Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 2 /

Pokračujme. Zaujal vás výklad o duchovní a zvířecí části lidské bytosti a o tom, jak se konkrétně projevují ? Řekli jsme si, že člověk je multidimenzionální bytostí a je tedy spojením dvou zcela samostatných vnitřních „já“ a „Já“ se zcela samostatnými vědomími. A sám jako součtová bytost těch dvou v sobě je vybaven součtovým vědomím duše a svobodnou vůlí volby mezi těmito programy.  Pokud jste se začetli do mého předchozího příspěvku, zakomponoval jsem do něj jako příklad oba možné přístupy ve vlastním provedení.  

Programu ega dávám vědomě průchod v okamžicích, kdy o politicích hovořím například jako o pažravých hovadech, sběři či o smrdutých kojotech. Protože tady naplno propuká můj vnitřní hněv ega nad tím, že oni mohou krást a já ne. Že oni mají a já ne. A že je to nespravedlivé a tenhle svět, v němž oni šanci mají a já ne, stojí za h… . Omlouvám se těm z vás, kteří žijete z ega a věříte tomu, že vaše motivace k nadávkám / byť třeba ne tak razantním / a projevování záporných emocí vůči komukoli a čemukoli pochází z mnohem ušlechtilejšího soudku. To je pouhá iluze, hledejte hlouběji. 

Druhý možný přístup, přístup ducha, je skryt v poukaze na to, abyste je měli rádi a odpustili jim, protože nevědí, co činí. Tady zůstávám nad věcí, nepropadám se do svého ega, neztotožňuji se ve své duši s jeho programem oddělování se od těch hajzlíčků tam nahoře. Jsem ve fázi naslouchání svému duchu / svědomí / a prožívám jeho program sjednocení s nimi, s nešťastnými duchovními bytostmi spojenými přes duši s extrémně silnými egy oněch „homo politicus“ a proto i duchovními bytostmi propadlými tak hluboko do bahna animálního přístupu k životu a světu. Plně chápu jejich situaci, kdy pro svoji slabost ducha / svědomí / danou nedostatečným vlastním duchovním vývojem nedokáží se prosadit proti programu v sobě spolubydlícího vědomí ega / zvířete v sobě / a vím, jak tím onen duch v nich neskutečně trpí. Takže třebaže s chováním člověka typu „homo politicus“ absolutně nesouhlasím, vnímám ho jako nešťastného ducha a nikoli jako jeho aktuálně šílící ego a uvědomuji si, že nakopat mu do sedinky nic moc neřeší. Je třeba jedné části našich „homo politicus“, tedy té duchovní bytosti, pomoci s láskou z průseru tím, že jejich zbytnělé zvířecí „já“ postavíme mimo hru, kterou tady s námi všemi hraje.  

Jak vidíte, v obou přístupech je jeden velký zásadní rozdíl. V prvním případě jednám z týchž energií ega jako oni. Pokud v těch energiích permanentně zůstávám a někdo mi dá příležitost být poslancem, mé ego zaječí nadšením a snadno si zdůvodní, že když mohli oni, mohu i já. V tu chvíli se pro mne Kalousek mění z nepřítele a nejmilejšího bratra a já prostě nechápu, co jsem kdy mohl proti němu mít. Svého vlastního ducha / svědomí / umlčím, zatlačím do nicoty a straka je pak oproti mně břídil ve sběru všeho, co mi přijde pod ruku. K tomuto případu se vztahuje ono známé Kristovo „vidím třísku v oku jiného, nevidím břevno v oku svém“. V druhém případě si uchovávám nadhled a chovám se podle Kristova rčení „nesuď, abys nebyl souzen“.

To, že se chovám s nadhledem, mne nijak nečiní slabým a nijak mne neomezuje při mém rozhodnutí případně zabránit oněm nešťastníkům v dalším rozkrádání tohoto státu. Pokud prioritním motivem mého chování není zlost mého vlastního ega, touha po tom vidět je ve vyšetřovací cele či na krchově, zůstávám v naprostém vnitřním klidu a právě absence jinak divoce tryskajících negativních emocí mne inspiruje k hledání schůdné cesty k tomu, jak těmto roztomilým budulínkům v dalších neplechách zabránit.

A skutečným motivem mého jednání pak je, věřte nevěřte, touha pomoci těm nešťastníkům, aby se dále neprohřešovali proti zákonům Univerza a nezhoršovali svoji už tak pravděpodobně tragickou karmickou bilanci. A tím pomoci i vám ostatním i sobě samotnému k lepšímu životu.

