Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 3 /

Tak a je to tady. Sněmovna svojí údajnou stojedničkovou většinou ignoruje fakt, že podle popularity je u nás občanů je tou nejhorší variantou vlády, jakou jsme kdy zažili. A za to, vážení, že se nám po našich těžkých průserech ve vedení státu prezident Zeman staví do cesty, vám teď všem předvedeme ohňostroj ! Takovéto varování zaznělo z úst nejagresivnějšího sněmovního veterána s mentalitou skunka jménem Kalousek : budeš trpět občane, za to, že sis svobodně v přímých volbách zvolil svého prezidenta ! Žádný rozpočet na rok 2014, jen rozpočtové provizorium ! I kdyby se vláda rozhodla financovat republiku a vás všechny z vlastních kapes, my ten rozpočet nepodpoříme ani náhodou.

Obvyklá situace. Tohle přece nemůže říci „člověk rozumný“ placený z našich daní ! Je to nezvladatelná tlupa unisono vřeštících paviánů, tahle vládní koalice ! A ten nový prezident se opravdu asi nepovedl. Chová, jako by jsme mu všichni a tahle země patřila. Není o nic menší premiant v oboru sobectví než jeho protivníci. A o opozici ani nemluvme. Jedinou úlevu můžeme prožít ve chvíli, kdy se chopí moci, aby svrhla tu stranu dnes vládnoucí. A pak se zase budeme dlouho těšit na to, až to bude obráceně. Jsou všichni z jednoho hnízda. Z hnízda pohrobků našeho živočišného předchůdce a kyj a mlat dodnes zůstal jejich erbovním znamením. 

Promiň, pračlověče, že k tobě přirovnávám tyhle představitele českého státu. Uvědomuji si, že ty bys je v čele své vesnice neživil, příživníky jedny. Jsou zadarmo drazí za tu práci, kterou neodvádějí nebo odvádějí velmi špatně. A co ty, dnešní český občane ? Necháš se nadále vydírat touhle smečkou nesvéprávných chovanců zoologické zahrady jménem sněmovna ? Jak dlouho budou štípat dříví na tvém hřbete, než ti dojde trpělivost a pošleš je konečně do míst, kam i císař pán chodíval pěšky ? Opravdu se nechcete jeden vedle druhého nad sebou zamyslet a dát sobě i jiným šanci žít bez onoho tak prohnilého „výkvětu“, který jste, nemaje jinou variantu, sami zvolili ?

Při pohledu na přehledy karmy svých článků a počtu těch z vás, kteří jste si předchozí mé články otevřeli, je zřejmé, že avizovaná konečná informace o tom, co dělat, aby bylo líp, vás nepřitahuje. Zdá, že je vás stále míň a míň, kteří jste ochotni pohlédnout skutečné pravdě o sobě a nás všech do očí. Rozumím tomu, dokonce to i chápu. Naučili vás to, nemyslet, jen reagovat na podněty, které vám milostivě vrchnost poskytne. Něco jako chléb a hry starého Říma. V této vládní krizi jste právě svědky snad milióntého pokračování oněch her k zastření věcí podstatných za posledních dvacet let.

A vy prostě nedokážete zvednout zrak od divadla, které se před vámi a pro vás tady odvíjí. Ulpíváte na detailech a ztrácíte nadobro ze zřetele celkový obraz. Blogeři se dnes a denně staví proti sobě či vedle sebe a vypichují tu onen, tu jiný detail či prostě jen tak si povzdechnou nebo třeba i z toho budou činit nějaké závěry. Uleví si na tu či onu stranu a dále ? Z hlediska té síly, která vás či chcete-li, nás má již po staletí a tisíciletí pevně v moci, jde o optimální stav. Máte / zatím ještě / svůj chléb a hry. Hrajete je a to vám / a samozřejmě i jim / stačí ke spokojenosti.

A proto i tento můj slabý výtah z toho, co byste měli vědět a znát o sobě a o svých možnostech, je přehlížen. Je ale i jakousi sondou do hlubin duše našeho národa, kterému mnozí předpovídají, že se stane duchovním srdcem Evropy. A sondou poměrně vypovídající. Přesto budu ve své práci pokračovat. Je nutné, aby tu zaznělo, co zaznít má. Protože být zticha není řešení. Osobně nepochybuji o tom, že přijde chvíle, kdy tohle bude pro vás důležité. Třeba si pak vzpomenete, že jste to už dříve zahlédli a začnete pátrat po detailech.

