzniklých energetických disproporcí mezi světem příčin a světem následků. Nebo jinak a lépe : pokud se vychýlí energetická rovnováha směrem ke zlu a tedy negativitě ve světě příčin např. stále vyšším příklonem osobního či kolektivního myšlení lidstva k egu v součtové duši, nutně se musí ve stejném smyslu posílit i projevy negativních energií na druhé straně téže mince, tedy stoupá energetická hladina negativních energií přímo ve hmotném světě v našem osobním či společenském životě.  

Hromadí-li se tedy ve světě příčin miliardami lidských bytostí produkované obrazy negativity v podobě nespokojenosti s vlastním pozemským osudem, nespokojenosti s tímto a tam tímto, pak tato obrovská kvanta negativní energie nutně vyvolávají odpovídající účinek i v projeveném pozemském světě, a to počínaje politickým a válečným neklidem mezi státy a národy a konče tornády, zemětřeseními a výbuchy sopek.

Čím více negativity lidstvo vlastní myšlenkou a citem v v prostředí jemné hmoty bezprostředně vibračně přiléhající k pozemské rovině vyvine, tím více problémů k nám jako k jednotlivcům i lidstvu tady a teď přichází a tím upadáme více do negativních emocí. Čím jsme emočně více negativně nasyceni, tím negativněji smýšlíme a … atd. a točíme se pěkně dokolečka po hezky sestupné spirále. Kam až ?

To, že tohle mnozí nechceme slyšet, na věci nic nemění. Řekněte mi, proč vlastně nás masmédia zahrnují katastrofickými zprávami a obrazy, proč na nás z obrazovky útočí příšery z vesmíru, megažraloci a jiná havěť ? Proč církev káže už dva tisíce let o tom, jak jsme hříšní a jak si na nás hříšných náš vlastní Bůh, která nás prý stvořil, jednou pěkně smlsne ?

Proč pozitivní pohled na svět a nás lidský rod se dobře ukrývá na málo propagovaných a málo navštěvovaných televizních kanálech. Proč nám kněží nezdůrazňují, že jsme božími dětmi a že máme bohu důvěřovat ? Proč ve vás všechno, co je řízeno penězi mocných i jimi samotnými, vyvolává strach a nejistotu pokud možno v každém okamžiku vašeho bytí ? Je v tom zcela zřejmý záměr, který úzce souvisí s výše řečeným.

Myslíte-li negativně jako jednotlivec či kolektiv o čemkoliv, vytváříte totiž ohnisko inteligentních živlových energií, jakousi samostatnou bytost jemnohmotného světa, která je vybavena svojí / byť poměrně nízkou / inteligencí . Tato bytost či soubor těchto bytostí vámi stvořených tuto inteligenci a sílu, kterou jí svým intenzívním / mnohdy kolektivním / myšlením stále stejným negativním směrem udělujete, zaměří zcela na uskutečnění vaší případné katastrofické představy a ta se velmi pravděpodobně v nějaké podobě dříve nebo později uskuteční ať již v osobním životě či ve společnosti.    

Tohle prostě jsou zákony Univerza či zákony Boží, chcete-li. Pro ty, kteří se propracovali ke znalosti těchto zákonů, není žádným tajemstvím, že bez změny našeho každodenního myšlení směrem k pozitivitě a bez otevření strachy v dětství zablokovaných srdcí u každého z nás je změna směřování lidstva vyloučena.

Všichni pracujeme na své budoucnosti osobní i společnou magickou silou vlastních myšlenek, aniž bychom si toho v téměř sto procentech byli vědomi. Bible nám říká, že jsme byli stvořeni k obrazu svých bohů. A ti nám předali svoji moc tvořit.

Bohužel zatím se nezdá, že by zaznamenatelné množství lidí hledalo cestu, jak tuto moc využít pro dobro své a dobro všech. Ale tato cesta, cesta dobra pro vás a pro všechny v tomto světě existuje, jen je nutno se ptát a hledat i tam, kde jiní absolutně nic nevidí.  

Autor: Pavel Karpeta | neděle 30.6.2013 17:38 | karma článku: 21,09 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Pavel Karpeta

Nostradamus - černý humor nebo blízká budoucnost?

Jásání a skepse v podobě mobilizačních proslovů z obou stran barikády ve věci imigrace jistě už máte všichni až nad hlavu. Pojďte se se mnou zasnít, uvonit se a podívat se, jak to nakonec všechno dopadne.

20.2.2016 v 6:00 | Karma: 24,63 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Ostatní

Pavel Karpeta

Jsme nepoučitelní a znovu strčíme hlavu do oprátky?

Mám jasný pocit, že se chystáme vedeni našimi bruselskými i pražskými VIP vstoupit podruhé do téže řeky. Do řeky plné kalu lidské nenávisti, násilí a ideologicky motivované genocidy celých národů. Dokážeme to ještě zastavit?

29.12.2015 v 22:36 | Karma: 37,58 | Přečteno: 1961x | Diskuse| Politika

Pavel Karpeta

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 7 /

Před časem jsme si řekli, že smyslem provázání vašich dvou životů oním světelným lanem ve společné lidské duši a tedy ve vás jako člověku je to, abyste vy jako duchovní bytost dokonale vybavená pozitivními energiemi Světla mohli prosvítit a tudíž přetransformovat zbytky i zbytečky dosud nezpracovaných negativních energií / pudů, instinktů, sobeckého chování, sobeckého myšlení a sobeckého cítění /, které jsou vlastní té s vámi propojené části onoho „zvířecího“ člověka a tak se stát člověkem zcela nového typu s výhradní orientací na vnitřní program „láska a sjednocení“.

10.8.2013 v 17:05 | Karma: 14,45 | Přečteno: 651x | Diskuse| Politika

Pavel Karpeta

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 6 /

Pokročili jsme spolu v tomto testu připravenosti určité výseče národa na příjem dosud skrytých informací do šestého ze sedmi dílů a celkem nic nesvědčí o tom, že by se převážná většina nás účastníků byla ochotna probudit z hypnotického spánku nevědění. Ty z vás, kteří v případě kontaktu s mými informacemi přecházíte na politiku hlasitých nebo jen tichých obav o mé duševní zdraví, ujišťuji, že jsem naprosto příčetný, zdráv a v pohodě.

9.7.2013 v 8:56 | Karma: 12,53 | Přečteno: 331x | Diskuse| Politika

Pavel Karpeta

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 5 /

Některé vaše ohlasy pod mými texty i na mém osobním mailu mne přes svůj převážně nesouhlasný charakter těší. Věci v mých textech prezentované vás zřetelně zaujaly a některé nutí se postavit do opozice. A to je první krok na cestě brát i tyhle obvykle člověku skryté stránky života vážně.

3.7.2013 v 14:42 | Karma: 16,44 | Přečteno: 605x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 869x
jsem člověk jako vy... život mi nic nedaroval a dal mi příležitost poznat nejenom podněty této dominantní reality pěti fyzických smyslů... vyprávěl mi také mezi jednotlivými údery do vazu o tom, o čem to tady vlastně je... některé postřehy stojí za převyprávění a chci je nabídnout těm z vás, kteří případně o to stojíte... je to jen a jen na vás...

Seznam rubrik