Poznámka na okraj : při své práci psychoterapeuta jsem řešil případ chlapce, v té době již třicetiletého muže. Narodil se jako relativně zdravé dítě, ale postupně upadal do problémů s motorikou těla, až skončil nehybný na vozíčku naprosto odkázán na pomoc jiných. Při hledání příčin jeho stavu nemůžete pominout fakt, že i jemu samotnému se v hrůzných snech objevovaly scény z koncentračního tábora, kdy se viděl v situacích, kdy on sám jako esesman mučí či střílí nešťastné oběti. Tady ani nemusíte jít do předchozích životů, abyste pochopili příčiny, proč jeho živý duch trpí nyní v naprosto ochromeném těle. A tomuhle se říká karma. Mrška jedna, někdy si dává na čas, ale nakonec vás dostihne.     

Vůči Mirdovi Kalouskovi bude snad jeho karma mírnější. I když … ale přejme mu jen dobré, tomu bodrému chlapci, který již nezištně veškerý svůj majetek rozdělil mezi své blízké a nic si nenechal, aby o nic jednou / a doufejme, že brzy / nepřišel. To je liška podšitá, viďte ! Zvířátko jedno roztomilé ! Apropó, vzpomínáte si, jak jsme posledně celou řadu těchto už profláknutých člobrdů vykroužkovali a do sněmovny nepustili ? A kde jsou ti noví ze závěru tehdejších kandidátek bráno s odstupem tří let ? Nikde ! Tiše se zařadili a osvojili si tam obvyklé způsoby chování. Nemusí téct, stačí přece, když kape.

Takže klidně si řekněme, že vzít dvě stě největších kritiků stávajících poměrů ve sněmovně  z našich řad a nahradit jimi an blok všechny naše poslance, to je k ničemu. Protože tenhle program „sobectví a oddělenosti“ dříme více či méně v každém z nás a o jeho uplatnění rozhoduje jen úroveň rozvinutí vědomí ducha / svědomí / v samotné duši a příležitost mít se o co rvát a vidět volnou kořist. A pozor, odolávat trvale tomuto pokušení a nezatlačit svého ducha / svědomí / mimo hru, k tomu ještě velmi a velmi mnoho z nás nemá tu pravou sílu.

Nevěříte ? Vystupte na náměstí na kašnu a začněte rozhazovat ve velkém pětitisícovky ! A počítejte procento těch spoluobčanů, kteří se s kořistí vynasnaží zmizet a procento těch, kteří vám ty bankovky dobrovolně přinesou zpět jako tomu, komu patří. Je to prostě kdo z koho. Zvítězí duch / svědomí / nebo ego / urvi, co můžeš / ? Volba je vždy na každém z nás ! Přiznáte si poctivě, co byste udělali v tomto případě právě vy ? Já osobně snad ano, ale jiskřička pochybnosti přesto vždy plápolá a je ji třeba hasit vždy znovu a znovu.     

Takže pamatujme si prosím, že bouře negativních emocí nás na chvíli spojí s ostatními, třeba převrátíme pár aut a zmlátíme pár policajtů, ale když nás rozeženou, jsme zase každý sám a bez síly.  Naopak, klidný cílevědomý záměr a z něj vycházející aktivita směrem k odstranění vadného stavu nás s ostatními propojí a dá nám všem skutečnou sílu. A toho se oni bojí, to je pro naše mocipány smrtelně nebezpečné.

A protože jsme si v úvodu řekli, že v sobě dáme nadále prostor duchu, nikoli egu, ponecháme stranou ostrá slova na adresu našich politiků, nebudeme je / mimochodem oprávněně / nazývat pažravými hovady a prasaty / a ne že by to mému egu nebylo líto ! /, ale budeme je mít rádi a hovořit o nic jako o nešťastně chybujících spolubližních. Pokud to dokážeme, dokážeme i sami sobě, že umíme jako ona součtová duše uplatnit svobodnou vůli a vybrat kvalitní program v sobě, podle kterého chceme v příštích minutách, dnech, týdnech, měsících a pokud možno letech žít.

A jen tak na okraj, ono jsou to v podstatě úsměvné figury, ti naši dnešní politici, a je jen škoda, že se dosud nenarodil nový Jaroslav Hašek, aby nám je navždy zvěčnil podobně jako svého Švejka. Ale neměl by to lehké, ten nový hypotetický Jarda Hašek, určitě ne. Například jen na roli pitomců typu poručíka Duba bychom v parlamentu a nejen v něm našli celou rotu uchazečů. O ostatních rolích ani nemluvě. Když oni jsou to vlastně to takoví maličcí človíčkové hrající si na bohy, ten Vašík Klausů a třeba Milošek Zemanů. A je na nás, na vás všech, abychom je vrátili do školky, kam patří.  Do školky, kde je egoismu pomalu, pracně, ale přece jen postupně odnaučí. A dá se očekávat, že i z nich jednou / těžko ovšem už v této inkarnaci / budou skuteční lidé hodní toho jména. Ale konec dobrý, všechno dobré.   