Z historie se vám snad doneslo, že lidé kdysi žili v matriarchátu a poté přišel onen slavný patriarchát, který si hýčkáme dodnes. To má zajímavé souvislosti. Na úrovni vibrací jemné hmoty, na níž působí lidská duše, můžeme dnes identifikovat dvě její základní části. Tou první je tzv. emocionální tělo, vibračně posunuté blíže k vědomí ega, druhým pak je tzv. mentální tělo, vibračně posunuté blíže vibracím ducha. Ale nebylo tomu tak vždy.

Podíváme-li se zblízka na původního tzv. zvířecího člověka, zjistíme, že ještě nemá v sobě duchovní vědomí / a tudíž nevlastní mentální tělo / a proto nemá ani osobní individualitu přesahující jednotlivé pozemské životy. Historie zná tohoto člověka jako tzv. člověka neandertálského s charakteristickou prodlouženou zadní částí lebky. Neandrtálec byl v zásadě instinktivní tvor řízený zcela svým vědomím ega / zvířecími pudy a instinkty / a vlastnil ve své duši pouze emocionální tělo a měl tedy dokonalý přístup ke svým emocím.

Po genetických úpravách umožňujících připojení oné druhé samostatné bytosti, tedy ducha, k součtové duši prostřednictvím tvůrčího aktu lidských / a možná nejen lidských / bytostí čtvrté rasy přišlo do původní zvířecí duše další jemnohmotné tělo, tělo mentální s jeho schopností tvůrčího myšlení. Takto upravená lidská bytost bývá dnes zvána člověkem kromaňonským a ve své době byla souputníkem neandrtálce. Predispozice přítomnosti mentálního jemnohmotného těla se zpočátku nijak výrazně na odlišení schopnosti přežít u kromaňonce oproti neandrtálci neprojevovala.

Je dobré, když si na tomto případě řekneme obecné pravidlo, že jakákoli změna ve světě příčin vyvolá postupně změnu v projeveném světě. Dispozice k myšlení dané člověku oním spojením s duchem vyvolala nutnost dovybavit člověka jako onu součtovou duši o orgán, který by dokázal nových možností dokonale využívat. S postupujícími generacemi začalo fyzické tělo kromaňonce na tuto genetickou proměnu reagovat vývojem přední části mozku, která znamenala stále lepší a kvalitnější možnost využití nově získané schopnosti pro dění v pozemské přírodě. A tak díky vývoji mozku jako nástroje převodu myšlení do hmotné reality kromaňonec převálcoval svého bráchu neandrtálce a pravděpodobně / jak známe sami sebe / ho vyhubil, případně použil ke svým stravovacím návykům.

Tak člověk získal přístup k rozumu. Rozum je ovšem pouhý nástroj, který může být používán ve prospěch jak programu ega, tak programu ducha, který v sobě jako lidé máme. Souvislosti obou těchto případů si jistě dáte dohromady sami.

Z hlediska historie má onen přechod z lidstva od neandrtálců ke kromaňoncům ještě jednu významnou dimenzi. I naši milí vědci jistě během několika dalších století dojdou k pochopení, že to, co nazýváme matriarchátem, není ničím jiným než fáze bytí lidstva před svým spojením s duchem, tedy fáze ve stavu živočišného úzkého propojení s přírodou skrze vlastní živočišné vědomí a prožívané emoce. Vstup ducha a jeho schopnost tvůrčího myšlení, pro kterou je člověk přirovnáván právem k Bohu a jehož aktuální období je nazýváno patriarchátem, mohl dát tomuto přirozenému směru vývoje tehdejšího lidstva zcela novou nádhernou dimenzi.

Ovšem díky aktivitám určitých mnohdy dnes nefyzických entit a zejména jim poplatných „agentů“ v podobě samotných lidí silně protěžujících využívání své nově získané mozkové kapacity zásadně ve prospěch programu ega / s vidinou získání moci a bohatství / tady došlo ve vývoji lidstva v posledních dvou tisíci letech k závažné chybě. Nesčetné zástupy po staletí zde přítomných předchůdců dnešních Bendů, Kalousků, Nečasů, Klausů, Zemanů a jiné té lidské roztomilé havěti se pomocí svých zubatých tlamiček a agresivních drápků vedených dominantním programem „urvi, co můžeš“ dostaly postupně na vedoucí posty tehdy vševládnoucí římsko-katolické církve.

A začaly otesávat myšlení lidstva a tvarovat ho podle svých potřeb. Tisíce, desetitisíce a možná stovky tisíc upálených ve středověku Boha jistě milujícími předáky křesťanské církve jsou ke své škodě smutnými svědky této snahy vykořenit v nás lidech jakoukoliv touhu po poznání zakázaného ovoce svobodného myšlení.

Podařilo se jim to zcela ? Nebo zvídavě kliknete na pokračování i příště ?

Autor: Pavel Karpeta | středa 26.6.2013 21:49 | karma článku: 20,87 | přečteno: 674x