Už dříve jsem poznamenal, že tohle miloučké stádečko mlaskajících selátek v podobě našich poslanců a politiků vyrostlo mezi námi. Jsou stejní jako my, jen je na ně víc vidět. Proto říkám : chcete jinou sněmovnu, senát a vládu ? Tak se pojďte změnit, stát se jinými. Pojďte se změnit a přehodit v sobě natrvalo výhybku příklonu od naslouchání programu ega k naslouchání programu ducha. Cesta k tomu existuje. Jen chtít. A bude-li nás víc, nebudeme se bát vlka nic !

Máte odvahu nejen hodnotit nitro jiných, ale podívat se i do nitra vlastního ?

Jste připraveni nejen vidět třísku v oku jiného, ale i břevno v oku svém ?

Pak čtěte i příště ! 

Autor: Pavel Karpeta | sobota 22.6.2013 13:10 | karma článku: 20,42 | přečteno: 584x
  • Další články autora

Pavel Karpeta

Nostradamus - černý humor nebo blízká budoucnost?

Jásání a skepse v podobě mobilizačních proslovů z obou stran barikády ve věci imigrace jistě už máte všichni až nad hlavu. Pojďte se se mnou zasnít, uvonit se a podívat se, jak to nakonec všechno dopadne.

20.2.2016 v 6:00 | Karma: 24,63 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Ostatní

Pavel Karpeta

Jsme nepoučitelní a znovu strčíme hlavu do oprátky?

Mám jasný pocit, že se chystáme vedeni našimi bruselskými i pražskými VIP vstoupit podruhé do téže řeky. Do řeky plné kalu lidské nenávisti, násilí a ideologicky motivované genocidy celých národů. Dokážeme to ještě zastavit?

29.12.2015 v 22:36 | Karma: 37,58 | Přečteno: 1961x | Diskuse| Politika

Pavel Karpeta

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 7 /

Před časem jsme si řekli, že smyslem provázání vašich dvou životů oním světelným lanem ve společné lidské duši a tedy ve vás jako člověku je to, abyste vy jako duchovní bytost dokonale vybavená pozitivními energiemi Světla mohli prosvítit a tudíž přetransformovat zbytky i zbytečky dosud nezpracovaných negativních energií / pudů, instinktů, sobeckého chování, sobeckého myšlení a sobeckého cítění /, které jsou vlastní té s vámi propojené části onoho „zvířecího“ člověka a tak se stát člověkem zcela nového typu s výhradní orientací na vnitřní program „láska a sjednocení“.

10.8.2013 v 17:05 | Karma: 14,45 | Přečteno: 651x | Diskuse| Politika

Pavel Karpeta

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 6 /

Pokročili jsme spolu v tomto testu připravenosti určité výseče národa na příjem dosud skrytých informací do šestého ze sedmi dílů a celkem nic nesvědčí o tom, že by se převážná většina nás účastníků byla ochotna probudit z hypnotického spánku nevědění. Ty z vás, kteří v případě kontaktu s mými informacemi přecházíte na politiku hlasitých nebo jen tichých obav o mé duševní zdraví, ujišťuji, že jsem naprosto příčetný, zdráv a v pohodě.

9.7.2013 v 8:56 | Karma: 12,53 | Přečteno: 331x | Diskuse| Politika

Pavel Karpeta

Tvor zvaný „homo politicus“ kouzla zbavený / 5 /

Některé vaše ohlasy pod mými texty i na mém osobním mailu mne přes svůj převážně nesouhlasný charakter těší. Věci v mých textech prezentované vás zřetelně zaujaly a některé nutí se postavit do opozice. A to je první krok na cestě brát i tyhle obvykle člověku skryté stránky života vážně.

3.7.2013 v 14:42 | Karma: 16,44 | Přečteno: 605x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Od 60 let jsou bez šance, míní Maláčová. Pomůže rekvalifikace, říká Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Politici to uvítali

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  17:51

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 869x
jsem člověk jako vy... život mi nic nedaroval a dal mi příležitost poznat nejenom podněty této dominantní reality pěti fyzických smyslů... vyprávěl mi také mezi jednotlivými údery do vazu o tom, o čem to tady vlastně je... některé postřehy stojí za převyprávění a chci je nabídnout těm z vás, kteří případně o to stojíte... je to jen a jen na vás...

Seznam rubrik